dimecres, 31 d’octubre del 2007

Els regidors de la CUP de Vic aporten mil euros a la campanya "Estima la mama"

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Vic destinat mil euros de les retribucions que perceben els dos regidors de l'ajuntament a la campanya Estima la mama que té coma objectiu comprar un mamògraf digital. D'altra banda, també ha anunciat la presentació de 5 mocions al proper ple municipal.

D'aquesta manera la CUP comença a aplicar les directrius de l'assemblea general que va decidir destinar un terç dels sous a campanyes socials, un altre als barris de la ciutat i un altre a fer un banc de recursos a disposició de les entitats.
El ple municipal del dia 5 de novembre ha de discutir 3 mocions de la CUP. La primera, sobre les delegacions territorials , va ser presentada per ser tractada el darrer ple, però Alcaldia no la va incloure a l'ordre del dia. Les altres dues, una sobre l'ordenança de bicicletes i una altra sobre l'inici de les obres del nou teatre-auditori, s'han presentat a l'Ajuntament aquesta setmana perquè siguin incloses a l'ordre del dia del ple del dilluns 5 de novembre.

Els col·lectius antimonàrquics afirmen que les citacions judicials es basen en un "arxiu polític il·legal" dels Mossos

Els col·lectius de l'esquerra independentista gironina que han organitzat les mobilitzacions antimonàrquiques a la ciutat consideren que les citacions de l'Audiència Nacional als 23 encausats relacionats amb delictes d'injúries a la Corona es basen en un 'arxiu polític absolutament il·legal' dels Mossos d'Esquadra. Segons ha explicat el portaveu d'Alerta Solidària, Lluís Sales, una prova de l'existència d'aquest arxiu és que en els informes remesos a l'Audiència Nacional es fa referència a l'activitat política dels encausats perquè s'hi pot llegir una frase on hi diu 'se'l coneix àmpliament per haver assistit a manifestacions anteriorment'. Un altre dels fets que, segons Sales, 'demostra que s'utilitzen aquests arxius' és el sistema de citacions. 'La majoria de citacions s'han fet amb trucades de telèfon als mòbils particulars. Com els tenen? Perquè es remeten a l'arxiu policial que tenen per controlar la nostra activitat política, que és legítima', ha criticat Sales.
Acte polític i manifestacióLluís Sales ha concretat quins són els actes que han organitzat pel pròxim dijous. A les set del vespre començarà un acte polític a la plaça Constitució de Girona que comptarà amb quatre parlaments. Alerta Solidària farà un repàs i una valoració de la situació viscuda des del passat 13 de setembre, un representant dels encausats farà un 'discurs més vivencial' sobre el que ha suposat haver d'anar a declarar a l'Audiència Nacional, es llegirà el manifest de la concentració i, finalment, l'ex coordinador d'Unió de Pagesos i militant de CUP, Pep Riera farà un parlament propi.Després d'això, una manifestació recorrerà els carrers de la ciutat 'evitant el barri vell, perquè són les festes i per no entorpir l'activitat', ha explicat Sales, que sortirà de la plaça Constitució, es dirigirà pel carrer Jaume I fins a la plaça del Lleó, anirà a la plaça Catalunya i baixarà pel carrer Sant Francesc fins a arribar a la subdelegació del Govern a Jaume I. A més, Sales ha explicat que han informat de la convocatòria però que no han rebut autorització i espera que 'el desplegament policial no coarti la llibertat de manifestació, com va passar el dia 15'.

Grande-Marlaska manté la imputació contra divuit acusats d'haver cremat fotos del rei

Van participar en la crema del 22 de setembre a Girona
El jutge de l'Audiència espanyola, Fernando Grande-Marlaska, manté la imputació contra els divuit acusats d'haver cremat fotografies dels Borbons a la manifestació del 22 de setembre passat a Girona. D'aquests, disset són acusats de ser els autors materials dels fets i un de ser-ne l'inductor. Talment consta en la resolució del jutge, que ara ha donat un termini de deu dies perquè la fiscalia presenti l'escrit d'acusació contra els imputats.
La fiscalia ha de decidir si demana l'obertura de judici oral, l'arxivament de la causa o la petició de noves diligències. Amb la imputació final de Grande-Marlaska es clou la fase d'instrucció. Això vol dir també, que ja no hi haurà més imputats en els fets de la manifestació de Girona. Tots els divuit acusats, ho són d'un delicte d'injúries greus a la corona espanyola, igual que Enric Stern i Jaume Roura, i la fiscalia demana per a tots quinze mesos de presó.

Nou videoclip de Mesclat: Crema catalana




Us presento Crema catalana, el primer single i videoclip del nostre nou disc.Aquesta cançó -que com veureu té poc a veure amb el popular postre català- és la que hem triat per a donar a coneixer el tercer disc de Mesclat que apareixerà les properes setmanes i que s'anomena Cròniques colonials.El vídeo és aquí dintre

dimarts, 30 d’octubre del 2007

La CUP de Vilanova i la Geltrú convoca una manifestació pel desgavell del serveis de rodalies

"Al Garraf n'estem FARTS!", sota aquest eslogan, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Vilanova i la Geltrú convoca una manifestació pel proper dissabte 3 de novembre a les 6 de la tarda a la Plaça de la Vila. La marxa anirà fins davant mateix de l'estació on es llegirà el manifest. A més, presentaran una moció en aquest sentit pel proper ple municipal.

Aquesta mobilització no és un acte aïllat, és un punt més d'una campanya que té com a objectiu denunciar la desatenció que pateix el conjunt del veïnat, reclamar solucions i mesures per un transport digne i exigir les responsabilitats necessàries. A més, presentaran una moció en aquest sentit pel proper ple municipal.

Per la CUP de Vilanova i la Geltrú, la situació de les connexions ferroviàries de la línia Vilanova i la Geltrú-Barcelona està fent cada dia més precària la vida de molts vilanovins i vilanovines. Els treballadors i estudiants que a diari hem de desplaçar-nos fora de Vilanova, i el conjunt del poble de Vilanova, no podem restar ni un minut més en silenci davant la situació de precarietat, marginació i desatenció a què estem sotmesos.

Roda de premsa,Mossos no sou benvinguts, Coordinadora Antirepressiva del Garraf


PRESENTACIÓ COORDINADORA ANTIREPRESSIVA GARRAF
A les 20h. del vespre d'ahir va tenir lloc ,al Toc de Vilanova i la Geltrú,la roda de premsa on s’ha presentat ,de nou, la C.A.G.Han assistit a l’acte una vintena de persones,i diversos mitjans de comunicació.En la presentació s’ha explicat el perque de la represa d’aquesta coordinadora, que esta formada per diferents col.lectius,entitats i persones de la comarca del Garraf.Un dels motius,es l’arxivament del cas que en el seu dia va portar a engegar-la, i el fet d’haver d’assumir els costos burocràtics de la seva justicia.S’ha explicat,també, davant els mitjans,alguns dels casos mes recents de represió que estem patint a la comarca.Em fet extensiva a qualsevol grup,entitat o persona que vulgui possar-se en contacte amb la coordinadora,per tal de demanar assesorament,o per participar directament dels actes que es puguin dur a terme desde la C.A.G.Em presentat el “blog” del que disposem per tal de posar-vo’s en contacte.
antirepressiugarraf.blogspot.com
També s’ha convidat a totes al concert que tindrà lloc el proper 10 de nov. al Ger (Ribes) a les 22h.Tot seguit s’ha presentat la Campanya dels mossos que es durà a terme,conjuntament amb els companys de Vilafranca,davant la inminent entrada d’aquest cos policial,a les nostres viles.Una campanya que preten ser,informativa,preventiva i de cooordinació.A la presentació d’aquesta campanya ens ha acompanyat el company Xavi Pellicer,membre d’Alerta,i veí del Vallès,on estan “patin” desde fa 1 any la repressió dels mossos,i alhora portant a terme una campanya,com la que ara estem engegant aquí al Garraf-Penedès.Tot seguit ha tingut lloc una xerrada ,taula rodona,on han participat els diferents col.lectius presents a l’acte.
MOBILITZACIONS PER L'ARRIBADA DELS MOSSOS AL PENEDÈS I AL GARRAF:
Divendres 9,dissabte 10 i diumenge 11 de novembre,a les 20:00 a: Vilafranca,Sitges i Vilanova i la Geltrú. organitzen: Coordinadora Antirepressiva del Garraf i Penedès.

Diverses entitats de defensa del territori publiquen una web per a informar sobre els conflictes territorials al País Valencià

Una web exposa els conflictes territorials del País ValenciàL’han feta les entitats de defensa del territoriDesenes d’entitats treballen al País Valencià per preservar el territori de les agressions urbanístiques que pateix; els últims anys s’hi han denunciat uns cent cinquanta conflictes relacionats amb el territori. Aquestes entitats han elaborat una web, on apleguen tota la informació relacionada amb aquests conflictes sobre el territori, ja siguin urbanístics, com d’infraestructures, de contaminació i de salut pública, de manca de recursos hídrics i de biodiversitat i de recursos minerals.A la web hi ha un mapa del País Valencià, on s’assenyalen amb signes de colors els punts on hi ha conflictes oberts. Un clic sobre l’un qualsevol d’aquests signes facilita informació relativa al conflicte corresponent.En una secció de la web hi ha documentació diversa, lliurement accessible: al·legacions contra projectes urbanístics, una petició al parlament europeu formulada per les entitats que vetllen pel territori, manifestos varis… Una altra secció ofereix força enllaços interessants.

(VIlafranca)Roda de premsa contra l'arribada dels Mossos al Penedès

Davant la imminent arribada dels Mossos d’Esquadra a Vilafranca i Sant Sadurní la Coordinadora Antirepressiva del Penedès volem expressar el següent:La Guàrdia Civil té previst abandonar la nostra comarca, el mal record que ens deixen és evident: detencions, maltractaments (fets dels Monjos), assetjament vers les persones emigrades, intimidacions, controls desmesurats en concentracions i manifestacions de l’esquerra independentista, amenaces a l’associcació cultural la Fornal etcAra aquestes forces d’ocupació marxaran però el futur no és gens esperançador, altres forces d’ocupació prendran el relleu, són els Mossos d'Esquadra, un cos polical amb un currículum repressiu pesant que ens ha de posar en alerta i per molt que estigui assegurat el seu desplegament a Vilafranca i Sant Sadurní cal que ens mantinguem ferms i fermes en el nostre rebuig i dir-los que No són benvinguts, ni aquí ni enlloc!Quan parlem de la repressió dels Mossos parlem de persones detingudes sent colpejades i maltractades a la comissaria de Les Corts de Barcelona, parlem d’un jove mort en estranyes circumstàncies a Badalona en saltar d’un cotxe–patrulla després de ser detingut, parlem de persones arrestades enmig de protestes pacífiques, parlem de vetar totalment la llibertat de manifestació i expressió i segrestar literalment tota una convocatòria en un cèntric carrer de la ciutat , parlem de que estudiants que participaven en una manifestació van ser retinguts, posats de genolls i amb els braços al clatell i exposats al mig del carrer durant llarga estona, parlem de les tortures patides pels independentistes detinguts de Torà, recordem que un d’ells va acabar ingressat d’urgència per un atac de cor produït per la ingesta d’amfetamines que li van fer empassar els Mossos, també parlem de l’ús d’armes no reglamentàries com el Kubotan, un punxó metàl•lic molt perillós que usen en manifestacions, parlem del muntage polític i policial en què els Mossos van detenir l’activista llibertària Núria Pòrtulas, parlem de l’assetjement d’aquest cos policial vers les persones emigrades o les treballadores sexuals, parlem de les brutals càrregues contra les protestes pageses, parlem del caràcter masclista, homòfob i transfòbic d'aquest cos policial denunciat per col•lectius feministes i d’alliberament gai, lèsbic i transsexual, parlem de que l’agost del 1998, 16 mossos d’esquadra van esbatussar un immigrant magribí a la comissaria de Roses, recordem que la sentència judicial va reconèixer que s’havia produït un cas de tortures, però no hi va haver ni una sola condemna, parlem dels miners de Súria ferits en una manifestació reprimida brutalment, parlem de les investigacions dels Mossos que han fet efectiva la imputació de diversos independentistes per la crema d’imatges del rei espanyol…Aquest només són alguns exemples del perquè hem de dir no al desplegament d’aquest cos repressiu a la nostra comarca, del perquè la Coordinadora Antirepressiva hem engegat una campanya amb el lema “No sou benvinguts, ni aquí ni enlloc!”. Cal que la societat civil els fem arribar a aquest i a qualsevol altre cos repressiu, un missatge clar: que “no els volem ni els necessitem” que estem farts i fartes de les forces d’ocupació, que les volem fora i que volem bastir un poble nacionalment, socialment i sexualment lliure.També cal dir que amb tots aquests antecedents abans esmentats, hem d'estar alerta. L'esquerra independentista fa més d'una quinzena d'anys que realitza actes reivindicatius: concentracions, manifestacions, recollides de signatures... i entenem que l'entrada d'aquest cos policial pot posar en perill el nostre dret a seguir fent-ho sense ingerències i pot provocar situacions de tensió completament innecessàries.També cal denunciar la connivència del Tripartit amb l’acció repressiva dels Mossos. Montilla, Saura i Carod-Rovira, no han dubtat en sortir en defensa d’actuacions polèmiques dels Mossos, com la de l’ús del kubotan contra manifestants, encara que després des del mateix govern han hagut de rectificar davant l’evidència de que es tracta d’una arma no reglamentada i, per tant, il•legal. Saura, l’amo dels Mossos, intenta vendre’ns la idea que els Mossos són “una policia de proximitat”…potser es refereix a la proximitat de les porres cap als nostres cranis…Durant anys han tractat de presentar els Mossos d’Esquadra com un model diferent de l’espanyol per haver nascut en el que ells anomenen “democràcia”. Ara veiem la falsetat d’això en la forma de tortures i abusos policials. Cal que no ens deixem enredar: els Mossos formen part de l’aparell respressiu de l’Estat. Per tot això, des de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès volem mostrar el nostre rebuig a la nova ocupació policial de la nostra comarca i volem donar a conèixer les properes activitats emmarcades en la Campanya “No sou benvinguts, ni aquí ni enlloc! Fora les forces d’ocupació!”:
*Divendres 9 de novembre a les 20h pça Vila de Vilafranca : concentració
*Dissabte 10 de novembre a les 20h pça Vila de Vilanova i la Geltrú: concentració
*Dissabte 10 de novembre a Ribes: concert antirepressiu*Diumenge 11 de novembre a les 20h al Cap de la Vila de Sitges: concentració
*Divendres 16 de novembre: xerrada 'La repressió dels mossos'
*Dissabte 17 de novembre: torneig de Futbol ‘Fes un gol a la repressió’+dinar antirepressiu

Tot a punt pel partit Euskadi contra Catalunya

Un partit entre Euskadi i Catalunya és simplement bonic. Sempre hi ha algú que creu que Catalunya s'hauria d'enfrontar amb seleccions internacionals. De totes maneres, l'ambient màgic que es crea en aquests partits entre dues nacions oprimides pels mateixos Estats és increïble. Ara ningú podrà evitar que la selecció catalana de futbol salti a la gespa per disputar un partit amistós. Aquest dilluns s'ha confirmat que la quadribarrada entrenada per Pere Gratacós jugarà el pròxim 29 de desembre el tradicional partit nadalenc i ho farà a la Catedral, San Mamés, contra el combinat d'Euskadi. D'aquesta manera, bascos i catalans es tornaran a veure les cares.

Els Mossos ja porten càmeres pròpies a les manifestacions per no haver de perseguir fotoperiodistes

Els Mossos d'Esquadra porten càmeres de fotografiar pròpies en les concentracions antimonàrquiques, arran de les dificultats amb què es van haver d'enfrontar a Girona a l'hora d'obtenir dels fotoperiodistes les imatges de la crema de fotografies del Rei, segons ha explicat el secretari general d'Interior, Joan Boada. Boada ha atribuït a una 'intencionalitat política molt concreta' la crítica als Mossos d'Esquadra i a Interior i ha reclamat que 'no es mati el missatger'.

A un jove canari li demanen més de 18 mil euros per “Injúries al Rei” per cantar rap i expressar que “Són uns paràsits”

Ahir a Madrid jutjaven a Moisés Rivas, el cantant del grup 'Poetas de la Calle', que en un concert a Fuerteventura va referir-se als monarques i els seus descendents com a "paràsits" i va titllar la polícia nacional i la guàrdia civil de "forces de repressió". El fiscal Luis Barroso solicita que s'imposin al vocalista multes de fins a 4.320 euros per injúries al rei, la reina, el príncep i les forces de seguretat. La dedicatòria improvisada de Rivas durant el concert va recollir el que la majoria dels espanyols pensa, i el cantant va referir-se a la Família Reial com una institució "sense valor i decorativa" i va retratar les forces de l'ordre dient que eren "dictadors i torturadors que coaccionen indiscriminadament la llibertat de les persones".Visita a l'Audiència Nacional i judici per dir unes quantes veritats que, en aquest estat de dret de joguina en el què vivim, et poden costar quatre mil euros. Una bestiesa sense pal·liatius que demostra quina mena de democràcia de fireta hi ha a l'Estat.

divendres, 26 d’octubre del 2007

Comunicat del Sindicat de Periodeistes de Catalunya sobre el desallotjament de les CasesBarates

(atenció a les cares dels robocops!)
La Guàrdia Urbana de Barcelona colpeja periodistes que cobrien un desallotjament
Secretaria De Comunicació Barcelona
El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) denuncia lactuació del agents de la Unitat de Policia Administrativa i de Seguretat (UPAS) de la Guàrdia Urbana de Barcelona en ocasió del desallotjament –el 19 d‚octubre passat– d'uns edificis –les cases barates– al barri del Bon Pastor, en el decurs dels quals van colpejar diversos informadors que cobrien els esdeveniments. Com a conseqüència d'aquestes agressions de l'UPAS, alguns periodistes van patir lesions de diversa consideració. Un dels més afectats va ser el fotoperiodista Albert García, que, tal com indiquen els informes mèdics, presenta contusions en diverses parts del cos. El seu equip fotogràfic també va patir danys lleus. Garcia treballa per al setmanari Directa i col·labora amb altres mitjans de comunicació. Altres informadors afectats per l'actuació dels agents de la Guàrdia Urbana barcelonina són els que cobrien els fets per a Tele 5 i Canal 25. Garcia, abans de ser agredit, va ser conminat a entregar les imatges obtingudes de la intervenció policial en el desallotjament, cosa a la qual es va negar.El Sindicat deplora aquesta actuació de l‚UPAS –que no és el primer cop que es produeix– i demana que l'Ajuntament de Barcelona eduqui els seus agents en la necessitat de ser escrupulosament respectuosos amb el dret a la informació de la ciutadania, un dels drets fonamentals en una societat plenament democràtica i que va ser greument vulnerat divendres passat al Bon Pastor. Els periodistes que cobrien l'esdeveniment hi eren en funció de la seva tasca professional. L'SPC s'ha posat en contacte amb els responsables del cos per demanar explicacions per aquests fets, que han garantit que ja estaven investigant els fets per depurar-ne les responsabilitats que se'n derivin. El Sindicat no valora el conflicte veïnal perquè no és de la seva competència però reclama que l'Ajuntament de Barcelona –i totes les administracions de les quals depenguin cossos policials– arbitrin els mecanismes necessaris perquè els informadors puguin treballar sense traves d‚aquesta mena. Al mateix temps, l'SPC es solidaritza amb Albert Garcia i la resta de companys afectats i es posa a la seva disposició per a totes les accions que vulguin impulsar per denunciar els fets.Barcelona, 24 d'octubre de 2007.
Podeu veure el video del desallotjament: http://blip.tv/file/442198

Solidaritat antimonàrquica a Bordils

Arran de l’imputació de dos veïns del poble en les cremes de fotos del Borbó, aquest diumenge 21 d’octubre s’ha dut a terme una concentració de solidaritat a Bordils(Gironès). L’acte ha estat organitzat per una plataforma d’amics i amigues dels imputats creada arran dels fets, i de la qual en formen part tant persones a nivell individual com l’Ateneu Popular la Pioixa.La concentració, la qual ha tingut una gran concurrència ( entre 150 i 200 persones en un municipi de poc més de 1200 habitants), ha durat prop de mitja hora, al final de la qual un dels imputats ha llegit la moció de suport aprovada el divendres 19 de manera unànime per l’Ajuntament de Bordils. Posteriorment s’ha llegit el manifest de la Plataforma i s’ha clos l’acte amb els Segadors.Des de la Plataforma d’amics i amigues dels antiborbònics bordilencs, en espera del sopar solidari que es farà el 10 de novembre, es valora molt positivament tant la concentració del diumenge com la gran solidaritat desfermada al poble els darrers dies. I és que a part del gran nombre de pancartes i cartells que han inundat el poble la darrera setmana, de la concentració del diumenge i de la moció aprovada per l’ajuntament, és d’allò més gratificant que la totalitat d’entitats del poble(Casal d’avis, Grup Sardanista, Grup Atlètic, AMPA, Handbol Bordils, Grup Voluntariat, Jovent de Bordils, i tota la resta) s’han posicionat tot mostrant la seva solidaritat amb els imputats i oferint total col.laboració. Aquest és el camí:a més repressió, més reacció.

dijous, 25 d’octubre del 2007

Racisme als trens


Dues notícies estretament relacionades han ocorregut en dos dies consecutius. Ahir es feien públiques unes imatges enregistrades per les càmeres de seguretat dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya on es podia veure com un jove agredia i insultava a una passatgera, amb cosses i bufetades, pel sol fet de ser de nacionalitat equatoriana. D'altra banda, avui, a les 7:20 del matí, més de 100 viatgers del Regional de Renfe procedent de Girona s'han amotinat contra el revisor per una actitud racista. Aquest només havia demanat el bitllet a un home de raça negra de forma totalment discriminatòria. Els passatgers no ho han tolerat.

Les nacions sense Estat europees demanen una "democratització radical de les institucions internacionals"

Representants de diverses nacions sense Estat europees es van trobar aquest cap de setmana a la Vall d'Aosta per participar a la setena Conferència de les Nacions Sense Estat d'Europa (CONSEU), l'esdeveniment bianual de referència pels pobles i comunitats no plenament representats al continent europeu, impulsat pel CIEMEN. De la trobada, n’ha sortit un document consensuat que posa l'èmfasi en les mancances de representativitat del sistema institucional internacional, en el marc de les grans discussions que actualment estan tenint lloc a nivell internacional sobre els drets col·lectius i la representativitat dels sistemes polítics.

Finalment, la Festa per la Independència se celebrarà pels carrers de València

El dia 19 d'octubre des de Maulets es va fer pública la denúncia en la qual explicaven que l'ajuntament de València havia censurat les activitats de la 17ena Festa per la Independència que s'havia de celebrar aquest dissabte al barri del Carme a la ciutat de València. Ara, Maulets ha aconseguit un canvi d'opinió per part del govern local. Això no hagués estat possible sense la pressió social exercida i que ha dut a més de 300 persones a adherir-se en sols 3 dies al manifest de recolzament penjat al web nacional de Maulets, que estan profundament agraïts al suport que han rebut.

dimarts, 23 d’octubre del 2007

No a la MAT denuncia l´empresa de transport elèctric.

Si primer va ser a Tavèrnoles, el passat dia 13 de setembre, ara és a Sant Feliu de Codines, on REE ha començat a fer els fonaments d'una torre elèctrica en una finca, el propietari de la qual, havia presentat un recurs al projecte al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg.La Plataforma No a la MAT vol denunciar als mitjans d'informació que l'empresa de transport elèctric participada per l'Estat continua actuant amb prepotència, sense ni tan sols avisar els propietaris afectats i menystenint el que pugui dictaminar l'alta cort que vetlla per la protecció dels drets i les garanties previstos per la Convenció Europea dels Drets Humans. Amb la seva actuació prepotent, REE posa clarament de manifest la seva voluntat d'imposició per damunt dels drets dels ciutadans, mentre que l' Administració, que és qui hauria de vetllar pel compliment d'aquests drets, fa la vista grossa i deixa fer impunement. Tot plegat és un altre clar exemple de la manca de democràcia al nostre país.

1 de novembre: Acte polític i Manifestació nacional a Girona

El proper dijous 1 de novembre, coincidint amb la celebració de les Fires, s'ha organitzat un acte polític i una manifestació nacional a Girona. L'acte polític començarà a les 19.00 a la Plaça Constitució de Girona i anirà seguit d'una manifestació que començarà a les 19.30 al mateix lloc.
Us preguem que en feu la màxima difusió. A través d'aquest enllaç us podeu descarregar el cartell amb la convocatòria. Us hi esperem!

Convocatòria per demanar la llibertat dels detinguts de Batasuna

El col.lectiu d’ Amics i Amigues d'Euskal Herria ha convocat per aquest divendres 26 una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona, sota el lema Prou repressió, Llibertat Batasuna. L’objectiu d’aquesta convocatòria és protestar per les detencions dels membres de la Mesa Nacional d’aquest moviment polític abertzale. Després de mesos des de la darrera convocatòria a Barcelona reclamant el procés de pau i el diàleg al País Basc aquesta és la primera convocatòria d’importància en solidaritat amb el moviment independentista basca al nostre país.

PROU REPRESSIÓ! LLIBERTAT BATASUNA
Concentració a Barcelona: Plaça de Sant Jaume
Divendres 26 d'octubre 2007 19:30h
Organitza: Amics i Amigues d'Euskal Herria

Mobilitzacions a Canet d'Adri i Medinyà contra la MAT

Un centenar de ciclistes van participar a la pedalada popular contra la MAT que es va celebrar ahir a Canet d'Adri. Organitzada per l'Associació del Llémena al Revardit contra la MAT (ALARMAT) i el Club Ciclista Sant Gregori i mig centenar de persones es van concentrar a un lateral de la N-II a Medinyà.
La marxa va fer un recorregut circular de 13,5 quilòmetres coincidents amb diversos indrets –Castell de Cartellà, Granja Mas Suro, Can Torre, Can Carreras i Can Toscà– que quedarien 'greument afectats' pel pas de la línia de Molt Alta Tensió.
A Medinyà, la concentració és va fer en un lateral de la N-II . Darrera dues grans pancartes amb el lema 'No a la MAT', el mig centenar de manifestants provinents de poblacions afectades pel traçat com Cervià de Ter, Sant Julià de Ramis, Viladasens, el veïnat de Fellines i Camallera es van situar a la vora dreta de la carretera en direcció Girona, a l'alçada del quilòmetre 726, sense impedir però el trànsit de vehicles.
A la concentració han assistit alcaldes i veïns de Medinyà , Cervià , Camallera , Viladasens , Garrigàs , Bàscara ,Cornellà , Riudellots de la Creu , La Mota , Sant Gregori i d'altres. *Joan Coll, regidor de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis, descriu com afectaria el pas de la línia de Molt alta Tensió al municipi.

dissabte, 20 d’octubre del 2007

Censurada la Festa per la Independència

L'Ajuntament de València ha censurat la celebració de la Festa per la Independència, que per dissetena vegada organitza Maulets i que any rere any des de 1990 aplega a milers de joves. Des d'aquesta organització juvenil, es critica les traves burocràtiques rebudes per tal d'obtenir els permisos corresponents, traves que es deuen a "problemes polítics" tal com afirmà l'Ajuntament. Maulets ha optat per traslladar el programa al barri de Benimaclet, amb un concert de més petit format.

Així doncs, Maulets manté les seves activitats pel dia 27 d'Octubre, i fa una crida a la participació en aquestes "per tal de mostrar amb força que hi ha moltes joves que no es deixen amedrentar per aquells que ens volen callades, alienades i obedients". Al seu entendre, l'espai públic és del "conjunt dels ciutadans ciutadanes", i activitats com aquestes serveixen "per poder cantar en la nostra llengua als carrers de València". De la mateixa manera, des d'aquesta organització juvenil s'assenyala al seguit de persones que han impedit la celebració d'aquesta festa al barri del Carme.
De cara l'any que ve, s'espera poder tornar a realitzar aquesta jornada amb normalitat.

El quatre col·lectius contra la MAT demanen aturar les obres al Principat

Els col·lectius No a la MAT, Non à la THT, AMMAT i SYDECO, contraris a la línia de 400 kW, van reclamar ahir a Perpinyà que s'aturin les obres que s'han començat a fer a Sant Feliu de Codines, on s'ha aixecat una primera torre. Denuncien que s'està fent en uns terrenys els propietaris dels quals han presentat un recurs al Tribunal d'Estrasburg perquè no estan d'acord amb el traçat. Les obres també han començat a Tavèrnoles i Folgueroles.
Representants dels col·lectius No a la MAT, Non à la THT i els ajuntaments afectats de Catalunya i la Catalunya del Nord van fer una roda de premsa conjunta en què també van valorar la intervenció del mediador nomenat per la Comissió Europea, l'italià Mario Monti. Li demanen «que promogui l'esperit europeista i que revisi la llarga llista d'incompliments de la normativa europea que les administracions catalana i espanyola han comès».

Èxit de la manifestació en defensa del CSA Can Vies

Prop d’un miler de persones s’han manifestat aquesta matí pels carrers de Sants en defensa del CSA Can Vies per demanar que TMB, empresa que detenta la propietat de l’immoble, aturi la demanada que ha interposat contra el CSA. A més s'ha sabur que suspen el judici contra el CSA fins al proper gener. A les 12 del migdia, la Colla Bastonera de Sants i els Diables de Sants donaven el toc de sortida de la manifestació, que durant més de dues hores ha recorregut els carrers d’aquest barri de Barcelona.
Entre els i les assistents a la marxa hi havia aquestes i d’altres entitats culturals del barri, així com també hi eren presents nombroses persones dels diferents col·lectius afectatas per les remodelacions urbanístiques del barri. Pancartes contra la construcció de la Torre Malaia al carrer Sant Antoni, membres de la Plataforma pel Soterrament de les Vies, de les associacions de veïns i veïnes del barri i membres de col·lectius i entitats d’altres barris i pobles han acompanyat la marxa.
En el seu recorregut, encapçalat per una pancarta a la que es podia llegir “Aturem la Demanda, Can Vies és del Barri”, la manifestació s’ha aturat davant de la seu del Districte de Sants-Montjuïc on s’ha llegit un comunicat criticant la gestió de l’Ajuntament en matèria de política urbanística i en relació els espais pels joves. També s’ha exigit a l’Ajuntament què, en tant que responsable de l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona, retiri la demanda que aquesta empresa té interposada des del 12 de maig del 2006 contra el CSA Can Vies. Un Centre Social que amb més de deu anys de vida i activitat al barri de Sants ha demostrat ser un espai de referència tant polític com cultural i social pel jovent i pel teixit asssociatiu d’aquest barri.Al llarg de tot el recorrehut s’han cridat consignes, enganxat cartells i realitzat murals que denuncien el model de desenvolupament i transformació urbanística que es practica tant al barri de Sants, amb les remodelacions que comporta l’arribada del TAV a Barcelona per Sants, com a la resta de barris de la ciutat, tenint un exemple proper en el cas de les cases barates del Bon Pastor. La marxa ha finalitzat amb un parlament des del terrat del CSA que ha recordat que el judici previst pels propers dies 25 i 26 d’octubre a l’Audiència Provincial de Barcelona s’ha posposat fins al proper gener. En aquest parlament han participat una membre de l’Assemblea del CSA i un representant del Plataforma de Suport al CSA Can Vies, que ja agrupa a més d’una vintena d’entitats i associacions del barri i de la resta de la ciutat.

dijous, 18 d’octubre del 2007

Concentracions antimonàrquiques a Cerdanyola, Tarragona, Bordils i Girona

Avui a les 20 a la plaça de l'Ajuntament de Cerdanyola i a les 20:30h a la plaça de la Font / Ajuntament de Tarragona estan previstes concentracions antimonàrquiques. També, el proper diumenge, a les 12h davant de l'Ajuntament de Bordils, cal recordar que dos joves d'aquesta població van anar a declarar dilluns passat a l'Audiència per la crema d'imatges del rei del passat 22 de setembre a Girona. Precisament a Girona es prepara un acte polític i una manifestació sota el lema Els i les catalanes no tenim rei: INDEPENDÈNCIA!. pel proper 1 de novembre.

dimecres, 17 d’octubre del 2007

MANIFESTACIÓ CONTRA EL JUDICI A CAN VIES

Els dies 25 i 26 d'octubre, a petició de l'empresa de transports TMB, està previst el judici a l'Audiència Provincial contra Can Vies, un centre social autogestionat que porta funcionant més de deu anys al barri de Sants.Davant d'això, s'ha convocat una manifestació el dissabte 20 d'octubre a les 12 hores a la Plaça de Sants per demanar l'anul·lació del judici i evitar que Can Vies desaparegui del barri.Considerem que Can Vies ha de continuar al barri de Sants perquè és un espai de trobada i difusió de diversos col·lectius socials, polítics i culturals. Així, el centre social proposa alternatives reals al model socioeconòmic actual plantant cara a l'especulació, recuperant la memòria històrica i mantenint viva la cultura popular.RECORDA: Manifestació per aturar el judici a Can Vies.- dissabte 20 d'octubre a les 12 hores a la Plaça de Sants.Aturem la demanda, Can Vies és del barri!

Inauguració del Casal Popular de l'Alt Urgell a la Seu

A les 17h del proper dissabte a la Seu d'Urgell, s'inaugura el Casal Popular de l’Alt Urgell, un espai que ha de crear i dinamitzar una base social de l’esquerra independentista a la comarca. El Casal Popular neix de la mà de l’Assemblea de Joves de l’Alt Urgell (CAJEI) i la CUP de la Vansa i Fórnols, que l’han impulsat, fent-ne partícips a diferents persones que han cregut en la necessitat d’aquest espai.

El projecte del Casal Popular neix per tal d’aglutinar totes les persones crítiques i inquietes, de fomentar l’autoorganització i l’aparició d’organitzacions i col·lectius transformadors; neix per a facilitar un espai per a que es reuneixin, muntin actes i s’autogestionin. Ha de ser una eina en mans de les persones independentistes, anticapitalistes, internacionalistes, ecologistes, feministes, que fomentin la cultura popular, sindicals, antirepressius i un llarg etcètera.

Un altre objectiu del Casal és el d’oferir una alternativa a l’oci consumista imposat pel capital i recolzat per les institucions, un oci que aliena i individualitza el poble. Davant aquest oci consumista contraposem un oci que fomenti l’esperit crític, l’implicació amb l’entorn, que fomenti les relacions i teixits socials, que ens faci persones més lliures. Un oci no limitat a la festa i que contingui activitats formatives com a xerrades, passes de vídeo, exposicions, premsa i biblioteca alternativa, debats, etc.

El Casal està ubicat al carrer Canonges, 9 de la Seu, al casc antic, per tant la implicació i transformació d’aquest serà també un compromís i implicació a les iniciatives veïnals i mirant d’esdevenir també un dinamitzador en aquestes. Amb l'objectiu d'assolir un barri participatiu, viu i combatiu, un barri solidari i integrador, i tot i que el sistema polític actual ho dificulti, dedicarem esforços per fomentar l’autoorganització i la participació veïnal.

El Pirineu és també un signe d’identitat del Casal. Només mitjançant la integració de les persones amb el seu entorn,de l’arrelament a la cultura popular del territori, podem ser realment lliures. Una cultura feta des del poble i per al poble, que uneix la diversió i les relacions socials amb la transmissió de tradicions i experiències passades, que ens han fet ser i ens permetrà seguir sent. Una altra raó doncs que ens mou a impulsar el Casal Popular és l’estima pel nostre territori, el seu patrimoni i les seves tradicions. És aquesta idea en definitiva la que volem compartir, estendre i potenciar.És des d’aquest projecte que el Casal "fa una crida al conjunt de la societat a organitzar-se i lluitar, contra totes les opressions i mancances de la nostra societat, per la llibertat del nostre poble, de les persones, dels col·lectius. Volem que el Casal, un exemple d’autogestió que tot just ara encetem, serveixi per renovar il·lusions i carregar d’esperança a totes les persones que havien deixat de creure possibles els seus somnis. El moment és ara, si somiem i lluitem tots junts, poc a poc deixarà de ser somni per a ser realitat."

Ni us volem ni us necessitem, fora les forces d'ocupació.

Dijous 27 de setembre una concentració antimonàrquica aplegà desenes de persones a la Plaça de la Vila. Amb aquesta protesta, l'Esquerra independentista es solidaritzava amb els companys encausats per la crema d'imatges borbòniques i Vilafranca era assetjada pels cossos repressius espanyols.La Fornal fou envoltada, aleshores, per policies de paisà que provocaren tensió i indignació entre la gent que hi havia dins del local. Val a dir ,però, que fins aleshores, La Fornal ja havia patit pressions policials en d'altres ocasions, després d'actes de caire internacionalista. En definitiva, fins el moment, la presència policial s'havia limitat als actes organitzats a la mateixa Fornal però dijous vint-i-set la desfilada de policies de paisà pel carrer de Sant Julià fou la resposta a un acte celebrat a la Plaça de la Vila. Des de diumenge set d'octubre fins dissabte tretze d'octubre, en menys d'una setmana, La Fornal ha estat objecte de quatre visites de la Guàrdia Civil, amb les conseqüents amenaces, intimidacions i insults, per part dels agents. La primera de les actuacions fou de matinada: van provar d'assaltar el local per la força, colpejant les portes amb violència, sense ni tan sols identificar-se com a policies, sense cap ordre judicial, sense que ningú els hagués avisat, amb les porres i d'altres armes no reglamentàries a la mà. No van passar, no els vam deixar passar i no van aconseguir que ens identifiquéssim. Des de La Fornal, les persones que hem estat testimonis de l'actuació policial volem denunciar la situació de tensió generada per les forces repressives espanyoles els darrers mesos a Vilafranca, no només contra l'esquerra independentista sinó també, i amb especial contundència, contra les comunitats migrades del carrer de Sant Pere. En aquesta part del barri, les demostracions de brutalitat per part de la Guàrdia Civil no haurien de deixar indiferent ningú. Operacions suposadament contra el tràfic de drogues o per vetllar per la seguretat ciutadana creen situacions d'alarma que reforcen el fenomen de criminalització associat a la migració. És per això, que des de La Fornal manifestem el nostre compromís en continuar denunciant els abusos de poder que cerquen perpetuar l'actual estat de les coses, mantenir la pau social a base d'hòsties i aniquilar qualsevol resistència que qüestioni l'absurditat d'aquest món impossible. Per això expressem públicament el nostre rebuig, sense concessions ni matisos, a totes les formes de feixisme policial, vinguin del cos que vinguin.Que se'n vagin, que ni els volem ni els necessitem, Que se'n vagin, que s'enduguin el tuf de sang, suor i naftalina i que no tornin disfressats.
Dilluns 15 d'octubre de 2007, Vilafranca del Penedès.

dimarts, 16 d’octubre del 2007

"Jo vull ser pagès, no jardiner!"

"Jo vull ser pagès, no jardiner!"
Entrevista a Enric Camprubí, ramader ecològic del Ripollès, publicada al nº 116 de l' Accent.

L´Enric Camprubí és un militant independentista de Campdevànol (el Ripollès) que exemplifica com ningú el conegut lema de "defensar la terra". I és que des de fa dos anys tira endavant una explotació ramadera en una finca que ha arrendat. Des del principi ha apostat per un model de ramaderia ecològica de comercialització directa al consumidor. Els resultats no podrien ser millors, a banda de rebre una distinció com a millor emprenedor de la comarca va guanyar la setmana passada tres premis a la fira ramadera de Ribes de Freser. Després de tancar els vedells a l´estable, iniciem l´entrevista en un banc de l´era de can Govern mentre el sol s´amaga per ponent.


No és habitual que un jove del Ripollès baixi a estudiar a Barcelona i només acabar la carrera torni per ser ramader. Explica´ns el teu cas.

Jo sempre havia tingut clar que volia intentar estudiar una carrera. Baixes a Barcelona i coneixes la ciutat, una manera de viure ben diferent, però sempre amb la idea de tornar a la meva comarca per ser pagès.


Suposo que no és fàcil i menys si no tens una explotació familiar...

Bé, a la vida no hi ha res fàcil. En el meu cas tenia ganes de tirar endavant ramaderia vacuna. De fet, la idea era treballar amb vaca bruna, autòctona del Pirineu. Em vaig incorporar com a jove agricultor, un programa que dóna uns ajuts considerables per iniciar una explotació i posteriorment vaig aconseguir que em lloguessin la finca de Can Govern a les Llosses. El següent pas va ser la compra d´una vintena de vaques i treballar per assolir una millora genètica. Es tracta d´un programa en el qual hi participen una bona colla de ramaders de la comarca en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona.Quan em van criar per primera vegada em vaig adonar d´un aspecte ben curiós. Com que la finca té molta pastura els vedells es van engreixar més ràpidament que si haguessin estat alimentats de pinso. De fet, es tracta de la ramaderia més tradicional, en què el nombre de caps de bestiar era proporcional a la superfície de pastura.


Vas veure en aquesta ramaderia sostenible una oportunitat per tirar endavant el teu projecte?

I tant! A la Catalunya Nord hi havia experiències similars a la meva en les quals es comercialitza la denominada "rosada dels Pirineus". Consisteix en sacrificar els vedells tan bon punt com la mare les ha criat. D´aquesta manera, els vedells tan sols han mamat i pasturat, i en cap cas se´ls dóna pinso. Vaig fer una prova, i ens vam repartir una vedella entre la família i els amics; el resultat no podia ser millor.


Aquest nou producte el vas voler tirar en solitari?

És ben clar que la unió fa la força i tirar endavant una experiència nova requeria d´un model cooperatiu a escala comarcal. Vaig plantejar a l´Associació de Ramaders de Vaca Bruna de comercialitzar conjuntament el producte per tal d´arribar amb més facilitat als consumidors i simplificar les tasques més pesades. Lamentablement tots els ramaders menys un em van dir que era un model sense futur i que, en tot cas, ja s´hi afegirien quan funcionés. Després vaig contactar amb els carnissers per tal de vendre la vedella de manera directa sense intermediaris però tampoc ho van veure bé, consideraven que un producte nou i més car que el convencional no tindria sortida.


Vas aconseguir poca ajuda però els resultats han estat bons...

Sí, malgrat la negativa d´uns i altres vaig decidir tirar endavant la idea. La negativa dels carnissers -malgrat ser un problema ja que no només sóc pagès sinó que també sóc carnisser, comercial i repartidor- em va oferir un aspecte amb el qual no hi havia comptat: la relació directa entre pagès i consumidor. No només s´aconsegueix un bon preu per ambdues parts -actualment bona part del negoci se l´enduen els tres o quatre intermediaris del procés- sinó que els clients s´interessen per l´evolució de l´explotació i sovint vénen al Ripollès a veure-la.D´altra banda, és un model que es complementa amb una realitat emergent i molt interessant a les zones urbanes: les cooperatives de consum responsable. Aquest fenomen, molt lligat als moviments populars, també planteja aconseguir relacions directes entre productors i consumidors i sobretot, avançar cap a un model alimentari més sostenible.


Aquest model de ramaderia tradicional es considera "ecològic"?

Bé, jo no he inventat res. Tan sols recupero la ramaderia pròpia de 75 anys enrere i n´obtinc un producte de qualitat i diferenciat. Ser ecològic vol dir estar certificat i en aquest sentit segurament d´aquí dos anys ho estaré però sens dubte és un tipus de ramaderia respectuosa amb l´entorn, que manté el paisatge i cuida el benestar animal i la salut humana. A banda, i en l´actual context, és una bona notícia no dependre dels pinsos en un moment en què el preu es dispara cap amunt.Cal dir que una de les dificultats per estendre la certificació ecològica a la comarca és la pressió que el sector porcí d´Osona realitza als pagesos per abocar els seus purins a les nostres terres. Els plans de dejeccions ramaderes obliguen a tenir una superfície d´abocament proporcional al nombre de porcs, com que habitualment no ho compleixen, busquen explotacions que acceptin -a canvi de cobrar- l´abocament dels purins. Pel pagès a curt termini és un bon negoci, però a la llarga no i ja no pot esdevenir productor ecològic.


Com valores la política agrària al nostre país?

Més enllà de polítiques concretes el gran drama és dependre de les subvencions. Jo vull viure de ser pagès però sense subvencions. I és que el problema no només és la dependència econòmica sinó sobretot el fet que quedes condicionat per unes decisions erràtiques que afecten a la planificació de l´explotació. Hi ha ramaders de la comarca que fa pocs anys van fer grans inversions pensant amb el model que primava la producció, i just acabar la granja veuen que la política canvia 180 graus. Així mateix tal com s´atorguen les subvencions s´afavoreix l´especulació. El més lògic seria que per cada cap de bestiar cobressis una quantitat. I que hi hagués un límit per afavorir l´existència de moltes explotacions de mida reduïda. A la pràctica, fa uns anys es van donar "drets" -que permeten cobrar la subvenció- i actualment hi ha ramaders que els comercialitzen fins i tot en casos en què han abandonat l´explotació. Per tal de tallar aquest "mercat", ara diuen que potser retiraran tots els "drets". I jo què haig de fer? Esperar? Comprar i que d´aquí dos anys no serveixin de res? De nou, es demostra que depenem d´unes decisions que es prenen molt lluny.Un altre element és la lentitud -encara estic pendent dos anys després que em paguin part de les ajudes com a jove agricultor- i sobretot la burocràcia. Quin sentit té que un pagès de 70 anys que pràcticament no sap llegir hagi d´omplir papers i més papers?


Darrerament, elements com el paisatge cobren molta importància i és un dels elements que condiciona cada vegada més la política agrària. Com ho valores?Podríem dir que passem d´un model que ha primat la producció -amb resultats com la contaminació de bona part dels aqüífers- a un altre en el qual l´element central és el manteniment del paisatge i el territori. És un canvi interessant, però jo ho tinc clar, vull viure de pagès no de jardiner!D´altra banda, com és habitual, es tracta d´una bona idea mal aplicada. Aquesta nova política ha perjudicat molt als masovers i ha beneficiat a propietaris que ja han cessat l´activitat.


Com veus el futur del sector agrari i ramader als Països Catalans?

Jo vull ser optimista. I anirem bé si s´engeguen iniciatives que tinguin com a model la comercialització directa de productes de qualitat i amb el menor impacte ambiental possible. Això si, és imprescindible establir models cooperatius entre els diversos productors. Per exemple ara hem creat una xarxa de productors ecològics de les comarques gironines. Si un dia baixo a repartir carn a Barcelona també puc portar els iogurts que fan a Llanars o les patates de Molló per posar-te un exemple. En contraposició, hem de ser conscients de l´envelliment del sector, per exemple anualment al Ripollès s´incorporen 10 pagesos però se´n jubilen 25.

67 anys de l'afusellament del president Lluís Companys

Ahir es complien 67 anys d'ençà de l'afusellament del president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover, l'únic president d'una nació democràtica afusellat pel feixisme. Companys moria a cara descoberta i descalç al crit de "Per Catalunya!!" a dos quarts de set de la matinada del 15 d'octubre de 1940, afusellat per l'exèrcit franquista al fossar de Santa Eulàlia del castell de Monjuïc. Tenia 58 anys, i acabava d'escriure el seu testament polític, amb les seues darreres paraules."A tots els qui m'han agreujat perdono; a tots els qui hagi pogut agreujar demano perdó. Si he de morir, moriré serenament. No queda tampoc en mi l'ombra d'un rancor. Donaré gràcies a Déu que m'hagi procurat una mort tan bella pels ideals. Ell ha volgut aquest destí, i li dec encara la gratitud d'aquesta placidesa i serenitat que m'omple en pensar en la mort, que veig atansar-se sense temor. La meva petitesa no podia esperar una fi més digna. Per Catalunya i tot el que representa de Pau, Justícia i Amor".

15 d'octubre del 1940. El president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, fou afusellat pel feixisme.
Intenteu imaginar la matinada del 15 d’octubre de 1940. Esteu presoners en una cel•la. Fa poca estona que heu redactat el vostre testament. A l’exterior del calabós, unes passes s’acosten pel passadís. S’aturen. Ara són els forrellats els que trenquen el silenci de la nit. S’obre la porta. Us venen a buscar. D’aquí una estona, us afusellaran. Sou el president Lluís Companys.En sortir del Castell de Montjuïc, arrossega els peus a causa dels maltractaments soferts durant els interrogatoris a Madrid. El condueixen cap al fossar de Santa Eulàlia, on l’assassinaran. I, mentre avança pel camí de ronda exterior de la fortalesa, veu per darrera vegada la capital del seu país. El país que havia presidit i que havia fet tot el possible per salvar. Un país envaït per un exèrcit que arreu de l’Estat espanyol –des de les Canàries fins a Euskadi i des de Galícia fins a Melilla– s’havia autoanomenat Ejército Nacional; fins que, en entrar al Principat de Catalunya, passa a designar-se en els seus propis documents com a Ejército de Ocupación de Cataluña. Un exèrcit que, en haver entrat al primer poble del Principat, la Pobla de Massaluca, havia reunit els seus habitants a la Plaça de la Vila, i l’oficial que el comanava havia començat el seu discurs dient: “Catalanes, no sois dignos del Sol que os alumbra”. Oficials com el general Solchaga, que –en veure Barcelona des de dalt del Tibidabo– havia exclamat: “¡Dios mío! ¿Quién ha permitido esto? ¡Tantos rojos juntos!”. Aquest era l’exèrcit que està a punt d’executar Lluís Companys. El president de Catalunya que, durant la guerra, havia salvat la vida d’alguns dels membres del tribunal, que ara l’havia condemnat a mort. El mateix home que tot just fa uns instants ha conclòs el seu testament polític amb aquestes darreres paraules: “A tots els qui m’han agreujat perdono; a tots els qui hagi pogut agreujar demano perdó. Si he de morir, moriré serenament. No queda tampoc en mi l’ombra d’un rancor. Donaré gràcies a Déu que m’hagi procurat una mort tan bella pels ideals. Ell ha volgut aquest destí, i li dec encara la gratitud d’aquesta placidesa i serenitat que m’omple en pensar en la mort, que veig atansar-se sense temor. La meva petitesa no podia esperar una fi més digna. Per Catalunya i tot el que representa de Pau, Justícia i Amor”. Uns minuts després, amb l’esquena contra la paret, mirant fit a fit els ulls de la mort, es descalça per trepitjar la Terra i respon a l’ordre de “Fuego!” dels seus botxins, tot cridant “Per Catalunya!”.En aquell instant funest de l’alba del 15 d’octubre de 1940, quan gairebé tota Europa estava ocupada pels nazis i pels seus còmplices (incloent-hi en aquell moment Stalin), on era l’esperança de llibertat, de pau, de justícia i d’amor? La resposta és infinitament cruel: no hi havia esperança. I, sense esperança, una generació de catalans va viure –literalment desesperada– per fer viure els seus fills. I, així, fer-nos viure a tots nosaltres. Aquesta és la generació de Salvador Espriu, que en versos del poeta se’ns adreça en aquests termes: “(...) hem viscut per salvar-vos els mots, / per retornar-vos el nom de cada cosa, / perquè seguíssiu el recte camí / d’accés al ple domini de la terra”. I que ens demana que ens mantinguem “per sempre fidels al servei d’aquest poble”.Nosaltres hem de saber recollir el testimoni dels que ens han precedit en la lluita. En cada un dels nostres gestos, hem d’honorar la memòria d’aquells que van morir per Catalunya, esperant que Catalunya no morís amb ells. En arribar a Barcelona l’1 de març de 1936, després d’un any i mig de presó, el president Companys ja ens va indicar el camí que hauríem de seguir: “Venim per servir els ideals. Portem l’ànima amarada de sentiment. Res de venjances, però si un nou esperit de justícia i reparació. Recollim les lliçons de l’experiència. Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar i tornarem a vèncer!”. I, per tant, arengats per Joan Salvat Papasseit, nosaltres hem de formar “l’escamot del soldats de la llibertat, / dels qui mai no reculen, / i sols un bes els pot fer presoners; / l’escamot dels que trenquen les reixes, / i res els pot fer caure sinó un altre bes; / l’escamot dels soldats d’avantguarda, / perquè el primer bes se’ns doni als primers”.
text de:Oriol Junqueras

[Mallorca] Maulets sobre l'hospital de Son Espases i el govern balear

Un parell de mesos d'arribada al poder ha estat el temps que han tardat els partits de l'autodenominat Govern pel Canvi a ensenyar el seu veritable rostre. Així, el que ha canviat han estat les cares de la classe política, però no les polítiques. Els partits que composen el Pacte han traït les seves votants, mostrant que les seves promeses eren electoralisme pur i dur. Això els iguala, a tots ells, a na Catalina Cirer, qui també va incomplir les seves promeses.
Sembla que una capa d'amnèsia s'ha apoderat d'aquelles que fa uns mesos participaven i donaven suport a les reivindicacions veïnals de La Real. Ara, un cop guanyades les eleccions, les cadires i els interessos personals i partidistes han pesat més que les conviccions. Per tant, aquells partits que no abandonin el govern seran còmplices de la destrucció de la Real, així com de tot allò que implica (destrucció del darrer indret rural de Ciutat, l'apertura de la construcció de la via cap al 2n Cinturó, el creixement desmesurat de Palma fins a la UIB, etc.) Nosaltres, talment com diu la plataforma Salvem La Real a la seva web, tampoc oblidarem a cap corrupte, a cap traïdor, a cap còmplice, ni a cap covard. Sempre recordarem les persones que formen part del fibló que destruirà aquest paratge.Per tot això, l'assemblea de Maulets Ciutat afirmam ben fort que només amb la mobilització podrem aturar allò que la classe política no ha volgut fer. La lluita i l'organització al marge dels partits institucionals és l'únic camí. Avui, més que mai, cal lluitar amb valentia per tot allò en el que creiem per, com deia Lluís M. Xirinacs, "contrapuntar la covardia dels nostres líders".Les arrels no neixen del ciment! Només el poble salva el poble!!Maulets CiutatOctubre de 2007

dilluns, 15 d’octubre del 2007

100 joves es concentren davant els Jutjats de Girona.

Un centenar de persones s'han concentrat aquest vespre davant dels jutjats de Girona per mostrar el seu rebuig al desallotjament del Centre Social Autogestionat La Ferralla. Aquest desallotjament s'ha realitzat sense previ avís; aquesta és la democràcia del tripartit, ofegar qualsevol espurna d'autorganització del poble. La classe dirigent, el capital, executa amb força i duresa tot el seu poder, tota la seva violència i repressió.

300 persones donen suport als estudiants citats a l’Audiència Nacional

Aquest matí ha tingut lloc la concentració de suport als estudiants que declaren avui dilluns a l’Audiència Nacional a Madrid, en relació a la crema de fotografies del Rei en solidaritat als primers encausats per cremar fotografies de la família reial el dia 13 de setembre a Girona. Tres-cents estudiants convocats per l’organització estudiantil majoritària als Països Catalans, el SEPC han omplert l’Àgora de la Universitat Pompeu Fabra.Recordem que entre les persones citades a Madris s’hi troba Lluc Salellas, membre destacat del Secretariat Nacional del SEPC; estudiant de periodisme a la UPF i llicenciat en Ciències polítiques també per la mateixa universitat. Durant l’acte de solidaritat, que ha començat puntualment, s’ha llegit un manifest de suport al estudiants, en el que s’ha recalcat aquestes idees: - El suport públic als estudiants i al conjunt de persones citades avui a Madrid. - Una crida a la comunitat educativa i la societat civil a mostrar el rebuig a la persecució política que s’està vivint. - La intenció de seguir treball en la defensa del ensenyament públic i la construcció d’un marc educatiu propi pels Països Catalans, com la millor manera de fer front a la criminalització i als atacs que estant reben persones del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). En una concentració solidària al Campus de la Ciutadella de Barcelona, convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), els concentrats han desplegat pancartes contra la monarquia espanyola i han llegit un manifest per reclamar la retirada dels càrrecs a tots els imputats en relació a la crema de fotos de les últimes setmanes.

Els 9 citats avui a l’Audiencia Nacional, en llibertat amb càrrecs

A les 14h han sortit del tribunal polític de Madrid les 9 persones que havien estat citades avui per cremar fotografies del rei. Totes elles han afirmat la seva acció de protesta, enmarcant-les com a actes legítims de desobediència civil, pacífics, solidaris vers els altres encausats i de rebuig a la monarquia espanyola aliena al Poble Català.

El traductor fa endarrerir les declaracions més de dues hores
A les 10’30 haurien d’haver començat les declaracions però no hi havia traductor. Membres de secretaria de l’Audiencia Nacional han intentat convèncer els independentistes de declarar en castellà: “no es tan difícil”. A la valentia i coherència mostrades per totes les persones citades, que no han renegat dels seus actes, no es podia esperar cap altre actitud respecte la nostra llengua. Dues hores i quart més tard, han començat a declarar.


El silenci del Departament d'Interior, una vergonya
Cal tenir en compte, que el Departament d’Interior, responsable de delatar els ciutadans d’aquest país per tal que els processi un tribunal d’excepció de l’Estat ocupant, continua la seva tasca col·laboracionista de la repressió política i promou la desactivació dels moviments polítics dissidents: aquest matí els Mossos d’Esquadra han desallotjat el centre social La Ferralla de Girona.
El cost per a totes les persones que han hagut d’anar a Madrid és ja molt elevat. No només és la despesa del viatge, sinó la pèrdua d’hores de treball, d’estudi, etc. El silenci del Departament d’Interior, com a responsable de tot plegat, és covard i vergonyós.

Els Mossos desallotgen la Ferralla, centre social de Girona

A les 8 del matí, el Departament d’Interior de la Generalitat ha posat fi a un nou projecte que creixia al marge del control polític institucional. La Ferralla , centre social ocupat fa sis mesos per l’Assemblea de Joves de Girona, situat a la Vall de Sant Daniel, ha promogut el debat crític, trobades d’entitats veïnals i polítiques diverses, jornades de formació, entre altres.
Aquest vespre, a les 20h, concentració davant dels Jutjats de Girona
Aquest dessallotjament ha coincidit, no per casualitat, amb una nova comitiva solidària camí de Madrid, segons assenyala en un comunicat Alerta Solidària.

Per a aquesta organització, "el Departament d'Interior ha triat aquestes dates, conscients de l'espiral de mobilitzacions de resposta a la repressió política soferta i als controls i identificacions a què s'està sotmeten la ciutat de Girona."

A mig matí hauran declarat a l’Audiencia Nacional, 9 persones més, culpables de ser solidàries i de tenir opinió formada respecte a l’anacrònica imposició de la monarquia sorgida del franquisme. Quan tornin a Girona seran a temps de sumar-se, no a més activitats socials de la Ferralla, sinó a la concentració de denúncia pel seu desallotjament.

Concentració per promoures espais crítics, de debat, formació i promoció de polítiques alternatives. Concentració de rebuig al desallotjament de la Ferralla.

diumenge, 14 d’octubre del 2007

Les 9 persones que declararan dilluns a Madrid formen part del teixit associatiu gironí


La pressió judicial s'accentua i segueixen les mobilitzacions

La Generalitat del Principat és responsable d'haver enviat ja la identitat de 22 persones a l'Audiència Nacional espanyola perquè siguin processades per injúries a la Corona. Així, el Tripartit català es posiciona amb els sectors més durs de l'Estat. Tots plegats pretenen desgastar l'independentisme català a cop de condemna judicial. Els Mossos d'Esquadra han mostrat una gran diligència en les identificacions, fet que demostra la voluntat de prosseguir actiu aquest procés polític. Per altra banda, però, ja fa dies que ni un sol responsable del Departament d'Interior fa cap tipus de declaració pública assumint la responsabilitat de les identificacions. Identificacions, cal recordar-ho, que es produeixen en el marc de concentracions no només de rebuig a l'ocupació espanyola, sinó també de solidaritat amb els encausats anteriorment. A més, l'administració autonòmica tampoc ha tingut cap voluntat d'aturar les acusacions d'injúries a la Corona que pesen sobre els 2 militants de Maulets figuerencs.Com ja va explicar Alerta Solidària, i a l'espera de citacions en d'altres indrets dels Països Catalans, l'estratègia de la Generalitat s'està demostrant fallida. Un moviment polític de la importància de l'Esquerra Independentista no s'atura a cops. La manifestació del 12 d'octubre a Lleida, amb l'assistència de 2.000 persones, és prou il·lustrativa de la voluntat dels i les independentistes de no cedir ni un pam davant de la repressió.Les identitats de les persones que han estat citades com a imputades són prou reconegudes. Totes elles són actives en l'àmbit polític, sindical o cultural de les comarques gironines. La majoria marxaran cap a Madrid demà diumenge a les 10’00 del vespre, des de l’estació d’autobusos de Girona.


Miquel Serrals i Sau, ex militant d’Eskamot Inespeerath Baix Ter. Bordils.

Pere Cortada, redactor del setmanari La Directa. Gironès.

Xevi Rabaseda, 29 anys. Militant de la CUP de Bescanó.

Jordi Casa i Mas, exmilitant d’Eskamot Inespeerath Baix Ter i de Puny Enlaire. Membre de l’Ateneu Popular La Pioixa de Bordils.

Xevi Navarro, 30 anys. Militant de la CUP de Girona i del Casal el Forn.

Pau Costa i Cunill, 19 anys. Militant d’Endavant (OSAN).

Lluís Sales i Favà, militant d'Alerta Solidària i de la CUP de Girona. Becari de recerca en Història Medieval a la UdG.

Lluc Salellas Vilar, 22 anys. Portaveu del SEPC, membre del setmanari La Directa, cap de l’Agrupament Escolta Sant Narcís. Estudiant de periodisme.

Joan Pujolàs i Vilar, 24 anys. Militant de Maulets i del JAG. Educador social i cantant d’Antiherois.

dissabte, 13 d’octubre del 2007

Més de dues mil persones es manifesten a Lleida per recordar l'ocupació espanyola

Dues mil cinc-centes persones, segons els organitzadors, es van manifestar ahir a la tarda a Lleida, convocades per col·lectius de l'esquerra independentista, per commemorar la presa del Roser per part de les tropes felipistes, el 1707. La manifestació s'emmarcava en la campanya '300 d'ocupació, 300 anys de resistència' i, en el transcurs, un grup de persones va cremar un retrat de Felipe V, 'responsable de la massacre de Lleida', segons el portaveu Pau Juvillà.
La manifestació també es va fer per denunciar la venda de l'edifici del Roser, un espai públic 'símbol de la resistència'. Després de la manifestació es van organitzar tres concerts de Feliu Ventura, Aramateix, Vilafranca HxC i Skalivada. Els actes de Lleida van ser els més destacats de la jornada reivindicativa de l'esquerra independentista però durant tot el dia se'n van fer a moltes poblacions del país, la majoria en clau anti-monàrquica. Per exemple, a Sa Pobla, a Santa Coloma de Gramanet i a Torelló, entre més municipis.

Sopar solidari i concert de Cesk Freixas a Celrà

El proper dissabte 13 d'octubre se celebrarà un acte de suport a Celrà (Gironès). L'acte es farà a les piscines del poble i començarà a les 21.30 amb un sopar solidari amb les companyes i companys encausats, seguit d'un recital del cantautor riudebitllenc Cesk Freixas que s'iniciarà a les 23h. La festa acabarà amb l'actuació del col·lectiu PD's Solters FC. Us hi esperem a totes i tots!

La CUP fa un acte per canviar el nom a l'avinguda de la Hispanitat.


Uns desena de militants de la CUP de Girona han fet aquest divendres al matí un acte per demanar a l'Ajuntament que canviï el nom de l'avinguda de la Hispanitat, al barri de Sant Narcís, pel de l'activista català Lluís Maria Xirinacs, mort recentment a Ogassa.Simbòlicament, han enganxat uns papers a les cantonades del carrer on es podia llegir el seu nom i han demanat al consistori que, si més no, obri un procés participatiu on es pugui decidir el nom que se li posa al carrer. 'A Girona no volem que hi hagi noms de carrers que celebrin dates o personatges de dubtosa credibilitat democràtica', ha manifestat el líder de la CUP, Jordi Navarro.

Enfrontaments al País Basc




A Sant Sebastià, la policia basca va actuar contra un grup de persones de l'esquerra aberzale que havia convocat un concert antifeixista. Segons el diari Gara, que cita testimonis dels fets, s'han detingut cinc persones. Al mateix centre de Sant Sebastià hi havia convocada, a les cinc de la tarda, una manifestació de la Falange.

La Guàrdia Civil impedeix la concentració antimonàrquica a Sa Pobla



Ahir a les 18h, uns 40 agents de la Guàrdia Civil custodiaven la plaça Prínceps d’Astúries de Sa Pobla amb l'objectiu d'impedir la concentració antimonàrquica convocada per Maulets. Tot i així, més de mig centenar de persones es van aplegar als carrers que donen a la plaça on Maulets va desplegar una pancarta amb el lema «Jo també som antimonàrquic». Els agents la van requisar i demanaren la documentació a 6 manifestants, que temien que els posassin una multa. Tot seguit es va desconvocar la manifestació.
El delegat del Govern, Ramon Socies, ja havia advertit, durant el matí d’ahir, que la manifestació de Sa Pobla s’impediria, perquè ningú no havia demanat permís per fer-la. Aquest és l'argument que la guàrdia civil va dir als manifestants. Tot i que els convocants l'havien sol·licitat a l'Ajuntament, però la guardia civil els ha expulsat de la plaça.
Un cop desconvocada la concentració, els manifestants s'han aplegat a la plaça Major on hi havia una ballada popular. Fins allà els han seguit quatre furgons dels cossos policials, que han tornat a prendre posicions a la plaça, un fet inèdit a Sa Pobla. Un quart d’hora més tard la guardia civil ha partit del poble.

Retiren la bandera espanyola de l'Ajuntament de Molins de Rei, després d'anunciar-se la protesta


Ahir al vespre l'alcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas, d'Iniciativa i Esquerra de Molins de Rei (IiE) va decidir que es pengés la bandera espanyola al màstil de l'Ajuntament. Immediatament, diversos col.lectius –entre els que es troba la CUP- van organitzar per a aquest migdia una concentració de rebuig contra la presència de la bandera espanyola. Aquesta convocatòria va arribar a oïdes de l'alcalde, que va decidir fer marxa enrere i va ordenar que es despengés la 'rojigualda'. Tot i així la concentració s'ha fet aquest matí i ha aplegat desenes de persones.