dilluns, 8 d’octubre del 2007

Més de mil cinc-centes persones participen de la manifestació contra el pla Caufec-Porta Barcelona

Dissabte passat a Esplugues de Llobregat, entre mil cinc-centes i dues mil persones van participar a la manifestació contra el Pla Caufec-Porta de Barcelona. La marxa que va sortir de l’ajuntament, va recórrer diferents barris, va passar per les obres i va finalitzar de nou al centre del poble. Després de setze anys d’oposició veïnal al pla, fa dos mesos que es van iniciar les obres d’aquest projecte urbanístic que afecta a la serra de Collserola.
A la manifestació on es van repartir fulls informatius i es van penjar cartells i pancartes. Es va cridar “Canya a qui destrossa la muntanya” i es va escridassar als diferents policies locals o autonòmics, antiavalots o de paisà. Es va entrar als mateixos terrenys de les obres. Es va entrar al Caufec Sud (Can Oliveres). Després es va pujar cap a la muntanya a ritme de tambors i amb molta energia i adrenalina. A la part de la muntanya es va fer un berenar i es va aprofitar per explicar a tothom el projecte.
Els Mossos d’Esquadra tenien ordres molt clares: només es preocuparien de que aquesta no aturés el tramvia, la Ronda de Dalt i l’autopista. Però pel camí van carregar contra la gent per impedir la penjada d’una pancarta al pont entre La Plana i Can Clota i van enfrontar-se puntualment a manifestants. La policia local es va encarregar d’enregistrar amb vídeo tota la manifestació.
Durant la baixada de la muntanya, centenars de persones arrencaven tanques, estaques i la majoria d’elements d’obres que trobaven al seu pas improvisant barricades a la carretera. Una manifestació que recordarem tothom durant molt de temps i sobre tot per a que les properes convocatòries per aturar l’avanç d’aquest projecte siguin encara més massives i actives. Mentrestant s’anima a tothom a que porti a terme les seves accions de desobediència per aturar el pla Caufec.