dissabte, 22 de setembre del 2007

Al Ripollès no tenim rei!


Des de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) del Ripollès ens fem ressò de la concentració convocada en solidaritat amb el militant independentista encausat pels fets del 13 de setembre a Girona. Animem a tots els ripollesos i ripolleses a congregar-se a la Plaça del Monestir de Ripoll el proper dia 22 a les 20 h tal com es farà en diverses poblacions dels Països Catalans. A continuació adjuntem la convocatòria de la campanya "Al Ripollès no tenim reis".
ÚLTIMA HORA: En Jaume de Banyoles en llibertat amb càrrecs i sense fiança malgrat que el fiscal demanava una fiança de 10.000 €.
Al Ripollès no tenim reis! Jo també sóc antimonàrquic/a!
El passat 13 de setembre Joan Carles I de Borbó va visitar la ciutat de Girona. L'esquerra independentista de la ciutat va organitzar mobilitzacions per rebutjar la seva presència ja que és el representant d'una institució antidemocràtica i anacrònica, continuador del règim franquista i 'garantia' de la unitat de l'Estat espanyol.
En la manifestació vespertina, en una acció simbòlica per demostrar el rebuig que els i les catalanes hem mostrat per tota la saga borbònica (des de Felip V el 1707 fins a l'actual família reial) es van cremar unes fotografies de Joan Carles I i Sofia de Grècia.
La caverna mediàtica espanyola i els partits nacionalistes espanyols van organitzar una campanya per tal de criminalitzar als independentistes gironins. A continuació l'Audiència Nacional espanyola ha demanat el processament dels autors de l'acció; el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha actuat com a braç executor i demà mateix en Met haurà de declarar a Madrid. El militant independentista serà acusat 'd'injúries greus a la monarquia', un delicte que segons el Codi Penal espanyol es castiga amb una condemna d'entre sis mesos i dos anys de presó.
Des del Ripollès volem mostrar la solidaritat amb el jove repressaliat i el conjunt de l'independentisme i els moviments populars de Girona. D'aquesta manera convoquem una concentració comarcal a la Plaça del Monestir de Ripoll el proper dissabte 22 a les 20 h. Aquest acte es repetirà a diverses poblacions dels Països Catalans.
Els catalans no tenim reis! Jo també sóc antimonàrquic/a!
Per la llibertat d'expressió, organitza't i lluita!

Al Ripollès no tenim rei, El Ripollès, 20 de setembre de 2007
Per a més informació consultar el web http://noalrei.elsud.org/ i http://www.alertasolidaria.org/