dijous, 27 de setembre del 2007

Desenes de periodistes defensen a Girona el dret al secret professional.D'altra banda, la concentració antimonàrquica aplega centenars de persones.




Aquest vespre hi ha hagut dues concentracions paral·leles a la plaça del Vi de Girona. D'una banda, el col·lectiu Alerta Solidària ha aplegat centenars de persones per donar suport a Enric Stern, que demà ha de comparèixer a l'Audiència Nacional espanyola, acusat de cremar retrats dels monarques espanyols. De l'altra, més de 50 periodistes han protestat per la citació a l'Audiència Nacional del fotògraf Jordi Ribot, que s'havia negat a entregar fotos de les manifestacions en contra dels Borbons.
Els periodistes creuen que l'Audiència Nacional vulnera el dret del fotògraf al secret professional. Precisament, en vist del fet, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) sostenen que els fotoperiodistes no han de lliurar els materials que hom pugui requerir-los i critiquen els mètodes emprats per l'Audiència Nacional. D'altra banda, el gironí Enric Stern ha de comparèixer a l’Audiència Nacional espanyola demà al matí, perquè la policia creu que estava amb Jaume Roura cremant el retrat dels monarques. En relació amb el fet, Alerta Solidària diu que ha recollit tres-centes autoinculpacions d'injúries a la monarquia espanyola. Entre els autoinculpats, hi ha el filòsof Josep M. Terricabras, el periodista Salvador Cot i l’escriptor David Castillo. A més, Uriel Bertran i Hèctor López Bofill, membres d'Esquerra Independentista, també van presentar dimarts un escrit d'autoinculpació, fet que va motivar aquesta carta de Jaume Roura, en què es desmarca del moviment d'Esquerra i els acusa de voler-se aprofitar políticament de la situació.