dijous, 27 de març del 2008

El tripartit projecta transvasaments desmuntables mentre subvenciona la neu artificial

L'anunci del conseller Baltasar de transportar aigua del Segre a Barcelona amb una infrastructura desmuntable ha generat tot un munt d'especulacions sobre els transvasaments encobrits, tot i que no es vol reconèixer, i mentrestant, en plena crisi de sequera, el tripartit subvenciona amb un total de 1.750.000€ les pistes d'esquí. Sobre aquest punt, el món mediàtic i l'arc parlamentari ha tancat files i no diu res.

Com deia l'article titulat "Aigua... sequera? Per alguns?" publicat al diari El Punt del 22 de novembre passat, "... i com que la neu brilla per la seva absència doncs en fan. En fan, amb aquesta aigua que es veu que falta, i que obligarà a fer restriccions als ciutadans i que a hores d'ara ja afecta el sector de l'agricultura... En fi, les prioritats del país. Es veu que és més important crear passadissos de neu per poder apaivagar la set d'esquí que garantir les necessitats bàsiques dels ciutadans."

Els ajuts del Departament formen part del Pla director de les estacions de muntanya que el govern va aprovar el maig de 2005. En total, es tracta d’1,5 milions d’euros per als gestors dels complexos d’esquí i corresponen al 20% del cost de la renovació o adquisició de canons de neus o remuntadors. Tanmateix, per a cada estació hi ha un límit de 250.000 euros.