dijous, 27 de març del 2008

Manifestació No a la Mat. 30 de març, Girona.



La Plataforma No a la MAT i l'Associació de Municipis AMMAT ens convoquen a una nova manifestació contra la MAT a Girona, el pròxim diumenge 30 de març a les 11.30h. Si les manifestacions anteriors ja varen ser un èxit de participació, aquesta volen que sigui memorable i que esdevingui un punt d'inflexió en els més de tres anys que fa que lluitem contra la imposició d'aquesta infrastructura que encara avui, i malgrat la nostra insistència, no ha estat justificada. Per tal de pressionar el coordinador europeu de la interconnexió elèctrica França-Espanya, les autoritats espanyoles i franceses i els promotors del projecte a totes dues bandes dels Pirineus perquè desestimin el projecte, és sumament important que aconseguim mobilitzar el més gran nombre possible de persones per a aquest acte, que com els anteriors volem que sigui una expressió democràtica i festiva de la nostra ferma oposició a la MAT. Amics i companys, comptem amb el vostre suport i estímul per difondre aquest missatge i animar els vostres socis, afiliats, amics i familiars a participar a la manifestació de Girona.
Tots junts contra la MAT.
Pel futur del territori, ARA O MAI!

El tripartit projecta transvasaments desmuntables mentre subvenciona la neu artificial

L'anunci del conseller Baltasar de transportar aigua del Segre a Barcelona amb una infrastructura desmuntable ha generat tot un munt d'especulacions sobre els transvasaments encobrits, tot i que no es vol reconèixer, i mentrestant, en plena crisi de sequera, el tripartit subvenciona amb un total de 1.750.000€ les pistes d'esquí. Sobre aquest punt, el món mediàtic i l'arc parlamentari ha tancat files i no diu res.

Com deia l'article titulat "Aigua... sequera? Per alguns?" publicat al diari El Punt del 22 de novembre passat, "... i com que la neu brilla per la seva absència doncs en fan. En fan, amb aquesta aigua que es veu que falta, i que obligarà a fer restriccions als ciutadans i que a hores d'ara ja afecta el sector de l'agricultura... En fi, les prioritats del país. Es veu que és més important crear passadissos de neu per poder apaivagar la set d'esquí que garantir les necessitats bàsiques dels ciutadans."

Els ajuts del Departament formen part del Pla director de les estacions de muntanya que el govern va aprovar el maig de 2005. En total, es tracta d’1,5 milions d’euros per als gestors dels complexos d’esquí i corresponen al 20% del cost de la renovació o adquisició de canons de neus o remuntadors. Tanmateix, per a cada estació hi ha un límit de 250.000 euros.

Nova vaga dels conductors d'autobusos de TMB

Tot i les dotze hores de reunió d'ahir, entre treballadors i l'empresa, es manté la vaga a l'espera que decideix l'Assemblea prevista per aquest migdia. Ahir, l'empresa va oferir una reducció immediata de 29 hores anuals com a punt de partida de la negociació del proper conveni. Tot i així, es considera que és més del mateix i que no s'acceptarà una ampliació de la jornada diària per fer festa entre setmana. Ahir també es fa ver la presentació del manifest d'"usuàries pels 2 dies!".
TMB ofereix un nou sistema horari que s'afegeix als dos ja existents i que permetria als conductors que ho vulguin tenir dos dies seguits de descans setmanal, tot i que només la meitat serien en cap de setmana. A canvi, haurien d'assumir un increment de la jornada diària, que passaria de les 7 hores i 4 minuts actuals a 7 hores i 45 minuts. El resultat seria que farien 29 hores anuals menys que ara cobrant el mateix.

Els conductors, però, mantenen la vaga d'avui, i aquest migdia votaran en una assemblea al Casinet d'Hostafrancs quin és el camí a seguir. Dijous passat, el president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader, de la CGT, va avançar que només proposaria dues opcions: o desconvocar les aturades i optar només per la negociació o radicalitzar la protesta i convertir-la en indefinida.

Ahir al matí, coincidint amb la reunió que membres del comitè d'empresa havien de mantenir amb la direcció de TMB, a la seu de la conselleria de Treball es va fer públic tant la llista d'adhesions al manifest publicat fa una setmana, com la presentació de la targeta T-2 dies!.

A la roda de premsa, diferents usuàries van mostrat la seva voluntat de continuar treballant perquè la resolució del conflicte laboral sigui satisfactori tant per usuàries com per a treballadores, ja que tancar en fals aquest conflicte, només serà allargar la vaga, i per tant un greuge cap als usuaris.
A la roda de premsa també es va presentar la T-2 dies!, que convida als usuaris/es a no pagar el bitllet en recolzament als i les treballadores en lluita i a ingressar el preu del bitllet a la caixa de resistència de la vaga. Se n´han editat milers exemplars que ja s´han exhaurit, i per aquest motiu, se n'editaran 5000 més en les properes hores.

NOU DISC DE LA GOSSA SORDA: SAÓ


Dos anys després del nostre anterior cd Garrotades, i després d’una gira de 90 concerts, tenim el plaer de presentar-vos a la nova criatura. Saó és el nostre tercer disc, on a banda de continuar amb cançons d’ska amb dolçaina, apostem també per altres sonoritats, el reggae pren més protagonisme i apareixen també estils com la rumba i el hard-core. Per aquest nou treball hem comptat amb la incorporació de Jordi Martí (ex-Farenhate), que substitueix Xitxo al baix. El disc ha estat gravat i produït per Jaume Faraig als estudis RPM de València, i hi col•laboren Rodrigo de Pirat’s Sound Sistema, Marcos Úbeda i Albert Benavent vents d’Obrint Pas, Dj Chola i Borja Penalba. El disc serà presentat el proper 28 de març a Pego on el grup de ragga de Barcelona Pirat’s Sound Sitema i el grup de mestissatge de Gandia La Raiz ens acompanyaran a l’escenari. El concert està emmarcat dins dels concerts de Ràdio Pego en el quint aniversari del programa Illa d’Encanta i està organitzat pel col•lectiu Arrels. Saó és l’estat òptim per a que la terra puga ser llaurada i donar fruïts. La Gossa Sorda volem contribuir humilment a la pluja d’idees i de lluites, a la tempesta ciutadana que haurà de salvar la Terra (país i planeta). Un viatge del poble a la ciutat, de la soledat de l’individu del segle XXI a la necessitat de la resposta col•lectiva, del lament a la festa.

7è aniversari del Casal Independentista de Sabadell Can Capablanca


Dijous 27 de Març

XERRADA, ESPANYA PRESÓ DE POBLES

Casal Pere Quart, a dos quarts de vuit del vespre

Amb els següents ponents:

Enric Estern, Gironí encausat per la crema d'una fotogragia de la corona espanyola, que després d'haver estat condemnat per l'Audiència Nacional Espanyola, haurà de ser jutjat de nou per negar-se-li el dret a parlar català.

Andree, de l'organització independentista gallega, NOS-Unidade Populare, organització que també té persones que han passat recentment per l'Audiència Nacional espanyola arran de la crema d'una figura del monarca espanyol.

Abel Caldera, membre de la CUP de Berga, amb dos regidors al municipi, que vindrà a explicar el projecte de les Candidatures d'Unitat Popular com a proposta de l'Esquerra Indepedentista Catalana per avanaçar cap a la independència.

Dissabte 29 de Març

CONCERT;

AT-VERSARIS, ANSWER I VAN DE VINATXU

Pàrquing Vapor Turull (al carrer Creueta, a pocs minuts de l'estació centre de renfe i ferrocarrils ), a dos quarts d'onze de la nit

20 anys.


dimecres, 19 de març del 2008

Acte pels 20 anys de Maulets

[5 d'abril] Arenys de Mar (El Maresme)
Coincidint amb la celebració dels 20 anys de l'organització de joves Maulets, el proper dissabte dia 5 d'abril es farà un acte al centre Cultural el Calisay d'Arenys de Mar (El Maresme). Aquest és el primer acte d'un seguit que es volen fer arreu de la comarca i a la resta del país fer celebrar aquests 20 anys de lluita juvenil. Cal recordar però, que Maulets, el jovent independentista i revolucionari és fruit de la unió el 1999 de les JIR (Joves Independentistes Revolucionaris/es) i Maulets.
Així doncs, convidem a tota la gent que estigui interessada a participar d'aquest i d'altres actes en motiu dels 20 anys. En especial a totes aquelles persones que hi donen suport, que han militat, militen, han col·laborat o col·laboren amb Maulets.

Per això, us esperem a totes i tots el dia 5 d'abril al Calisay d'Arenys de Mar!

1988 - 2008, el combat maulet continua!

dimarts, 18 de març del 2008

dilluns, 17 de març del 2008

La CUP dona suport a la Iniciativa Legislativa Popular per declarar Catalunya Lliure de Transgènics

La CUP s'ha adherit a la campanya a favor de la ILP per declarar Catalunya Lliure de Transgènics. Som lo que Sembrem és la Plataforma creada per donar suport a una Iniciativa Legislativa Popular que aturi els cultius i aliments transgènics a Catalunya. Es tracta d’una proposta que sorgeix des d’Assemblea Pagesa de Catalunya per constituir un espai comú de treball amb totes aquelles persones i organitzacions d’àmbit nacional disposades a col·laborar en la campanya.

dissabte, 15 de març del 2008

Calçotada a la garrotxa, avui.

font : tribuna.cat

Falles Populars i Combatives a València




Al llarg d'aquests dies tenen lloc diferents activitats a València en motiu de les falles. Enguany, les activitats organitzades des de l'Esquerra Independentista es troben coordinades sota el nom de Falles Populars i Combatives 08 i es desenvoluparan en diferents barris de la capital de l'Horta.

Les Falles Populars i Combatives es vénen realitzant des de fa 6 anys. Són un punt de trobada per a totes les persones i col·lectius de la ciutat de València que treballen per unes festes falleres on es recupere el sentit popular i crític original.
Des de finals del segle XIX, però sobretot durant el franquisme, la burgesia local s'ha anat apoderant d'unes festes tradicionalment vinculades als barris i crítiques amb el poder, esdevenint una ferramenta de control de l'elit valenciana.

Segons informa la comissió organitzadora en el seu bloc, es fa la festa des dels barris per al barris, combinant i recuperant l'esperit crític i festiu. Enguany a l'organització s'han afegit multitud de noves associacions, permetent arribar a més barris que mai, des de Velluters fins el Botànic, des d'El Carme fins a Benimaclet.
Per la seva part, la organització juvenil Maulets, conjuntament amb l'Assemblea del Terra, abordarà les falles d'enguany tractant el tema de l'oci alternatiu i el consumisme. Així, hi haurà tot tipus d'activitats que tindran el seu plat fort el proper dimarts 18, amb la Falla del Terra, àpats populars, música, excursions i pilota valenciana.
font : llibertat.cat

divendres, 14 de març del 2008

Entrevista a Anna Gabriel. Membre del Secretariat Nacional de la CUP

Anna Gabriel és regidora de la Candidatura d'Unitat Popular a l'Ajuntament de Sallent i membre del Secretariat Nacional de la CUP. És doncs una de les més de 30 càrrecs electes que les CUP van tenir a les eleccions municipals d'ara fa un any, convertint-se en una de les sorpreses electorals, en especial, a ciutats com Berga, Sant Celoni o Vilafranca del Penedès on va superar partits com ara Esquerra o Iniciativa. En aquesta entrevista, Gabriel ens exposa quin ha estat el paper de la CUP davant les últimes eleccions espanyoles, què els diferencia d'Esquerra i quins són els objectius de la CUP, el referent municipal de l'anomenada esquerra independentista.

Quin va ser el posicionament de la CUP de cara a les eleccions espanyoles de diumenge passat?La CUP va decidir prendre la postura de l'abstenció activa. Nosaltres cridem a la participació política, que la gent formi part del teixit social i polític. No ens volem homologar a postulats de la indiferència o de dir que votar no serveix de res, no és el sentit de la nostra abstenció. Simplement, creiem que s'ha demostrat que la teoria de les forces que defensen que anar a Madrid des de Catalunya pot servir per marcar unes pautes o conductes que facin que Catalunya vagi millor no ha acabat funcionant. A més a més, entenem que acaba justificant determinades posicions i que els partits tradicionals els hi vagi bé, però no és el nostre terreny de joc.

Llegeix tot l'entrevista

Campanya per intentar quantificar el cost de la repressió política

L'organització antirepressiva Alerta Solidària es fa ressò de la recollida d'informació sobre sancions administratives i condemnes de penes-multa per diversos casos polítics arreu dels Països Catalans. La iniciativa va a càrrec de de la Coordinadora Antirepressiva “la repressió mai ens tallarà les ales”.

Des de la seva plana web, es pot accedir a un formulari que cal enviar per correu electrònic. Des d'aquesta coordinadora, endegada arran de la progressiva retallada de drets i la reglamentació de l'espai públic en moltes viles i ciutats, s'utilitzarà aquesta informació per analitzar la situació que pateixen avui per avui una diversitat d'organitzacions i moviments socials que desenvolupen la seva activitat de manera crítica amb els diferents poders polítics.

Durant els últims anys, i especialment els darrers mesos, l'aplicació de noves ordenances municipals ha multiplicat les sancions envers membres de tot tipus de col·lectius, tot repercutint en la seva activitat. Diferents veus vénen alertant de l'estratègia d'ofegament del teixit associatiu més compromès a partir de potenciar les sancions econòmiques envers aquest.
font : llibertat.cat

Referèndum sobre el Procés de Bolonya a la Universitat de Lleida

En el marc de les protestes contra l'aplicació del Procés de Bolonya, una quinzena d'estudiants claustrals de la Universitat de Lleida (UdL) han decidit impulsar un referèndum consultiu per al proper 15 d'abril. Aquesta decisió es pren després que les assemblees de facultat i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) recollissin més de 1500 signatures en dues setmanes "a favor de la congelació del procés de Bolonya" i per "l'obertura d'un procés de debat sobre la universitat pública que volem".

Els i les representants estudiantils al Claustre prenen aquesta decisió "amb la voluntat de bastir una universitat pública, crítica, molt més participativa, sota uns valors de respecte, participació, compromís, igualtat i de difusió científica del coneixement" després que el rectorat hagi fet cas omís a aquesta recollida de signatures.
En aquest sentit, consideren que cal donar veu a la comunitat educativa, alhora que recorden que 1500 signatures suposen el 20% dels i les estudiants matriculades, una xifra molt superior a la participació obtinguda a les eleccions a rector (10%) o bé als consells d'estudiants (3%).
Així doncs, el proper 15 d'abril tirarà endavant aquesta consulta, oberta a la totalitat de la comunitat universitària i que serà de caràcter no vinculant. En aquesta caldrà respondre la següent pregunta: “Estàs a favor que es congeli el Procés de Bolonya i s'iniciï un procés de debat sobre la universitat pública?”. Més enllà dels resultats que s'obtinguin, caldrà parar atenció als nivells de participació.
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), per la seva part, ja ha donat a conèixer el seu argumentari pel SÍ en aquest referèndum. A grans trets, des d'aquesta organització estudiantil es demana la congelació d'aquesta reforma ja que al seu parer suposa una "devaluació" de coneixements, la creació d'universitats de "primera i segona categoria", l'aparició de noves barreres econòmiques o bé l'entrada d'empreses privades a la universitat.
D'altra banda, la Universitat de Lleida (UdL) no ha comentat res al respecte d'aquesta iniciativa.

A l’Audiència nacional espanyola: clar i en català

Segons ha filtrat el diari El Mundo, la sala Penal de l'Audiència Nacional espanyola ha anullat el judici que hi va haver el passat 20 de novembre a Enric Stern i Jaume Roura, ambdós per haver cremat fotografies de Joan Carles de Borbó, ja que no es va respectar el dret dels acusats a declarar en català. Així, segons ha confirmat l'advocat de la defensa, l'Audiència nacional ratifica i crea jurisprudència sobre el dret que tenim els catalans de poder expressar-nos en la nostra llengua en un tribunal especial com és l'Audiència nacional espanyola. Així doncs, els independentistes processats podran declarar clar i en català el seu rebuig a Joan Carles de Borbó. L'actitud agressiva de Vázquez Honrubia el passat 20N quan no va deixar declarar en català a dos joves independentistes ha quedat condemnada per la pròpia Audiència nacional espanyola, per molt estrany que pugui semblar. El dret històric de declarar en català es manté i segons l'advocat de Roura i Stern és un fet cabdal ja que, sinó s'hagués assentat un precedent difícil de moure, el d'haver de parlar sempre en castellà en un tribunal on l'acusat no escull anar i que es troba a 700 quilòmetres de casa.
Ara doncs, el judici s'haurà de repetir en els propers mesos. Cal recordar que abans, segurament, hi haurà el judici a un grup de 16 independentistes més que també van cremar fotografies del monarca espanyol en solidaritat amb Roura i Stern. Des d'Alerta Solidària, organització antirepressiva que actua de portaveu dels encausats, s'ha considerat que la decisió "és una adequació formal més a un marc normatiu que pretén mantenir, sota maquillatge la voluntat ferma d'uniformitzar un estat imposat fa 300 anys contra el qual mantenim l'esforç constant i tossut". A més a més, des d'Alerta Solidària s'ha afegit que "cal doncs, emmarcar que aquesta situació s'ha donat arrel de la vulneració de principis fonamentals en qualsevol societat que es vulgui anomenar democràtica: el dret a la llibertat d'expressió, el principi d'igualtat entre les persones".
font : tribunacatalana.cat

dijous, 13 de març del 2008

[València] Fotos de l'Espai de Dones Independentistes a la mani del 8 de març




L'Ovidi se'n va a Palau.

"El Castell de Montjuïc és un dels principals símbols de la repressió cap al poble català"

Els militants de Maulets, Carles i David estan acusats de "ultratge a la bandera" per haver substituït la bandera espanyola del Castell de Montjüic per una estelada el passat 25 d'abril. Tot i que el proper mes farà un any d'aquest fet, encara no hi ha data de judici.
Llegeix més...
entrevista de llibertat.cat

dimecres, 12 de març del 2008

15 anys sense Guillem. Actes a Burjassot el dia 12 d'abril

AHIR, AVUI I DEMÀ ORGANITZA'T I LLUITA CONTRA EL FEIXISME
15 ANYS SENSE GUILLEM

Des de Maulets, el jovent independentista i revolucionari us convidem a participar de tots els actes que organitzarem el pròxim dissabte dia 12 d'abril per recordar el 15é aniversari de l'assassinat de Guillem Agulló.

17:30 Manifestació a la plaça de l'Ajuntament de Burjassot

18:30 Acte d'homenatge a Guillem a la mateixa plaça de l'Ajuntament

19:30 Concert de Feliu Ventura a la casa de la cultura de Burjassot. Preu de l'entrada 3 euros.

21:30 Concert amb:

121db

LA GOSSA SORDA ( Presentació del nou disc)

OBRINT PAS

El concert serà puntual i hi ha capacitat limitada per aquest.....

Compreu les entrades a:

Terra i Partisano ( València)

Casal Jaume I d'AlacantCasal Popular de Castelló de la Plana

Llibreria la Costera de Xàtiva

Preu:10 euros anticipada12 en guixeta

Podeu trobar els primers articles de record a aquesta data realitzats per Xavi Sarrià d'Obrint Pas, Feliu Ventura i per Josep Nadal de la Gossa Sorda als següents blogs:

http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/6103

http://blocs.mesvilaweb.cat/feliuventura

http://blocs.mesvilaweb.cat/xavisarria

15 anys sense guillem! Article de Xavi Sarrià

[El proper 11 d'abril farà 15 anys de l'asassinat de Guillem Agulló. Aquest apunt vol ser una crida més a la mobilització i el record]

Dissabte 26 de gener del 2008. València. Un grup de neonazis que estan de cacera per la ciutat agredeix un grup de joves de Benimaclet i després es dirigeix a la Plaça del Cedre. Allí ataquen un bar on hi ha un altre grup de joves. Un d'ells rep una punyalada amb un ganivet a les primeres de canvi. El jove és operat amb gravetat i li han d'extirpar la melsa. Divendres 8 de febrer del 2008. Castelló. Un grup de neonazis ataca un local proper a l’esquerra antifeixista de la ciutat amb pedres i objectes contundents. Al dia següent el mateix grup assalta un jove quan tornava sol a casa, el colpegen, l’amenacen de mort i li graven una esvàstica a la cara.


Però això no és tot, ni molt menys. Només són dos exemples. La punta de l'iceberg del que està passant avui dia al País València. En el darrer any s'han compatibilitzat prop de 600 agressions de l’extrema dreta neonazi o regionalista. Al voltant de dues cada dia en una espiral que no deixa de créixer. El perquè ja el sabem. No és difícil d'esbrinar si ens fixem en les repercussions judicials que han tingut totes aquestes agressions: cap. L'estat i els seues mitjans oficials estan més preocupats mirant cap a una altra banda. Cap allà on electoralment més els interessa. De les pallisses, els ganivets, la crema de locals, les bombes, els assalts a llibreries o les amenaces de mort que rebem a València, res de res.


Enguany, en el 15è aniversari de la mort de Guillem Agulló aquesta és la trista realitat a la què ens hem d'enfrontar: la impunitat no només perdura, creix. Però encara ens queda la ràbia, l'organització, la mobilització. Perquè no podem permetre que, 15 anys després d’aquell assassinat, totes aquelles manifestacions i denuncies que en el seu moment es van fer ara queden en va. No, no ho podem permetre. Per la seua memòria i per la llarga llista dels altres que han caigut i que ens recorda que demà podríem ser qualsevol de nosaltres. No, enguany no ho podem permetre. Hem de multiplicar les forces, els actes, els concerts, les manifestacions. Pel seu record i pel projecte polític que li va costar la vida. Perquè enguany, 15 anys després, el millor homenatge continua sent el nostre empeny. 'Ni oblit ni perdó' vam dir aleshores, 'ni oblit ni perdó' continuarem dient.


Publicat a l'accent

dilluns, 10 de març del 2008

Salvador Seguí, assassinat per coratge i carisma

Avui li retran homenatge al carrer del Raval, on fou assassinat ara fa vuitanta-cinc anys
Sindicalistes x la Sobirania reten avui homenatge a Salvador Seguí (dit el Noi del Sucre), un gran sindicalista catalanista que la història oficial ha arraconat durant dècades. Seguí fou víctima de la seva gran capacitat de direcció, del seu coratge i de la seva flexibilitat, segons l'historiador Oriol Junqueras. Aquest participarà avui en l'homenatge que li retran al carrer de la Cadena del Raval barceloní, on fou abatut a trets per pistolers del Sindicat Lliure de la patronal catalana.
El Noi del Sucre, nascut a Lleida el 1890, fou, alhora, un gran sindicalista i un gran catalanista. Una vegada va declarar davant un auditori de Madrid que els únics que s'oposaven a la independència de Catalunya eren els grans empresaris.

La fascinació i el respecte que despertava es van fer més palesos que mai l'any 1919, durant la vaga de la Canadenca, l'empresa elèctrica més gran del país. Feia mesos que la vaga durava, i s'havia convertit en un referent del moviment obrer europeu, car s'havia estès a uns quants sectors industrials. Els obrers reivindicaven les vuit hores i l'alliberament dels treballadors empresonats a Montjuïc precisament per la vaga.

Quatre mil homes aplegats a la plaça de braus de les Arenes havien de decidir si la vaga es mantenia o no, sota la promesa del govern civil de satisfer les millores reclamades. En prendre la paraula, Seguí féu emmudir l'auditori, i el va convèncer d'aturar la mobilització amb un argument d'una gran sensibilitat: 'Companys, tots sabem l'esforç que ha calgut per arribar fins aquí. Si la continuem, aquesta nit moltes dones dormiran soles perquè els marits continuaran presos. Vosaltres, en canvi, dormireu a casa, al costat de la dona i dels fills. Penseu en les dones i en els fills dels vostres companys, i després decidiu si voleu continuar. I els obrers van optar per posar fi a la vaga.

Layret, García, també ignorats

No és pas solament Seguí, assassinat per la seva capacitat d'arrossegar les masses, que ha estat ignorat per la història oficial. 'El procés de recuperació de la memòria és lent, i aquests últims anys hi ha hagut moltes altres prioritats', explica Oriol Junqueras. Un altre dels oblidats que cal recuperar és, en opinió de Junqueras, Francesc Layret, advocat laboralista, també assassinat per pistolers a sou de la patronal. Layret, tot i ser discapacitat, va esdevenir un mite de l'obrerisme i del catalanisme dels anys vint. Cipriano García, un immigrant vingut de Manzanares de la Mancha els anys seixanta del segle passat, és també una referència del sindicalisme catalanista, oblidat per la història oficial. García, que era independentista, va fundar la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC), organització sindical catalana de signe nacionalista. La CONC li ha dedicat una fundació.

font : vilaweb

El Ripollès també signa pel 'dret a decidir'

Les taules de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) han estat presents a municipis com Pardines, Ribes de Freser, Planoles, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. A Sant Joan al llarg del dia s'han recollit 131 signatures per demanar la transferència de la potestat de convocar referèndums a la Generalitat. La pluja ha fet que a les 5 de la tarda s'hagues d'aturar la recollida.

Notícies relacionades:
La policia espanyola i els Mossos requisen 50 taules pel 'dret a decidir'. (Naciodigital.cat)
La jornada electoral a les comarques gironines. (Gironainfo.cat)

La policia tanca les taules de Decideixo Decidir a moltes poblacions

Les juntes electorals provincials de Barcelona i Tarragona les havien prohibides
La policia ha fet plegar moltes de les taules de recollida de signatures de la campanya Decideixo Decidir a les províncies de Barcelona i Tarragona, perquè la junta electoral respectiva les havia prohibides. En alguns casos, com a Vilanova del Vallès, fins i tot els ha requisat el material. En canvi, els promotors de la campanya diuen que a les circumscripcions de Lleida i Girona han pogut actuar amb normalitat, i que molts ciutadans hi han participat (llegiu el comunicat sobre el balanç de Decideixo Decidir).
Segons que la gerent de Sobirania i Progrés, Roser Gaitano, ha dit a VilaWeb, la policia hi ha intervingut perquè alguns polítics havien denunciat la presència d’aquestes taules. Els mossos han actuat, pe exemple, a taules de la campanya de Vic, Santa Coloma de Gramenet, Vilallonga del Camp, Granollers, Lleida, i als barris de Sarrià i a l’avinguda Gaudí de Barcelona. La campanya de recollida de signatures, que va començar per Sant Jordi del 2007, s'acabarà després de l’11 de setembre d'enguany i llavors les lliuraran al Parlament. La petició és que el govern espanyol traspassi a la Generalitat les competències per a convocar un referèndum d’autodeterminació.

dissabte, 8 de març del 2008

Veritats i mentides del món actual.

Feu-vos un favor i guanyeu 10 minuts de vida escoltant les reflexions sarcàstiques però punyents que Eduardo Galeano ha deixat impreses en aquest vídeo...

Us el recomano, i aquí també us deixo un poema seu.

EL SISTEMA

Els funcionaris no funcionen

Els polítics parlen però no diuen

Els votants voten però no trien

Els mitjans d'informació desinformen

Els centres d'ensenyament ensenyen a ignorar

Els jutges condemnen a les víctimes

Els militars estan en guerra contra els seus compatriotes

Els policies no combaten els crims perquè estan ocupats en cometre'ls

Les 'bancarrotes' es socialitzen, les ganàncies es privatitzen

Són més els diners que la gent

La gent està al servei de les coses

dijous, 6 de març del 2008

Localitzada una fossa on hi podrien haver les restes d'Andreu Nin

L'Exèrcit de Terra ha trobat al quarter de la Brigada Paracaigudista de la Base Primo de Rivera, a la localitat d'Alcalá de Henares (Madrid), una fossa comuna situada a dos metres de profunditat amb les restes d'almenys cinc persones. La troballa es va produir la setmana passada quan una excavadora que feia obres de remodelació del quarter –creat als anys cinquanta- va desenterrar les restes. La localització de la fossa fa pensar que es tracti del lloc on va ser enterrat el líder del POUM Andreu Nin, que segons els documents que van donar a conèixer Dolors Genovès i Llibert Ferri al documental 'Operació Nikolai', va ser torturat i finalment assassinat per ordre del general Orlov, que actuava en nom d'Stalin, a Alcalá de Henares al juny de 1937.
L'Exèrcit de Terra confirma que s'ha localitzat una fossa però de moment manté el silenci sobre les circumstàncies de la troballa perquè, segons el seu departament de premsa, la qüestió està sota investigació judicial. De fet, el cas està a mans d'un jutge castrense del Jutjat Militar número 11, que ha ordenat que es paralitzin les obres i es retirin les restes òssies, i ha iniciat una investigació per provar de determinar les identitats dels cossos.

La troballa ha suscitat l'expectativa que entre els cinc cadàvers hi hagi el de l'històric dirigent del Partit Obrer d'Unificació Marxista (POUM) Andreu Nin, assassinat a Alcalá de Henares per agents soviètics el 1937. Nin va ser detingut el 16 de juny de 1937 a les Rambles de Barcelona per agents de la Brigada Especial de Madrid.

Va ser traslladat a València, Madrid i després a la presó cel·lular d'Alcalá de Henares. Tot i que el seu nom no va ser registrat, en l'Arxiu Històric Nacional de Madrid es conserven quatre declaracions seves en què negava repetidament les acusacions d'espionatge a favor de Franco. Segons els documents i les investigacions realitzades en els últims anys, va ser assassinat entre el 21 i el 24 de juny a aquesta localitat madrilenya.

Un dels factors que fa pensar que es podria tractar de la fossa on hi ha les restes de nin Nin és que la base militar on s'ha trobat es va crear als anys cinquanta sobre els terrenys del que va ser l'aeròdrom del Barberán i Collar de les forces aèries republicanes durant la Guerra Civil, que va jugar un paper clau en la defensa de Madrid. En tot cas, aquest extrem no es podrà confirmar fins que el jutge tanqui la seva investigació i es tinguin els resultats de les proves de l'ADN.
font : directe.cat

340 col·legis recolliran de signatures pel 'dret a decidir' el 9-M

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) conjuntament amb Sobirania i Progrés aprofitaran les eleccions generals del 9 de març per fer una 'gran recollida' de signatures a favor de la convocatòria de referèndums a Catalunya. L'acte s'emmarca dins de la campanya 'Decideixo Decidir' i comptarà amb 340 punts de recollida escampats a 142 municipis de Catalunya. Aquestes dades representen un augment del 2% al 15% d'implicació ciutadana en passar de les 30 taules en 18 municipis els mesos previs a la campanya electoral.
Tot i la importància de l'acte de diumenge, Decideixo Decidir 'no és una campanya específica del 9-M', sinó que l'objectiu es continuar agrupant suports a la iniciativa més enllà de la campanya electoral, segons afirma la impulsora de Sobirania i Progrés, Elisenda Paluzie.
En tot cas acabarà quan s'adrecin a la comissió de peticions del Parlament amb l'objectiu què s'iniciï el procés d'elaboració d'una llei en què es sol·liciti al Congrés dels diputats la transferència de la matèria de convocatòria de referèndums.
La campanya s'ha plantejat de manera que es pugui autofinançar amb petites o grans donacions de ciutadans, a més de amb la venda del 'Kit9M', encarregat per la PDD, que es ven per 100 euros. Aquest kit conté 200 butlletes i una senyera, entre d'altres elements per a completar l'acte de diumenge.
La iniciativa a més de l'obtenció de signatures als municipis catalans, comptarà amb taules a les illes balears, el País Valencià i la Franja. També alguns casals catalans d'arreu del món recolzaran la campanya recollint adhesions.
font : directe.cat

dimecres, 5 de març del 2008

8 de març




El secretari de la UAB té raó: Hi havia intolerants, violents i feixistes ahir a la UAB. I duien placa i porra.


Girona: Els Mossos d'Esquadra agredeixen la llibertat d'expressió avui, a Girona

Prop d'un centenar de persones han estat avui impedides de manifestar-se contra la presència de Mariano Rajoy a Girona. El candidat del PP ha estat a l'hotel Carlemany aquest migdia, i els manifestants volien fer una concentració pacífica a la plaça Miquel Santaló per protestar contra la visita de Rajoy. Aquesta concentració ha estat impedida brutalment pel cos d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra (controlats per la conselleria catalana d'interior, en mans d'ICV-EUiA), que s'han desplegat per impedir-ho.
Els manifestants han estat tots identificats, i retinguts pels Mossos durant més d'una hora en un racó de la Plaça Miquel Santaló, sense poder acostar-se a la porta de l'hotel, i fins que no han marxat tots els autobusos de militants que el PP ha dut des de barcelona per engruixir l'assitència a l'acte, no els han deixat marxar. A més a més, l'únic lloc per on els manifestants han pogut marxar ha estat pel carrer Joan Maragall, en direcció al carrer de la Creu, d'aquesta manera els Mossos han ignorat el dret a circular lliurement pels carrers de la ciutat.
Durant l'estona que han estat tancats per la policia els manifestants han desplegat la pancarta que duien, amb el lema “Idees clares, això no és Espanya”, i han cridat consignes contra la presència de Rajoy en aquell lloc.
Aquesta és una nova mostra de la repressió que pateix el moviment organitzat gironí, després de la vergonyosa actuació dels Mossos el passat 15 de setembre a la Plaça del Vi, les continues detencions en col·laboració amb l'Audiencia Nacional espanyola (antic Tribunal de Orden Público) i la repressió que practiquen per sistema en qualsevol acte, concentració o manifestació de les organitzacions que conformen l'esquerra independentista gironina.
Esquerra Independentista de Girona
Girona, 5 de març de 2008
font : cup.cat

Els Mossos carreguen indiscriminadament contra els estudiants de la UAB






La cinquantena d'estudiants que s'havien tancat a la facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per demanar la insubmissió d'aquesta universitat al Procés de Bolonya han sigut desallotjades de forma violenta pels Mossos d'Esquadra. Abans de procedir a identificar i desallotjar als i les estudiants, les forces policials han carregat de forma indiscriminada al centenar llarg d'estudiants que s'havia concentrat davant de l'edifici en suport a la tancada.
Després de la tancada iniciada aquest migdia, on la cinquantena d'estudiants ha presentat un seguit de demandes al rectorat d'aquesta universitat per fer front a la reforma universitària a escala europea, membres de paisà de les forces policials han anant prenent posicions dins del recinte universitari. No ha estat fins a partir de les vuit del vespre, però, que els Mossos d'Esquadra uniformats han fet acte de presència amb diferents furgones. Aquest fet ha comptat amb l'autorització del rector Lluís Ferrer i Caubet, que en cap moment ha contemplat parlar amb els i les estudiants després de veure les seves reclamacions, que incloïen la "desobediència activa a la LOU-LUC".
Al cap d'una estona, i després que s'apaguessin intencionadament les llums de tot el recinte universitari, els Mossos d'Esquadra han carregat de manera indiscriminada contra els i les estudiants que s'havien anat concentrant de manera solidària a les portes de l'edifici. Diferents mitjans de comunicació, que tot i així han pogut gravar part de la càrrega, s'han referit a una dotzena d'estudiants contusionats, si bé a hores d'ara encara s'estan recollint dades de l'abast de les agressions. Posteriorment, els Mossos han desallotjat per la força als i les estudiants que romanien dins de l'edifici, asseguts al terra i agafant-se de les mans. Entre estrebades i alguna que altra coacció verbal, els Mossos han enretirat i identificat un per un als diferents joves per a posteriorment deixar-los en llibertat.
L'acció s'emmarca en la setmana de lluita contra el Procés de Bolonya, que culminarà amb una manifestació a Barcelona el proper dijous a partir de les 12 del migdia convocada per la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP). En el cas de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), un Comitè de Vaga impulsat per assemblees de facultat i diferents organitzacions membres de la comunitat universitària, duu setmanes realitzant tot tipus d'activitats per a sensibilitzar la comunitat universitària de la vaga i mobilització prevista per dijous.
Demà dimecres, a partir de les 10 del matí, es celebrarà una assemblea a l'Edifici d'Estudiants per tal de valorar la situació i decidir les properes passes a seguir. A hores d'ara es rumoreja amb la possibilitat que Martí Marín, adjunt al Vicerector d'Estudiants i Cultura d'aquesta universitat, presenti la dimissió per l'actuació policial.
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), per la seva part, en una primera nota de premsa ha exigit que es "depurin responsabilitats per aquests fets de manera immediata" en referència al paper jugat per part del rectorat així com dels Mossos d'Esquadra i els seus comandaments.