dissabte, 22 de setembre del 2007

Jaume Roura.: "No som criminals; som un moviment polític que lluita contra coses injustes"


-Com et sents, després de tot el rebombori?

-«Al principi, estava una mica aclaparat, però ara, a part de cansat, estic molt tranquil després de veure les mostres de suport rebudes i per la feina de l'esquerra independentista i d'Alerta Solidària.»

-Eres conscient que la teva acció podria comportar tot això?

-«Militant a l'esquerra independentista, saps que en qualsevol moment et pot afectar la repressió. I tenint en compte com n'és de repressor l'Estat i el que representa la monarquia... A l'esquerra independentista, a la de veritat (no el corrent intern d'ERC), sabem que som un objectiu de l'Estat espanyol.»

-Des d'alguns mitjans i estaments, es vinculen els fets del 13 de setembre i les tesis independentistes amb la lluita armada.

-«Criminalitzar-nos entra dins les estratègies de l'Estat espanyol. Però, no som criminals; som un moviment polític que lluita contra coses injustes i perquè el poble català pugui decidir el seu destí. A Catalunya no hi ha lluita armada. L'acció del 13 de setembre va ser pacífica, la desobediència civil és pacífica. Els pobles tenen dret a revoltar-se contra les lleis injustes i l'opressió. I el que fa l'esquerra independentista és plantar cara i mantenir-se ferma en conviccions.»

-Tornaries a fer i defensar el mateix si et calgués?

-«Sóc militant d'un moviment polític determinat i, en aquest moment en el qual estem, estic disposat a fer el necessari per defensar els nostres objectius. A l'esquerra independentista, sabem el que ens pot passar, però la repressió no ens aturarà. Tenim dret a manifestar-nos»

-Té final, tot aquest estat de crispació?

-«No crec que s'acabi, perquè la lluita per l'alliberament nacional dels Països Catalans sempre estarà en el punt de mira.»