divendres, 29 de febrer del 2008

El SEPC es consolida com a primera força a la UPF

Les eleccions al Claustre de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) celebrades aquest dimecres han destacat, com ve sent habitual, per una baixa participació, animada tant sols en alguns col·legis electorals. En qualsevol cas, i a nivell estudiantil, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) és qui ha obtingut els millors resultats, assolint 17 claustrals que gairebé doblen els 9 que tenien fins ara, de la setantena que s'escollien.

Amb una participació general del 14 %, si bé en alguns col·legis no arriba ni al 5%, els i les estudiants escollien una setantena de representants al Claustre entre les diferents ofertes, especialment disputades a les Facultats d'Econòmiques, Dret i Ciències Polítiques. A diferència d'altres anys, en aquesta contesa ha destacat la presència de tot tipus d'organitzacions, en detriment de les persones a títol individual que abundaven en diferents facultats.
Tornant als resultats, però, l'escrutini ha donat altra vegada la majoria al SEPC (17 claustrals) seguida de l’AEP (9 claustrals) a certa distància, si bé cal ressaltar que el fet de presentar llistes en més col·legis electorals, que a la vegada eren els menys disputats, ha beneficiat a l’organització de l’esquerra independentista, que ha destacat per la seva presència en diferents facultats.
Nexe Socialista (7), Associació de Joves Estudiants de Catalunya–AJEC (6) o bé Estudiants en Acció (5), totes elles formacions qüestionades per una escassa activitat fora dels cicles electorals així com per actuar com a simples extensions universitàries de diferents joventuts polítiques (cas del PSOE i les JERC respectivament) han quedat una mica més enrere.
Finalment, cal destacar la irrupció de la Plataforma Universitària pel Català (PUC) que ha obtingut 4 representants, gairebé tots els que presentava, així com els 3 claustrals que obtindrà la formació Universitarios Liberal Demócratas (ULD), vinculada a formacions espanyolistes.
En una nota de premsa, el SEPC celebra el seu augment a la vegada que lamenta la baixa participació, un fet que atribueix rebuig “als òrgans antidemocràtics de la Universitat imposats per la LOU i la LUC” així com al “poc interès” de la UPF en la difusió de les eleccions i els seus òrgans de govern.
En tot cas, el sindicat d’estudiants considera que els i les estudiants que els han fet confiança mostren el rebuig a la imposició de l’actual reforma universitària així com al fet de no ser escoltats pels òrgans de govern. Conseqüentment, el SEPC, que s’emplaça a la importància del treball “dia a dia” per assolir tot allò que dibuixava en el seu programa electoral, es compromet “a portar la veu del conjunt dels estudiants als òrgans de govern” per tal que sigui “respectada i tinguda en compte”.