dissabte, 1 de març del 2008

Expectació per la manifestació contra la MAT a Perpinyà

El Sindicat de Batlles contra la MAT, que agrupa 120 municipis, crida a participar-hi · També ho fa l'alcalde de Perpinyà
Les plataformes que s'oposen a la línia de molt alta tensió, No a la MAT i No a la THT, han convocat una manifestació avui a les deu del matí a la plaça de Catalunya de Perpinyà. La manifestació es preveu massiva, atès que hi ha molts col·lectius que criden a participar-hi, entre els quals el Sindicat de Batlles contra la MAT, que agrupa uns cent vint municipis, o el mateix alcalde de Perpinyà, Jean-Paul Alduy, a través d'aquest apunt al seu bloc.
A més, la plataforma No a la MAT nolieja una desena d'autobusos des de Barcelona, Vic, Figueres, Bescanó, Maçanet de Cabrenys, Canet d'Adri, Sant Gregori i Santa Coloma de Farners, entre més. Els arguments de les plataformes Tant No a la MAT com Non a la THT consideren que els governs espanyol i francès encara no han justificat la necessitat de construir una línia elèctrica de fins a 400.000 volts. A més, consideren que la tramitació del projecte incompleix la normativa europea, com per exemple en el tram que passa per Osona: diuen que encara no s'hi ha definit el traçat de la interconnexió, i ho interpreten com una forma de limitar l'àmbit d'actuació del mediador europeu, Mario Monti.
font : vilaweb