dijous, 22 de novembre del 2007

Concentració pel caos i sorolls de les obres del TGV a Sants

Diferents col·lectius de Sants i amb el suport de l’Assemblea de Barri de Sants han convocat una concentració a plaça de Sants el proper divendres 23 a les 20 hores. La convocatòria neix com a resposta a la situació caòtica que viu el barri a causa de les obres del TGV. La convocatòria convida a assistir a la concentració amb pijames “ja que no podem dormir” i per sortir al carrer a fer soroll amb xiulets i cassoles sota el crit de “Per què a Sants diguem prou!!!”, (barrisants.org). Per la seva banda, el Síndic demana a l'Ajuntament si les obres de nit són necessàries.
El Síndic ha recomanat a l'Ajuntament de Barcelona que verifiqui si les obres nocturnes del TGV a Sants són les estrictament necessàries i si s'apliquen mesures per minimitzar l'impacte acústic. El mes de gener de 2007, el Síndic ja va recomanar i demanar a l'Ajuntament que s'impliqués més en el control d'aquestes obres que executa l'ens estatal ADIF.

El passat 20 de julio ja es va convocar una cassolada popular per protestar pels sorolls que generaven les obres. En aquella ocasió la cassolada està molt lligada als encadenaments que es van fer a Sants i Santa Eulàlia ja que aquestes accions van suposar una empenta en aquesta crítica, que va tornar a posar sobre la palestra no només les obres sinó les conseqüències que està tenint sobre el veïnat a nivell de sorolls, carrers tallats i tantes altres coses.