divendres, 30 de novembre del 2007

Explota un artefacte a la seu d'Esquerra a València i el PP evita condemnar-ho

Quasi dos mesos després de l'atac amb explosius a la seu del Bloc de València, la matinada del 29 de novembre, un artefacte ha explotat a la seu d'Esquerra de la mateixa ciutat de València. Igual que ara fa unes setmanes en el cas del Bloc, el Partit Popular, que tant exigeix als altres partits la condemna d'aquest tipus d'actes quan ells en són les víctimes, no s'ha pronunciat ni ha expressat cap mena de solidaritat envers Esquerra.

Tot plegat apunta que altra volta l'extrema dreta ha realitzat una acció més en la seva dinàmica de violència contra aquelles associacions, partits o persones que defensen els Països Catalans com un marc existent a reivindicar. Segons el líder d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Agustí Cerdà, "l'extrema dreta blavera continua expressant l'únic llenguatge que coneix: el de la violència i el terrorisme".
Cerdà, que ha reclamat un País Valencià "orgullós de les seves arrels catalanes" també s'ha mostrat ferm i ha assegurat que "atacs com aquests no ens aturaran". D'altra banda, més enllà de la voluntat del PP de no condemnar l'atac, altres formacions polítiques com el propi Bloc, CiU, ICV i EU si que han manifestat la seva repulsa a l'atac i la seva solidaritat amb ERPV.
L'artefacte ha ocasionat danys materials de diferent consideració. Així ha trencat alguns vidres i ha malmès els cotxes que es trobaven aparcats davant de la seu d'Esquerra a València. A més a més, la bomba anava acompanyada de metralla per intentar causar els màxims danys possibles.