dijous, 22 de maig del 2008

Aigua d'arròs :: Espais controlats, societat dependent. | El bloc de l'Albert! :: Els estudiants d'UB-Raval votem massivament per la paralització de l

A Sant Cugat del Vallès, una aliança entre el PSC i CiU eviten que prosperi la moció Els plens municipals de Manresa i Vilafranca del Penedès han aprovat les mocions presentades per les Candidatures d'Unitat Popular locals on es demava la llibertat d'en Franki. Tot i així, el resultat de les votacions han estat curiosos. Mentre a Manresa el PP donava suport a la moció, a Vilafranca del Penedès votava en contra i ICV s'abstenia. Ara bé, a Sant Cugat del Vallès, ERC va haver de retirar la moció de suport a la posada en llibertat del jove de Terrassa després que PSC i CiU presentessin una moció alternativa. Segons els republicans, el text alternatiu no responia a l'objectiu inicial de la moció. La moció d'ERC estava avalada per la CUP que no té representació al consistori.
A Manresa, tots els grups municipals, excepte la Plataforma per Catalunya, que no tenia cap representant al Ple municipal, han donat suport a la moció. Des de la Candidatura d'Unitat Popular, impulsora de l'acord, no deixa de ser 'curiós' el posicionament del PP en aquest punt. De fet, en el Ple només hi havia un dels dos regidors populars, Domingo Beltran, segons informa Regio7.

La moció considera desproporcionades les condemnes per aquest tipus de conductes i al mateix temps sol·licita que els tribunals apliquin 'les mesures de gràcia més favorables' a Francesc Argemí 'Franki', el jove terrassenc que ha estat condemnat a dos anys i set mesos de presó per un delicte d'aquestes característiques.

La moció, aprovada per unanimitat en el Ple municipal d'aquest dilluns, ha estat iniciativa de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), tot i que finalment s'ha acabat votant un text de substitució que ha presentat el PSC.

En la part expositiva, la moció diu que el consistori ha de respectar les decisions i actes judicials, però al mateix temps fa referència a la preocupació social que ha generat el cas pel fet que conductes que poden ser interpretades com a ultratges a la bandera o a d'altres símbols puguin comportar condemnes 'que considerem molt severes', com la privació de llibertat.

L'Ajuntament de Vilafranca va aprovar ahir al vespre moció presentada per la CUP on es demana l'alliberament immediat d'en Francesc Argemi "Franki". La moció ha estat aprovada amb els vots favorables de la CUP, ERC, CIU i PSC. ICV s'ha abstingut i el PP hi ha votat en contra.