dimarts, 6 de maig del 2008

Els 4 acusats d'atacar la caserna de la Guàrdia Civil a Tarragona s'han declarat innocents

Segons informa la web de les terres del Camp Pobleviu.org, avui a les 11 del matí els quatre joves acusats d'atacar la caserna de la Guardia Civil de Tarragona en el marc de les accions de la campanya "Subversió per la llibertat". J.R., A.S., S.G. i T.S., tots quatre majors d'edat i sense antecedents penals, s'han declarat innocents dels càrrecs que se'ls imputaven i han explicat que se'ls va detenir simplement per motius estètics i sense cap mena de prova dels fets. En els pròxims dies el jutge instructor decidirà si finalment seran processats o bé si es sobresseix la causa.
Els quatre joves han estat citats a declarar per haver realitzat una acció contra la caserna de la Guardia Civil de la capital del Tarragonès, pel qual se'ls acusa d'un delicte de desordres públics amb resultat de danys. Els fets es remunten al passat 21 de novembre quan quatre joves van ser detinguts, i passaren tota la nit incomunicats a la comissaria de la Policia Nacional, després de realitzar una acció simbòlica a la caserna en el marc de la campanya "Subversió per la llibertat", en que la CAJEI denunciava la presència de símbols feixistes, espanyols i francesos arreu dels Països Catalans.
L'advocat dels joves ha demanat l'absolució dels encausats, tal i com també han fet una trentena de joves de Tarragona i d'altres poblacions del Camp a les portes del Jutjats de Tarragona. Després d'aquesta declaració, s'obrirà el procés corresponent per decidir si s'ha de realitzar un judici, o per contra, el jutge ordena el sobreseïment del cas.Entre mitja hora i tres quarts ha durat la declaració dels quatre joves imputats, els quals s'han declarat innocents del delicte de desordres públic amb resultat de danys, i alhora, han afegit que se'ls va detenir sense tenir cap mena de prova dels fets. La declaració s'ha fet per separat i no hi ha hagut cap problema perquè els joves ho poguessin fer en la seva llengua.Mentrestant, a la porta dels Jutjats, una trentena de joves han volgut donar suport als encausats. El grup portava una pancarta en la que es podia llegir "Absolució quatre joves tarragonins. La repressió no ens aturarà" que anava signada per l'Assemblea de Joves de Tarragona-CAJEI. Durant la concentració s'han cridat lemes com "Li diuen democràcia i no ho és", "La repressió no és la solució, "Fora les forces d'ocupació" o "No sou funcionaris, sou mercenaris!".La declaració i conseqüent concentració ha despertat un gran interès mediàtic, motiu pel qual diversos mitjans de comunicació s'han desplaçat fins als jutjats. T.S. ha declarat als mitjans que els quatre joves són innocents, i per tant, han demanat la seva absolució del delicte de desordres públics amb resultat de danys. Caldrà esperar la resposta del jutge instructor del cas, el qual ha de decidir si ordena el sobreseïment del cas o, per contra, si seran jutjats.
L'Assemblea de Joves de Tarragona, conjuntament amb Alerta Solidària, van convocar la concentració d'avui en solidaritat amb els quatre joves davant les portes del jutjat mentre prestessin declaració. En aquest sentit, l'AJT va emetre un comunicat en el qual convocava a la concentració i demanava al jovent que prengués la iniciativa d'esborrar totes aquelles xacres del passat que ens recorden que avui dia encara som un poble ocupat i dividit, i animem al jovent català a no quedar-se callat, a denunciar la simbologia espanyola, francesa i feixista que roman als nostres carrers, i els animem a reduir-ne el nombre.