dimarts, 20 de maig del 2008

Solidaritat amb Franki: Mobilitzacions a Sant Cugat del Vallès, Igualada, Granollers

Aquest vespre es presenta una moció al ple municipal de Sant Cugat del Vallès i demà, al de Vilafranca del PenedèsAhir a Igulada (Anoia) unes vuitanta persones es manifestaren pels carrers centrics de la ciutat repartint octavetes amb l'explicació del cas. Els convocants de l'acte formant part de la xarxa de col·lectius de l'Anoia (Assemblea de Joves de Capellades, Maulets-Anoia, Ateneu Llibertari, Endavant (OSAN)- Anoia). Divendres passat, una quarentena de persones es van concentrar a Sant Cugat del Vallès.
L'acte estava convocat per la Coordinadora de l'Esquerra Independentista de Sant Cugat (CEI Sant Cugat) composta per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC), el Casal Popular la Guitza i el nucli de secundària del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Precisament en aquesta població, avui la CUP presentarà una moció al Ple de l'Ajuntament. Demà, també es presentarà també al Ple de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. A més a més, la Coordinadora Antirrepresiva del Penedès ha decidit celebrar concentracions cada dimarts, a les 8 del vespre a la Plaça de Vila, mentre el jove de Terrassa no sigui posat en llibertat.

Ressò a Portugal pel cas d’en Franki La secció portuguesa d’Amnistia Internacional s’ha interessat pel cas d’en Franki i publica, en aquest bloc, destinat a campanyes i denúncies internacionals, una carta redactada per Alerta Solidària.
Com va succeir amb el cas de les cremes de fotografies reials, des de diferents entitats i mitjans de comunicació internacionals ha començat a generar-se l’interès pel cas d’en Franki. Un cas que, des de l’estranger, només es pot copsar com a patètic i que evidencia que aquest Estat, l’espanyol, té problemes de fons que no podrà mai resoldre.