dimecres, 7 de maig del 2008

La policia agredeix a un militant de Maulets Ciutat durant una acció simbòlica a Palma


L’assemblea local de Palma de l’organització juvenil Maulets ha emès un comunicat on denuncia agressions, insults i pressions per part de la Policia Local de Palma durant una acció emmarcada en la campanya Rebota’t per la llibertat!.

La matinada de l’1 de maig, hores després de la nombrosa participació a la bicicletada popular de Maulets i Massa Crítica, un grup de militants de l’organització es disposava a realitzar una acció consistent en dibuixar simbòlicament un carril bici en un carrer de la capital mallorquina.
Durant el transcurs de l’acció, aparegué un cotxe de la Policia Local a gran velocitat en direcció als joves, impedint així que aquests poguessin acabar l’acció amb èxit. Ja enxampats, els policies identificaren els joves, els intimidaren, pressionaren per aconseguir el telèfon mòbil d’un militant i, fins i tot, acabaren agredint a un d’ells amb cops de porra..
Finalment, en el comunicat, l’assemblea local es reafirma en el convenciment que la repressió no els aturarà i de seguir treballant en la mateixa línia que fins ara.
Cal recordar que l’acció s’emmarca en el primer eix de la campanya Rebota’t per la llibertat!, que està duent a terme Maulets Ciutat i que té com objectiu la millora del transport. L’acció, malgrat que no es pogué acabar del tot, sí aconseguí pintar un carril bici per un dels carrers més cèntrics de la ciutat.