dimarts, 20 de maig del 2008

Detingudes les persones que s'han encadenat per aturar les obres del pla Caufec

Cap a les 14:h han desallotjat a les quatre persones que aturaven les obres del pla Caufec i estan detingudes a la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Esplugues de Llobregat. A les 11h han arribat set furgones dels antiavalots i juntament amb la policia local han començat a tallar el trànsit i fer fora al grup de suport. Han identificat a la vintena de persones que els hi donaven suport i s'han preparat per a trencar el bidó de ciment.
A les 12h trencaven del tot el bidó i anaven cap el segon bidó que obstaculitzava l'altra entrada a les obres. En 30 minuts han trencat el segon bidó. Les quatre persones estan a la comissaria i encara no sabem si faran nit o passaran a disposició judicial, a les 15h els hi prenen declaració policial. Una persona identificada ha estat amenaçada amb una denuncia per resistència i desobediència mentre feia fotografies. S'ha convocat una concentració informativa i de suport a les 19.30h a la plaça de l'ajuntament d'Esplugues

Aquest matí, quatre joves de la Plataforma Popular contra el Pla Caufec s'han encadenat a dos bidons de ciment a les entrades i sortides d'un sector de les obres del pla Caufec a Esplugues de Llobregat. Amb aquesta acció estan aturant part de les obres del megaprojecte urbanístic al qual s'hi oposen diferents Associacions Veïnals des de fa 17 anys quan el govern local (PSOE) va promoure la destrucció de la muntanya de Sant Pere Màrtir a base de gratacels, oficines, habitatges de luxe i un gran centre comercial. L'acció forma part de la defensa activa de Collserola i per exigir l'alliberament immediat d'en Franki de Terrassa.
Aquestes persones tenen intenció de deslligar-se per poder anar a la manifestació convocada el proper dissabte 24 de maig a les 18h, així com a la Botifarrada a l'especulació amb correfoc i concerts posterior. Comencen a arribar camions que no poden entrar a les obres.