dijous, 13 de desembre del 2007

75 anys de les Normes de Castellò.

Jornades per la llengua. En commemoració de la signatura de les normes del 32.

Dimarts 11 de desembre, Casal Popular de Castelló

19:30h Xerrada :"Les Normes de Castelló, significació històrica i vigència actual". A càrrec de Vicent Pitarch, professor de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i de l'institut Ribalta, doctor en filologia catalana i expert en lingüística i sociolingüística catalanes, membre de l'Institut d'Estudis Catalans i expert en les Normes del 32.

Dimecres 12 de desembre, Casa de Cultura >19:30h Xerrada: 'El català com a llengua d'acollida'. A càrrec de Veu Pròpia, organització de nous parlants a favor de la llengua i de Cristian Linares, mestre que ha realitzat un programa d'ensenyament del valencià per a xiquets romanesos, el col·lectiu immigrant majoritari a Castelló.

Divendres 14 de desembre, Casal Popular de Castelló.

>19h Taula rodonda amb la participació d'organitzacions per la recuperació de la normalitat lingüística de Països Catalans, Galiza, Occitània i Euskal Herria

>21h Sopar Popular : Amanida d'Espinacs+Crema de Carabassa+Musaka+Flan de Xocolata=6€ +Actuació musical de NAIA, cançó d'autor

+Festeta Ska Col.laboren: IEC i CAL

Per finalitzar tots aquests actes i les jornades per la llengua, el dia 15 de desembre se celebrarà la manifestació nacional per la unitat de la llengua. La manifestació començarà a les 19:30h a la Farola amb una trobada de cultura popular (dolçainers, gegants, dimonis i bastoners) i finalitzarà al carrer Cavallers, on es troba la casa on es van signar les Normes l'any 1932, amb un acte polític.

A les 23h, a la SALATAL de Vila-real, es realitzarà un concert amb els grups: MALAGANA; LA SÉKIA; GARGAMBOIG i SAK DE GATS. L'entrada tindrà un preu de 5 € i hi haurà servei d'entrepans.

Esperem la vostra assistència!! Entre tots i totes farem les Normes de Castelló siguen una diada digna i reivindicada arreu del territori!

EL COMBAT MAULET CONTINUA!!

Maulets, el jovent independentista revolucionari.

Assemblea Comarcal de La Plana