divendres, 7 de desembre del 2007

La Policia Municipal de Girona atura un grup de joves i els hi requisa cartells del concert solidari

Ahir al vespre, quatre militants de Maulets de la ciutat de Girona van ser aturats per la Policia Municipal de Girona mentre duien a sobre cartells del concert que ha de tenir lloc el proper dissabte a Sarrià de Ter ensolidaritat amb els encausats per les cremes de fotografies del rei. Els fets van passar a plaça Miquel Santaló, quan els ocupants de tres cotxes de la Policia Municipal, amb la col·laboració d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra, van identificar els joves mentre estavenen cartellant en els plafons publicitaris, segons informa Alerta Solidària
L'ordenança municipal de Girona indica aquest plafons és un emplaçament perfectament legal per clavar-hi cartells. Malgrat això, a cada un dels joves se'ls va denunciar perencartellar en llocs il·legals.

Els hi van requisar tot el material que duien (dues escombres,una galleda, i un centenar de cartells). Les quatre persones van demanar explicacions a la Policia Municipal, al·legant que no estaven infringint cap normativa i que per tant no veien necessari el decomís del material. El dispositiu policial de quatre vehicles - per identificar només a quatre joves - va sorprendre a molts dels vianants. Per tot això, Alerta Solidària ha exigit la devolució immediata delmaterial, ja que a dos dies del concert és important continuar fent-ne difusió. Lamentablement, el cos policial ha decomissat bonapart dels cartells que encara quedaven.

A més, l'organització antirepressiva denuncia públicament l'actitudde l'Ajuntament de Girona i de la seva regidoria delegada deseguretat, ja que amb actituds com aquestes, semblen voler posar pals a les rodes a la campanya de solidaritat. En aquest sentit, aquest matí es presentarà una queixa formal a la Defensora del Ciutadà i a la mateixa regidoria.