diumenge, 30 de desembre del 2007

La CUP qualifica de decebedor el resultat de Lleida com a Capital de la Cultura Catalana 2007

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Lleida ha fet balanç d'aquest any 2007 en què Lleida ha estat capital de la cultura catalana. Segons la CUP, el resultat és 'decebedor' i critiquen la Paeria perquè, diuen, 'no s'ha observat un augment significatiu dels actes culturals a la ciutat'. Segons la CUP, aquest resultat també es veu reflectit en 'l'enderrocament de cases modernistes, en la censura de l'exposició de Carles Santos a l'IEI o en el fet que la Seu Vella segueixi sense ser declarada patrimoni de la Humanitat', una promesa que 'l'Ajuntament de Lleida havia fet'. La CUP ha denunciat també que la Paeria va justificar que un dels motius per ser Capital de la Cultura Catalana era la commemoració dels 300 anys de la caiguda de Lleida, cosa que, s'ha fet 'a última hora, malament i a corre cuita'.
En aquest sentit, un dels portaveus de la CUP, Pau Juvillà s'ha referit també a 'l'oblit del Roser, un espai simbòlic d'usos socioculturals i un edifici de referència de la caiguda de Lleida a mans borbòniques el 1707 que passarà a ser un parador nacional'.
La CUP també ha denunciat l'abandonament de l'antic monestir de Sant Ruf que actualment és a mans d'un propietari privat que l'utilitza de magatzem i la nova situació de la mesquita, que passarà a col·locar-se al polígon industrial del Segre, 'trencant així el discurs de llibertat personal de religió i de integració dels nouvinguts'.
Juvillà ha dit que l'única valoració positiva d'aquest any de Lleida capital de la Cultura Catalana han estat els actes organitzats per les organitzacions ciutadanes i els teixits associatius que, segons ha dit, 'són els únics que han sabut estar a l'altura'.