dilluns, 17 de desembre del 2007

Sopar antimonàrquic a Badalona

Una trentena de persones es van aplegar el dissabte al Centre Cívic de Sant Roc, a les nou de la nit per assistir al sopar Escac al Rei, escac a Espanya, Des de Badalona construïm la República dels Països Catalans que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Badalona va organitzar en el marc de la campanya nacional que ha engegat des de la CUP.
A les onze, un cop els assistents acabaren de sopar, es donà pas als parlaments. Albert Vendrell, membre d'Alerta Solidària, obrí la seva intervenció disculpant al company Jaume Roure, un dels dos joves jutjats per la crema de fotografies a Girona i que no va poder ser a l'acte. Durant la seva intervenció, destacà el caràcter preelectoral que se li havia donat a la crema de fotografies del rei i a la posterior repressió que ha patit l'Esquerra Independentista no només des d'institucions espanyoles, sinó també d'autonòmiques com els Mossos d'Esquadra.

Destacà també que la campanya que l'Esquerra Independentista havia engegat estava centrada en l'atac a les lleis espanyoles, a la defensa dels drets que s'han aconseguit després de molts anys de lluita, i a organitzar un impressionant moviment de solidaritat quasi espontània que s'ha visualitzat en forma d'autoinculpacions i de concentracions. Alhora, va atacar l'Estat Espanyol en considerar-lo antidemocràtic per prioritzar els seus símbols a les llibertats com la d'expressió i a la independència de poders, tot criticant també els partits en principi republicans catalans com ERC que aprovà una resolució al Parlament que cridava al respecte als símbols- i ICV, a la que acusà de donar cobertura i col·laborar en la repressió. Finalment, denuncià l'existència de fitxers polítics en mans dels Mossos d'Esquadra de persones sense antecedents.