diumenge, 30 de desembre del 2007

Ocupació i desallotjament a Sant Feliu del Llobregat

El passat dijous es feia pública la ocupació d'un immoble a Sant Feliu de Llobregat, amb la intenció d'esdevenir un Casal Popular per aquesta vila. El mateix dia, dotacions dels Mossos d'Esquadra desallotjaren l'immoble tot detenint amb violència a les cinc persones que es trobaren dins, les quals es troben actualment en llibertat amb càrrecs.


Segons informa l'assemblea que ocupà l'immoble, aquest era l’antic Instituto Nacional de Previsión, en situació d'abandonament des de fa més de 20 anys i que perdé recentment la titularitat pública al ser venut a l’empresa immobiliària IDRISI 2002 SL que va continuar sense donar-li cap mena d’ús. Les persones de Sant Feliu que realitzaren l'acció aprofitaren per a demanar "que es deixi de castigar penalment l’okupació i que es comenci a veure com el que és, un moviment de resposta a la vulneració del dret a un habitatge digne i una necessitat d’espais socials".
Al cap d'unes hores, i segons informa Liberinfo, aquest immoble fou ràpidament desallotjat per part de les forces policials, sense previ avís així com sense ordre judicial. Les persones que es trobaven a la casa foren detingudes i romangueren durant unes hores dins de les dependències policials de Sant Feliu del Llobregat, per a ser posades posteriorment en llibertat amb càrrecs.
Endavant (OSAN) ha realitzat un comunicat de suport, tot denunciat el desallotjament il·legal.