diumenge, 30 de desembre del 2007

Okupen un edifici sencer a Bilbao!

Integrants de bilboko okupazio mugimendua (BOM) van ocupar ahir almenys tres habitatges en un immoble després del Teatre Arriaga, en el carrer Ribera, en el que defineixen com «salt qualitatiu en la lluita a favor del dret a habitatge». han convocat, a més, una manifestació avui.
Integrants de Bilboko Okupazio Mugimendua van ocupar en la tarda d'ahir un ampli edifici de quatre plantes situat en el carrer Ribera, al costat de la ria, en la del darrere del Teatre Arriaga. Desenes de joves es van introduir en l'immoble desocupat -pel que sembla, en l'actualitat, hi ha un únic inquilí en un dels pisos- ocupant almenys tres habitatges. El citat edifici mostra un deteriorament des de fa mesos i en alguns mitjans s'havia especulat amb que la seva actual situació d'abandó es deu al desencontre entre els diferents propietaris actuals. La veritat és que es tracta d'un immens i deteriorat immoble pràcticament buit que des de fa molt temps no complix la seva funció d'habitatge. Ahir, la façana va recuperar el colorit amb els anagrames de l'ocupació sobre fons taronja que van ser col·locats en les balconades, a més d'una pancarta en la qual s'equipara habitatge a dret, al costat del text «Okupatzeko prest gaude». Ja entrada la nit, dintre, en un dels pisos, els joves van aconseguir disposar de llum.

Ocupació i desallotjament a Sant Feliu del Llobregat

El passat dijous es feia pública la ocupació d'un immoble a Sant Feliu de Llobregat, amb la intenció d'esdevenir un Casal Popular per aquesta vila. El mateix dia, dotacions dels Mossos d'Esquadra desallotjaren l'immoble tot detenint amb violència a les cinc persones que es trobaren dins, les quals es troben actualment en llibertat amb càrrecs.


Segons informa l'assemblea que ocupà l'immoble, aquest era l’antic Instituto Nacional de Previsión, en situació d'abandonament des de fa més de 20 anys i que perdé recentment la titularitat pública al ser venut a l’empresa immobiliària IDRISI 2002 SL que va continuar sense donar-li cap mena d’ús. Les persones de Sant Feliu que realitzaren l'acció aprofitaren per a demanar "que es deixi de castigar penalment l’okupació i que es comenci a veure com el que és, un moviment de resposta a la vulneració del dret a un habitatge digne i una necessitat d’espais socials".
Al cap d'unes hores, i segons informa Liberinfo, aquest immoble fou ràpidament desallotjat per part de les forces policials, sense previ avís així com sense ordre judicial. Les persones que es trobaven a la casa foren detingudes i romangueren durant unes hores dins de les dependències policials de Sant Feliu del Llobregat, per a ser posades posteriorment en llibertat amb càrrecs.
Endavant (OSAN) ha realitzat un comunicat de suport, tot denunciat el desallotjament il·legal.

La CUP qualifica de decebedor el resultat de Lleida com a Capital de la Cultura Catalana 2007

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Lleida ha fet balanç d'aquest any 2007 en què Lleida ha estat capital de la cultura catalana. Segons la CUP, el resultat és 'decebedor' i critiquen la Paeria perquè, diuen, 'no s'ha observat un augment significatiu dels actes culturals a la ciutat'. Segons la CUP, aquest resultat també es veu reflectit en 'l'enderrocament de cases modernistes, en la censura de l'exposició de Carles Santos a l'IEI o en el fet que la Seu Vella segueixi sense ser declarada patrimoni de la Humanitat', una promesa que 'l'Ajuntament de Lleida havia fet'. La CUP ha denunciat també que la Paeria va justificar que un dels motius per ser Capital de la Cultura Catalana era la commemoració dels 300 anys de la caiguda de Lleida, cosa que, s'ha fet 'a última hora, malament i a corre cuita'.
En aquest sentit, un dels portaveus de la CUP, Pau Juvillà s'ha referit també a 'l'oblit del Roser, un espai simbòlic d'usos socioculturals i un edifici de referència de la caiguda de Lleida a mans borbòniques el 1707 que passarà a ser un parador nacional'.
La CUP també ha denunciat l'abandonament de l'antic monestir de Sant Ruf que actualment és a mans d'un propietari privat que l'utilitza de magatzem i la nova situació de la mesquita, que passarà a col·locar-se al polígon industrial del Segre, 'trencant així el discurs de llibertat personal de religió i de integració dels nouvinguts'.
Juvillà ha dit que l'única valoració positiva d'aquest any de Lleida capital de la Cultura Catalana han estat els actes organitzats per les organitzacions ciutadanes i els teixits associatius que, segons ha dit, 'són els únics que han sabut estar a l'altura'.

Euskal Herria i Catalunya empaten a 1 en un San Mamés ple a vessar

40.000 persones van omplir ahir l'estadi de San Mamés de Bilbao (Euskal Herria) per presenciar el partit amistós de futbol entre les seleccions d'Euskal Herria i del Principat. El partit, que va acabar en empat a 1 gol, era la tornada del Catalunya - Euskadi (2-2) de l'any passat. D'aquests 40.000, 6.000 de catalans, que van presenciar com els dos equips sortien al terreny amb una gran pancarta que resava "Una nació, una selecció". Pel que fa al partit, el nou ídol català, el jove Bojan Krkic, de Linyola, va obrir el marcador amb un gran gol a passada de Coro, i a la segona part Euskal Herria va empatar amb un gol d'Aduriz; tot plegat sota l'atenta mirada d'un públic entregat que no ha deixat de reclamar "Independència" i l'oficialitat de les dues seleccions nacionals. La nota negativa del partit fou la greu lesió del porter suplent del FC Barcelona, Albert Jorquera, que ha dit adéu a la temporada.El partit, com el del 2-2, va tenir més repercussió que l'estrictament esportiva, com era d'esperar. Durant el matí d'ahir diverses carpes informaven de la manifestació que s'havia convocat a la tarda, i que va reunir desenes de milers de persones a favor de l'oficialitat de les seleccions basca i catalana.

dissabte, 29 de desembre del 2007

Pernando Barrena.: «El PP podria actuar tant contra les CUP com contra nosaltres»

Està convençut que l'esquerra «abertzale» serà present en les eleccions generals
-Com valoreu l'admissió a tràmit per part del Tribunal d'Estrasburg del recurs que va presentar Batasuna contra la il·legalització?

-«La valoració és positiva i ens mostrem prudentment satisfets amb la decisió del Tribunal d'Estrasburg, en la mesura que la decisió suposa l'admissió a tràmit sense encara entrar a considerar el fons de la qüestió. Mostra implícitament la solidesa de la demanda tant jurídicament com política en dictaminar que la llei de partits i la seva aplicació poden haver vulnerat diversos articles del Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans, amb una possible vulneració del dret a la llibertat d'expressió i del dret a la llibertat de reunió i d'associació.»

-Confieu en les institucions europees en aquest aspecte?

-«Confiem que Estrasburg finalment es pronunciï favorablement a la nostra demanda. Amb tot, volem tornar a subratllar que la solució al conflicte polític, que els bascos i basques puguem decidir lliurement el nostre futur, no vindrà gràcies a cap instància judicial. Només nosaltres podem ser protagonistes d'aquesta labor i l'esquerra independentista està totalment compromesa a ser part determinant en el procés.»

-Com valoreu la reacció del PNB i el PSOE a aquesta admissió a tràmit?

-«El fet que basin la seva reacció a afirmar que una eventual sentència favorable d'Estrasburg no resultaria vinculant per al govern espanyol deixa en evidència que estan pensant que finalment el Tribunal fallarà a favor nostre, la qual cosa no està gens malament. Que segueixin així.»

-Francesco Cossiga defensa l'esquerra abertzale però diu que trencar la treva va ser un error. Com ho veieu?

-«El president Cossiga defensa que l'esquerra abertzale ha de jugar un paper important en un procés de diàleg i que els drets civils i polítics han de ser respectats. Comparteixo que la ruptura de la treva suposa un fet de greu transcendència, en la mesura que es dóna després d'un intent negociador (el de maig) en el qual ETA va oferir al govern espanyol el desmantellament de les seves estructures militars en el context d'un acord entre partits que permetés als bascos i basques decidir lliurement el seu futur. La resposta del govern espanyol va ser un no rotund. Ha preferit que el conflicte polític continuï, i això és el més greu i el que ens preocupa especialment cara al futur.»

-L'esquerra independentista basca compta poder-se presentar a les properes eleccions de març?

-«Estic convençut que hi serà present i que hi aconseguirà un bon resultat que servirà per dur a Madrid el projecte independentista basc i subratllar, mitjançant l'acció política al Parlament espanyol, que la pau és necessària i que per això hem de poder decidir. També serà important per condicionar el PNB i PSOE perquè no puguin tornar a oferir-nos una altra reforma estatutària que no escometi la territorialitat ni el dret a decidir.»

-Al passat congrés d'Eusko Alkartasuna (EA), un sector us va esbroncar. Com ho valoreu?

-«Van ser uns quants, que no van saber entendre que estàvem convidats per la direcció d'EA i que se'ns devia un respecte com a tal. L'incident es va tancar amb una gran ovació de suport per part dels centenars d'assistents al Congrés i de la mateixa executiva d'EA.»

-El PP català ha insinuat que es podria demanar la il·legalització de les CUP en els ajuntaments catalans. Com ho veieu?

-«La llei de partits s'utilitza al País Basc per atacar frontalment l'independentisme vulnerant drets civils i polítics. No dubto que el PP faria el mateix contra l'independentisme català representat per les Candidatures d'Unitat Popular (CUP). Si arriben a això, serà perquè l'auge de les CUP és interpretat com a perillós. Seria una nova mostra de debilitat i desesperació antidemocràtica per tallar una experiència que té una potencialitat enorme en el context català i que entenc que preocupi els sectors més reaccionaris i espanyolistes.»

TONI STRUBELL per El Punt

[CUP Premià de Mar] Busquem CUPaires!

Fa unes mesos, un grup de premianencs i premianenques vam decidir tirar endavant un nou projecte polític a Premià de Mar, la CUP.
El passat 14 de novembre, en un acte al centre cívic on hi van participar membres d’altres CUP dels Països Catalans, es va fer una xerrada de presentació de l’ideari polític, els objectius i els mitjans de la formació.
Aquest acte va ser tant sols, una primera pedra del projecte que volem que tiri endavant a Premià de Mar. Tenim ganes de participar, de definir projectes, línies d’actuació... tot plegat amb un sol objectiu: aconseguir un poble més just, més sostenible, més participatiu, mecanismes participatius que impliquin a la ciutadania en el disseny de les polítiques públiques municipals, i necessita per a tot plegat un grup de premianencs disposats a fer feina.
Per tot plegat, la CUP de Premià ha engegat una campanya que sota el lema “El Tió et caga la CUP de Premià. Mou-te per Premià. Participa-hi!” té per objectiu donar-nos a conèixer i fer públics els que de moment seran els nostres mitjans d’informació per difondre idees, projectes, debats, jornades... que són l’adreça de correu electrònic i el web, que tot just ara estrenem.
Però sobretot la campanya, pretén fer una crida a participar activament de l’assemblea de la CUP, i per això, totes i tots aquells que estigueu interessats amb el projecte ens poden enviar un correu electrònic.
D’altra banda, properament, penjarem a la web les hores, dies i llocs on es realitzaran les properes assemblees.
Vine i participa-hi!

divendres, 28 de desembre del 2007

"Aquest Món és una innocentada"


"Aquest Món és una innocentada", reivindiquem que un altre món és possible. Una cercavila ha recorregut els carrers de Barcelona el matí del dia 28 per donar a conèixer el Fòrum Social Català, que tindrà lloc del 25 al 27 de gener del 2008.

La cercavila, en un ambient festiu, ha començat a la Borsa de Barcelona i ha baixat pel passeig de Gràcia fins a la plaça de Catalunya. La cadena de llufes ha anat exposant algunes de les "innocentades" d'aquest món, tot passant per davant de les oficines dels bancs i caixes, com ara BBVA, La Caixa, Caja de Madrid...A Catalunya més de 150 entitats i xarxes d’arreu del territori s’han adherit a la crida realitzada pel FSM i organitzaran el primer Fòrum Social Català (FSCat). Celebrarem un FSCat amb accent tant local com global, al sumar-nos al conjunt d’accions que es duran a terme arreu del món. Les activitats centralitzades del FSCat es celebraran a Barcelona el 25, 26 i 27 de gener, a les instal·lacions de la Facultat de Filologia i Rectorat de la Universitat de Barcelona, situades a l’edifici històric de la UB a la Plaça Universitat. Des del 19 de gener es realitzaran activitats locals i descentralitzades a diferents punts del territori català.

UN ANY MÉS, CREMA EL FESTIVERN!!

UN ANY MÉS, CREMA EL FESTIVERN!! Més val tard que mai, així que després d’un frenétic treball per tancar el cartell, ens afanyem ara per presentar-vos la quarta edició del festival de cap d'any més popular del país: el FESTIVERN 07-08. El FESTIVERN arriba ja a la seua quarta edició, i pretén consolidar-se com un referent de la música alternativa, compromesa i en la nostra llengua. És per això que aquest any hem ampliat la programació, amb més dies de festa i diferents activitats, tot per a oferir-vos unes vacances més completes i amb més varietat musical. De la mateixa manera que apostem pels grups d'arreu dels Països Catalans, també hem volgut comptar amb altres propostes vingudes de més lluny, amb la intenció d’enriquir el programa i aplegar el distint públic que comparteix l’esperit festiu i combatiu. Després de l'èxit de l'any passat, dos dies de festa amb més de 5.000 persones a Ontinyent, el Festivern viatja cap a Benifairó de la Valldigna, al cor d'aquesta vall encerclada de mar i muntanyes. Un poble xicotet i acollidor on s'hi habilitarà una gran carpa com la que ja vam gaudir la nit de cap d'any passada. Cal dir que el Festivern ha hagut de canviar de poble davant la negativa del nou Ajuntament d'Ontinyent a cedir espais per al festival. Una llàstima. De totes maneres aquesta gran festa de cap d'any continuarà organitzant activitats a La Vall d'Albaida com el ja famós Triatló Internacional de Pingüins (mira aquest gran vídeo), que es tornarà a celebrar al Pou Clar d'Ontinyent. A més el Festivern creix i allarga un dia més les seues habituals activitats.

dijous, 27 de desembre del 2007

El Forn de Girona celebra el seu vuitè aniversari

El proper dissabte el Casal Independentista el Forn de Girona celebra el seu vuitè aniversari, d'uns anys ençà en la seva nova ubicació al carrer del Carme de la capital del Gironès. El Forn és l'espai de trobada de l'esquerra independentista d'aquesta ciutat, i més enllà de l'assemblea que tira endavant la seva activitat, acull a diferents organitzacions juvenils, estudiantils i sindicals així com la CUP, que també disposa d'un altre espai de treball al cèntric Pont de Pedra.

Per celebrar aquest aniversari, tot coincidint amb el partit de la selecció catalana amb la d'Euskal Herria, els i les membres del Forn organitzen un pica-pica amb pinxos per a veure el partit de futbol. L'acte estarà amenitzat per un passi de fotografies de la història d'aquest casal així com per un concert amb el grup de folk la ceba i la carxofa.
Dissabte 29 de desembre
A les 20.00: Pica-pica + pinxos (durant tota la vetllada).
A les 20.30: Projecció del partit de futbol Euskadi-Catalunya.
A la mitja part del partit: Passi de fotos de la història del Casal.
A les 22.30: Concert amb "La ceba i la carxofa" i PD. On the move .
Cal destacar que el proper 4 de gener es celebrarà una quina popular per a recaptar fons per als encausats de la crema de fotografies del rei espanyol, que manté encara a una vintena d'imputats, bona part dels quals de les comarques gironines.

dilluns, 24 de desembre del 2007

Els indis lakota trenquen relacions amb el govern dels EUA

Consideren que Washington no ha complert els tractats signats fins ara
Mentre al vell continent la diplomàcia debat la possible independència de Kosovë, a l'altra banda de l'Atlàntic també hi ha processos secessionistes sense tant de rebombori. La setmana passada una Delegació de la Llibertat Lakota va anunciar al Departament d'Estat dels EUA que trencava unilateralment els 33 tractats signats fa més de 150 anys amb el govern nord-americà, perquè Washington els ha violats constantment per 'robar als lakota la cultura, la terra i els costums'.
Pels membres de la delegació, que també ha visitat les ambaixades de Bolívia, Sud-àfrica, Veneçuela i Xile, la renúncia unilateral dels tractats és del tot legal segons la constitució nord-americana. La Delegació de la Llibertat Lakota ja ha començat a emetre passaports i permisos de conduir per a tots els habitants del territori lakota que renunciïn a la ciutadania nord-americana. El territori lakota comprèn regions de cinc estats: Dakota del Nord, Dakota del Sud, Montana, Nebraska i Wyoming.

"No es tracta de consumir més comerç just sinó preguntar-se si necessitem el que anem a consumir"

Els usuaris i usuàries de Canal Solidari han mantingut una entrevista online amb Xavier Montagut i Esther Vivas, president i coordinadora de l’àrea de sensibilització de la Xarxa de Consum Solidari, respectivament.

Clica aquí i llegeix l’entrevista sencera.
http://www.canalsolidari.org/web/entrevistes/

Accions de denúncia al consum a Girona

Durant el matí d'avui diumenge, 23 de desembre del 2007, Maulets, el jovent independentista revolucionari, ha dut a terme diverses accions contra el consumisme a diferents centres comercials de Girona i Salt. En el marc d'aquestes accions s'han repartit fins a dos mil fulls volants i s'han desplegat diverses pancartes.
Amb aquestes accions, Maulets, el jovent independentista revolucionari vol denunciar, un cop més, la dinàmica consumista que, especialment durant aquestes dates, promouen tant empreses com administració, alhora que convida la ciutadania gironina i saltenca a reflexionar i contribuir a un canvi cap a un model de consum basat en les necessitats reals i que tingui en compte la sostenibilitat ambiental.
Al mateix temps, Maulets, el jovent independentista revolucionari aprofita per fer una crítica a les imposicions de símbols i pràctiques forànies durant aquestes dates per part de les empreses comercials i mitjans de comunicació. En aquest sentit, figures com el Pare Nöel o la reproducció constant de referents espanyols i francesos a les joguines per als infants són elements que dificulten la consolidació d'un marc cultural i social propi i de base popular als Països Catalans, alhora que tenen una clara orientació mercantilista.
Maulets, el jovent independentista revolucionari.
El Gironès, Països Catalans,23 de desembre del 2007

dissabte, 22 de desembre del 2007

Els Indis Lakota es retiren dels tractats signats amb els Estats Units


El territori Lakota inclou parts de cinc estats de la federació
Davant dels mitjans de comunicació i d'una representació de l'ambaixada boliviana als Estats Units, una delegació de líders de la tribu Lakota, membre de la nació Sioux, van explicar, el dijous 20 de desembre, que havien fet a mans del Departament d'Estat del govern nord-americà, un document en virtut del qual anunciaven que es retiraven unilateralment d'un important nombre de tractats signats amb els Estats Units. Alguns d'aquests tractats ara denunciats, tenien una antiguitat de més de 150 anys.
La delegació Lakota, on destaca la presència del controvertit activista pels drets dels indis Russell Means, també va entrar en contacte, a més de la boliviana, amb les ambaixades de Xile, Sud-Àfrica i Veneçuela, i té previst iniciar una campanya d'informació diplomàtica arreu del planeta en els propers mesos.
La retirada dels tractats signats, implicarà l'accessió a la sobirania d'un territori que compta amb diversos milers de kilòmetres quadrats a cavall de cinc dels estats de la federació nord-americana: Nebraska, Dakota del Sud, Dakota del Nord, Wyoming i Montana. Segons els seus impulsors, algunes de les primeres mesures que es portaran a terme és l'expedició de passaports i de permisos de conduir. No es pagaran impostos, tret de si no es renuncia a la ciutadania dels Estats Units.
Pels líders Lakotes, la situació colonial en la que viuen els seus germans ha donat lloc a enormes desigualtats i injustícies. Algunes d'elles són les següents: l'expectativa de vida masculina és de 44 anys, la més baixa del món; la mortalitat és la més alta dels Estats Units; més de la meitat dels adults de les Reserves, es troben malalts o són addictes; la taxa de tuberculosi lakota és un 800% superior a la mitjana dels Estats Units; l'alcoholisme afecta al 80% de les famílies; els ingressos mitjans dels Lakotes és d'entre 2.600 i 3.000 dolars anuals, molt inferiors, doncs a la mitjana; 97% viuen per sota del llindar de la pobresa; un 85% són aturats; el suicidi d'adolescents és un 150% més alt que la mitjana dels Estats Units; la llengua lakota està al límit de la desaparició.
A hores d'ara, encara no se sap quina serà la reacció tant dels representants escollits de la Nació Sioux, com de les autoritats federals.
La història dels Lakota, en tant que part de la Nació Sioux, és plena d'episodis dramàtics i de cabdills heroics. D'entre els primers destaca la batalla de Little Big Horn (1876), en la qual es va derrotar el 7è de cavalleria del coronel Custer, o la massacre de Wounded Knee (1890). D'entre els segons, destaquem-ne Bou Assegut (1831-1890) i Cavall Boig (1842-1877), tots dos morts de forma violenta.

Josep Sort

Activitats diada Mallorca.





divendres, 21 de desembre del 2007

Nova citació per injúries a la corona espanyola

En Santi, veí de Tarragona, de 23 anys i militant de l'organització independentista Endavant, ha estat citat a declarar davant el Jutjat d'Instrucció núm. 4 de Tarragona el proper 16 de gener, a les 9:30 del matí, per ordre del Juzgado Central de Intrucción núm. 2 de Madrid. La citació és en qualitat d'inculpat, acusat de la crema d'una fotografia del cap d'Estat espanyol, en una concentració antimonàrquica que va tenir lloc el passat 18 d'octubre a la Plaça de la Font de la capital del Tarragonès, segons informa Alerta Solidària.

Amb aquesta nova citació, ja són 24 les persones represaliades per expressar lliurement el seu rebuig a la màxima autoritat de l'Estat espanyol.

Alerta Solidària i l'Esquerra Independentista del Camp (IEC), han expressat el seu absolut rebuig a la decisió del Jutjat de l'Audiència Nacional de citar un nou català per haver exercit el seu dret d'expressió que, com recorden, "segons la seva democràcia és un dret emparat per la seva constitució". El moviment independentista anuncia noves mobilitzacions a Tarragona per a inicis d'any.D'altra banda, Alerta Solidària denuncia el silenci de la fiscalia de l'Audiència Nacional en relació a les 19 antimonàrquiques que ja van declarar al tribunal espanyol. L'organització recorda que el termini de la fiscalia per posicionar-se sobre si creu convenient o no jutjar els 19 encausats s'exhaurí fa setmanes.

L'ACPV mobilitzarà Castelló a favor de TV3

L'Associació Cultural del País Valencià (ACPV) ha presentat aquest dijous als mitjans de comunicació la convocatòria de concentració en defensa de la recepció de TV3 i de les altres emissores de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La concentració tindrà lloc el pròxim dissabte, 22 de desembre, a les set del vespre, al carrer Major de Castelló de la Plana, davant de la Casa dels Caragols, seu de la delegació de la Generalitat Valenciana a la ciutat. L'acte de presentació d'aquesta convocatòria ha estat presentat pel delegat d'ACPV a Castelló, Antoni Royo, i hi han participat les formacions polítiques i sindicals que donen suport a la convocatòria, PSPV-PSOE, BLOC, EUPV, IdPV , ERPV, UGT-PV, CCOO-PV i STEPV-IV.

Demanen la llibertat dels dos detinguts a Perpinyà davant el consulat francès de Barcelona

Ahir al vespre davant el consultat francès de Barcelona, unes quaranta persones es van concentrar per mostrar el seu rebuig a la detenció de dos estudiants de la Universitat de Perpinyà i demanar la seva immediata llibertat. Alerta Solidària havia convocat la protesta. Per la seva banda, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van penjar pancartes de solidaritat a les universitats d’Alacant, València i Castelló. A Perpinyà, també s'han realitzat concentracions davant la comissària. Veure mostres de solidaritat.

Els estudiants són membres del Comitè de Vaga que va bloquejar la Universitat nord-catalana durant un mes, en el marc de la lluita estatal en defensa de l’ensenyament superior públic. Un dels dos, també membre de Maulets, ha pogut designar ja advocat però encara es tenen poques informacions respecte als càrrecs que se’ls imputen. Pel moment, les detencions haurien estat impulsades pel President de la Universitat, que els acusaria d’haver rebut amenaces de mort, d’haver estat injuriat i d’haver sofert un robatori. Sense gaires precisions, els estudiants nord-catalans van llevar tota credibilitat a les acusacions emmarcant-les en un nou intent criminalitzador del moviment estudiantil.Alerta Solidària, que continua amatent al desenvolupament del cas, no descarta més mobilitzacions un cop es puguin ficar en contacte directe amb els detinguts.

La CUP afirma que “l’únic violent a Badalona és en García Albiol”

Aquest migdia en roda de premsa, la CUP de Badalona ha afirmat que “l’únic violent a Badalona és en García Albiol” contestant així a les declaracions del president de PP d'aquesta ciutat on criminalitzava a la formació independentista. El membre de la CUP, Marc Sallas ha recordat de les agressions de García Albiol a un manifestant a Martorell i les amenaces que va realitzar a l’AJB per les quals es va iniciar un procés judicial.
Sergi Caravaca i Fernàndez, membre de la CUP, ha denunciat l’actitud del PP en demanar que el govern local de Badalona insti a la Fiscalia a investigar el darrer acte públic de la CUP, emmarcat dins la Campanya ”Escac al Rei, Escac a Espanya, construïm la República dels Països Catalans” i a prohibir la cessió d’espais públics a la nostra organització.
Tot seguit, Marc Sallas i Batlle ha denunciat que les declaracions “d’aquest sinistre personatge” són un atac a la llibertat d’expressió pròpies de l’actitud violenta i les pràctiques feixistes de Garcia Albiol. Sallas ha recordat les agressions a un manifestant a Martorell i les amenaces a l’AJB per les quals es va iniciar un procés judicial.

Per tot això, els membres de la CUP demanaran “al Ple de demà [divendres 21] que rebutgi les afirmacions i propostes del senyor Albiol” que amenacen directament la llibertat d’expressió i que s’emmarquen, segons Sallas, dins la campanya d’atac contra l’independentisme en general i la CUP en particular. A més, Caravaca ha denunciat que amb el vídeo de la campanya de les eleccions municipals i les declaracions xenòfobes de Garcia Albiol el PP fomenta d’una manera clara la violència a Badalona.

dijous, 20 de desembre del 2007

22D Marxes de Torxes per l'Amnistia

Dissabte 22 desembre
Marxes de Torxes per la llibertat de les preses i els presos polítics catalans (convoca Rescat-Col·lectiu de suport a presos i preses polítiques):

Barcelona— Dia 22 — 18h — Rambla Canaletes

Vic — Dia 22 — 18h — Plaça del Pes

Vilanova — Dia 22 — 19h — Plaça de les Neus

Tarragona — Dia 22 — 18:30h — Plaça Verdaguer

Capellades — Dia 22 — 20h — Plaça de la Bassa

Manressa — Dia 22 — 19:30h — Plaça Sant Domenec

Cardereu — Dia 25 — 11h —- Plaça de l’Ajuntament

Lleida — Dia 22 — 19h — Plaça de la Catedral (IEI)

Sabadell — Dia 22 — 19h — Plaça Enric Granados

Sant Cugat — Dia 22 — 18h — Plaça Octavià

Igualada — Dia 21 — 20h — Plaça del Rei

Ribes — Dia 22 — 18h — Plaça del Ajuntament

Vilafranca — Dia 22 — 19h—Plaça de la Vila

Terrassa — Dia 22 — 19:30h

Valencia — Dia 21 — 20h— Torres de Serrans

Molins — Dia 22 — 18h—Plaça de l’Ajuntament

Castelló — Dia 22 — 18h— Plaça Major

Girona—Dia 22—19h—Plaça del Vi

Reus — Dia 22 — 20h

Alcover — Dia 22 — 18h— Plaça del Portal

Comunicat de Rescat:De nou arriben aquestes dates i de nou ens bombardegen amb falsa felicitat, amb llumetes de colors i amb embolcalls buits. Tot al nostre voltant transpira una mena de pau sostinguda en el tradicionalisme, en el confort i en el consumisme, valors essencials d’aquesta societat neoliberal. I és en aquestes dates que nosaltres tornem a sortir al carrer per denunciar que els nostres companys i les nostres companyes romanen ostatges d’un conflicte armat, presos i preses per voler canviar l’actual ordre establert i aconseguir que es respecti la paraula del poble. I sortim a recuperar el carrer i a cridar, amb la nostra presència, que als nostres barris i a les nostres viles no hi som ni tots, ni totes. És per això, que des d’aquest espai de lluita en el que convertim les marxes de torxes als Països Catalans, volem reivindicar l’amnistia no com una mera excarceració, si no com un pas d’avanç emmarcat en una solució global. Perquè la superació dels conflictes que generen presos i preses polítiques passa, obligatòriament, per la superació dels problemes polítics que van originar el propi enfrontament. Perquè allà a on s’ha perdut la llibertat de triar el propi futur, aquesta ha de ser restituïda. Perquè la lluita és l’únic camí i nosaltres només sabem viure a aquesta banda de la barricada, volem a la Marina, a en Diego, a la Laura, a en Zigor i a la Lola lliures en una Terra Lliure.

FINS A LA VICTÒRIA SEMPRE!!!!

dimecres, 19 de desembre del 2007

Dos estudiants detinguts a Perpinyà

Reproduïm el comunicat de l'assemblea nord-catalana de l'organització juvenil Maulets.
Dos joves estudiants de la Universitat de Perpinyà, un dels quals militant de Maulets, han estat detinguts avui a les 8h del matí, quan la Police Nationale s’ha presentat als seus respectius domicilis. A més, la policia ha demanat la perquisició tant dels seus domicilis com del seus vehicles.
Actualment es troben detinguts a l’Hotel de Police [comissaria central] de Perpinyà, on hi ha una concentració convocada a les 5 de la tarda.
Quan no fa ni dues setmanes que van acabar les mobilitzacions que van bloquejar la Universitat de Perpinyà, les amenaces repressives del president de la Universitat, Jean Benkhelil, s’han fet realitat. Tot i que ja se sabia de les denúncies presentades contra X amb diverses acusacions, fins avui no s’ha concretat que les dues persones detingudes estan acusades de degradacions, robatori i amenaces de mort.
Des de l’assemblea de Maulets del Rosselló volem denunciar aquestes detencions injustificades que són només el fruit de la criminalització del moviment estudiantil que en les últimes setmanes ha mostrat la seva capacitat de mobilització i reacció, i volem donar tot el nostre suport al conjunt de companys del Comitè de Vaga de la Universitat de Perpinyà.
La repressió no s’atura, nosaltres tampoc!
Assemblea de Maulets del Rosselló
Dimecres 19 de desembre del 2007

MANIFESTACIÓ PER UN HABITATGE DIGNE


dilluns, 17 de desembre del 2007

22è Aniversari de la mort de Quim Sànchez



Amb la teva llavor hem fet l’escamot dels qui mai no reculen.


Joaquim Sánchez i Nuñez va néixer a l’Hospitalet (Baix Llobregat) l’any 1963, fill de pares extremenys emigrats a Catalunya. Va viure des de petit al Prat del Llobregat, on estudià el batxillerat.
Des de l’edat dels 15 anys que estava vinculat a organitzacions revolucionàries, havent participat activament a les mobilitzacions que tenien per escenari les Rambles barcelonines els darrers anys 70 i primers 80.
Els estudis de català a l’institut del Prat (quan encara no parlava la nostra llengua) foren decisius en la seva evolució posterior cap a l’independentisme, que considerava element fonamental de la lluita de classes en una nació oprimida.
L’any 1983, amb motiu del centenari de Karl Marx, participà en una marxa internacional de joves marxistes que recorregué diversos països europeus. Fou propulsor de l’assemblea d’aturats del Prat, i participà en algunes de les seves tancades. Treballà algun temps a la Llibreria Xarxa, de la mateixa població, coneguda pel seu caire independentista.
Fou detingut per la policia el novembre del 1983, juntament amb dues persones més, mentre enganxaven cartells antirepressius dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC). També havia participat sovint en activitats ecologistes i antinuclears.
Durant l'any 1984 realitzà el programa “L'Hora de la terra" a l'emissora local Ràdio Mediterrània. Fou, durant un temps, militant del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), i pertanyia, des de la seva fundació, al Moviment de Defensa de la Terra (MDT), havent estat el màxim impulsor de l’assemblea local del Prat del Llobregat, a la qual representà durant algun temps a la Coordinadora dels CSPC.
Quan el cridaren a incorporar-se a fer el servei militar espanyol es declarà objector polític. A principis de 1985 es desvinculà de tota activitat pública i abandonà el Prat i el Baix Llobregat.
El dia 16 de desembre de 1985 moria a causa de l’explosió d’un artefacte al carrer Aldana de l'Eixample/Poble Sec de Barcelona. Terra Lliure donava a conèixer la seva militància a l’organització armada el mateix dia de la seva mort.

Et proposem un Nadal més ecològic i solidari




Recorda les negatives conseqüències ambientals i socials provocades per un model de consum que es basa en el balafiament de recursos i la creixent producció de residus, i demana una aposta decidida per alternatives sostenibles a l’hora de celebrar aquestes festes.
Durant tot l’any, i especialment durant dates senyalades com les festes de Nadal, els ciutadans i ciutadanes es llancen al carrer a comprar, atenent els repetitius missatges d’unes campanyes publicitàries que comencen amb més d’un mes d’antelació de l’inici de les festes.Aquest consumisme poc trellat promou un model insostenible ambientalment i social. Ambientalment perquè si el model de consum dels països del nord s’estenguera per tot el món, serien necessaris tres planetes (amb les seues matèries primeres, fonts energètiques, etc.) per atendre la demanda. I socialment, perquè solament un 12% de la gent que hi viu a Nord-amèrica i Europa occidental és responsable del 60% d’aquest consum, mentre que els que hi viuen al sud-est asiàtic o a l’Àfrica subsahariana representen solament un 3,2% (“Informe sobre l’estat del món” Institut Worldwatch, 2004).
Per això mateix, hi ha una sèrie d’alternatives per a celebrar aquestes festes d’una forma més sostenible, sense oblidar que el principal missatge que l’associació ecologista vol posar de manifest és que és imprescindible una reducció en el consum si es vol posar fre al deteriorament ambiental i social.

Moltes Felicitats!


El PP denuncia la CUP per la crema de segells del Rei

El president del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Badalona, Xavier García Albiol, ha afirmat que exigirà a l’Equip de Govern de Badalona “que informi a la fiscalia de l’acte de crema de segells amb la imatge del rei Joan Carles I", que va tenir lloc aquest diumenge durant el transcurs d’un sopar organitzat per la CUP de Badalona a un Centre Cívic Municipal, "per si aquest acte fos constitutiu de delicte”. García Albiol ha anunciat que portarà aquesta reclamació al proper Ple Ordinari i que demanarà responsabilitats a l’Equip de Govern per haver deixat un Centre Cívic per a fer un sopar de la CUP, grup que, segons el president del Grup Municipal del PP a Badalona, s'està convertint “en la pràctica en la Batasuna de Catalunya”, per les seves darreres actuacions. Per al líder popular, “si el sopar estava emmarcat en una campanya que portava l’explícit títol de Escac al Rei, Escac a Espanya, no hi ha cap dubte de que el govern ha badat o bé ha actuat, com en d’altres ocasions, amb total permissivitat amb els representants de la CUP”. García Albiol considera que el PSC, cedint un local municipal per a la celebració d’un acte emmarcat en una campanya antimonàrquica, “s’ha convertit en còmplice del que ha passat”. El president del Grup Popular reclamarà a l’Equip de Govern que, “vist l’ús que fa la CUP de les instal·lacions municipals, d’ara endavant no se’ls torni a cedir o llogar cap local”.

El PP català comença de preparar el terreny per a la il·legalització de la CUP

El president del PP de Barcelona Alberto Fernández Díaz ha afirmat aquest matí que la Fiscalia hauria de controlar de prop les activitats de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP), ja que podrien estar-se convertint en uns "aprenents de Batasuna" i a la llarga arribar a ser "alguna cosa més gran".
La no condemna de la mort dels dos guàrdies civils de Capbreton per part dels regidors de la CUP de Mataró ha estat un dels indicis citats pels dirigent popular. Per no deixar lloc a dubtes, ha reblat que "en temes de terrorisme, la CUP té posicions semblants a les d'ANB", el partit independentista basc del qual el PP n'està reclamant des de fa temps la il·legalització.
Si ara el PP ja ha demanat que els membres de la CUP siguin exclosos de tots els òrgans de govern municipal de què formin part, el següent pas -en cas que no facin una condemna explícita de les activitats d'ETA- seria amb quasi total seguretat la petició de posar fora de la llei la CUP.
Fernández Díaz ha fet aquest advertiment davant d'un centenar de regidors del seu partit de la circumscripció de Barcelona, reunits a Esplugues de Llobregat.

Membres del GAV assalten el Casal Jaume I de Sueca durant la presentació d'un llibre

Amb crits de "puta Catalunya", "Valencia és d'Espanya, no de Catalunya" i "Èric Bertran a la foguera" una trentena de militants del Grup d'Acció Valencianista (GAV) van accedir al Casal Jaume I de Sueca el passat divendres a la tarda durant una xerrada sobre "Èric i l'Exèrcit del Fènix" protagonitzada pel propi Èric Bertran i el periodista i escriptor Víctor Alexandre.Els assaltants portaven dies planejant l'assalt des d'un fòrum d'internet, des d'on van arribar a amenaçar el Casal sencer. Dos dies abans de l'acte Acció Cultural del País Valencià va denunciar les amenaces a la Guàrdia Civil. Bo i això, dues hores abans de l'acte algú havia enganxat una enganxina de ValènciaFreedom a la porta del Casal per avisar que eren allà i "marcar" l'objectiu. La Policia Local -no la civil- va donar-hi una ullada durant una estona i posteriorment va acompanyar en Víctor i l'Èric fins al casal abans de començar l'acte.
[Continuar]

Sopar antimonàrquic a Badalona

Una trentena de persones es van aplegar el dissabte al Centre Cívic de Sant Roc, a les nou de la nit per assistir al sopar Escac al Rei, escac a Espanya, Des de Badalona construïm la República dels Països Catalans que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Badalona va organitzar en el marc de la campanya nacional que ha engegat des de la CUP.
A les onze, un cop els assistents acabaren de sopar, es donà pas als parlaments. Albert Vendrell, membre d'Alerta Solidària, obrí la seva intervenció disculpant al company Jaume Roure, un dels dos joves jutjats per la crema de fotografies a Girona i que no va poder ser a l'acte. Durant la seva intervenció, destacà el caràcter preelectoral que se li havia donat a la crema de fotografies del rei i a la posterior repressió que ha patit l'Esquerra Independentista no només des d'institucions espanyoles, sinó també d'autonòmiques com els Mossos d'Esquadra.

Destacà també que la campanya que l'Esquerra Independentista havia engegat estava centrada en l'atac a les lleis espanyoles, a la defensa dels drets que s'han aconseguit després de molts anys de lluita, i a organitzar un impressionant moviment de solidaritat quasi espontània que s'ha visualitzat en forma d'autoinculpacions i de concentracions. Alhora, va atacar l'Estat Espanyol en considerar-lo antidemocràtic per prioritzar els seus símbols a les llibertats com la d'expressió i a la independència de poders, tot criticant també els partits en principi republicans catalans com ERC que aprovà una resolució al Parlament que cridava al respecte als símbols- i ICV, a la que acusà de donar cobertura i col·laborar en la repressió. Finalment, denuncià l'existència de fitxers polítics en mans dels Mossos d'Esquadra de persones sense antecedents.

divendres, 14 de desembre del 2007

7 persones identificades en la concentració antimonàrquica de Montcada i Reixac.

El passat dia 6 de desembre es va dur a terme una Concentració Antimonàrquica a Montcada i Reixac. L’acte va transcórrer sense cap incident: es va penjar una pancarta i es va llegir el manifest de la campanya "Jo també cremo la Corona Espanyola". Després de 20 minuts la concentració es va dissoldre. Un cop finalitzada, 7 joves que marxaven van ser identificats per dos agents dels Mossos d’Esquadra de paisà. Els agents van emparar-se per dur a terme la identificació en la llei 1/1992 de Seguretat Ciutadana. Aquests van admetre també que es faria un informe amb les dades dels 7 joves.Des de l’assemblea de joves de Montcada i Reixac denunciem els fets i exigim la nostra llibertat d’expressió.Un cop més queda demostrat que els Mossos d’Esquadra dirigits per la consellaria d’interior actuen com a botxins del seu propi poble.

Concentracions de protesta contra el tancament de TV3 a Ontinyent, València i Sueca

El tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta pel govern valencià ha atiat un moviment de rebuig que s'expressa en concentracions de protesta. Ahir ja n'hi va haver una a la Facultat de Filologia de la Universitat de València (foto). Però n'hi haurà més: ACPV n'ha convocada (avui, a les 20.00) a la plaça Major d'Ontinyent, també n'hi ha convocada una a Sueca (20.00 plaça de l'ajuntament), i a València, convocada pel Bloc Jove (20.00 plaça de la Mare de Déu de València).
ACPV ha convocat tots els partits polítics i agents socials a una reunió al Casal Jaume I de Gandia (a les 20.00) per parlar del tancament de TV3 a la Safor. A la reunió es prepararà una concentració. El dissabte 22 hi ha convocades més manifestacions: al carrer Major de Castelló de la Plana i a la plaça de l'Ajuntament de Gandia. La concentració d'ahir a la Facultat de Filologia fou convocada pel sindicat SEPC i, com diu aquest comunicat, va tenir el suport del deganat del centre, del Servei de Política Lingüística de la Universitat, del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STE-PV) i del Departament de Filologia Catalana.
Avança el procés per a tancar el Bartolo

Mentrestant, el jutjat número 2 de Castelló ha notificat a Acció Cultural que la Generalitat Valenciana va sol·licitar d'entrar al repetidor de TV3 del Bartolo per executar-ne el tancament el 29 d'octubre passat (el mateix dia que va demanar de tancar el repetidor de la Carrasqueta). El jutjat també li ha comunicat que disposa de cinc dies (fins el 19) per presentar al·legacions. Acció Cultural tem la desestimació de les al·legacions i un tancament imminent. De fet, considera que la via de la negociació d'un acord de reciprocitat ha entrat en via morta, perquè el govern valencià no té voluntat de pacte.

dijous, 13 de desembre del 2007

75 anys de les Normes de Castellò.

Jornades per la llengua. En commemoració de la signatura de les normes del 32.

Dimarts 11 de desembre, Casal Popular de Castelló

19:30h Xerrada :"Les Normes de Castelló, significació històrica i vigència actual". A càrrec de Vicent Pitarch, professor de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i de l'institut Ribalta, doctor en filologia catalana i expert en lingüística i sociolingüística catalanes, membre de l'Institut d'Estudis Catalans i expert en les Normes del 32.

Dimecres 12 de desembre, Casa de Cultura >19:30h Xerrada: 'El català com a llengua d'acollida'. A càrrec de Veu Pròpia, organització de nous parlants a favor de la llengua i de Cristian Linares, mestre que ha realitzat un programa d'ensenyament del valencià per a xiquets romanesos, el col·lectiu immigrant majoritari a Castelló.

Divendres 14 de desembre, Casal Popular de Castelló.

>19h Taula rodonda amb la participació d'organitzacions per la recuperació de la normalitat lingüística de Països Catalans, Galiza, Occitània i Euskal Herria

>21h Sopar Popular : Amanida d'Espinacs+Crema de Carabassa+Musaka+Flan de Xocolata=6€ +Actuació musical de NAIA, cançó d'autor

+Festeta Ska Col.laboren: IEC i CAL

Per finalitzar tots aquests actes i les jornades per la llengua, el dia 15 de desembre se celebrarà la manifestació nacional per la unitat de la llengua. La manifestació començarà a les 19:30h a la Farola amb una trobada de cultura popular (dolçainers, gegants, dimonis i bastoners) i finalitzarà al carrer Cavallers, on es troba la casa on es van signar les Normes l'any 1932, amb un acte polític.

A les 23h, a la SALATAL de Vila-real, es realitzarà un concert amb els grups: MALAGANA; LA SÉKIA; GARGAMBOIG i SAK DE GATS. L'entrada tindrà un preu de 5 € i hi haurà servei d'entrepans.

Esperem la vostra assistència!! Entre tots i totes farem les Normes de Castelló siguen una diada digna i reivindicada arreu del territori!

EL COMBAT MAULET CONTINUA!!

Maulets, el jovent independentista revolucionari.

Assemblea Comarcal de La Plana

[CUP Badalona] Sopar antimonàrquic a Badalona

En el marc de la campanya nacional de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) “Escac al rei, escac a Espanya. Des dels municipis construïm la República dels Països Catalans”, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Badalona farà aquest dissabte un sopar antimonàrquic sota el títol “Escac al rei, escac a Espanya. Des de Badalona construïm la República dels Països Catalans”.
La CUP de Badalona ja va organitzar fa unes setmanes un debat sobre la República al Centre Cívic de Dalt la Vila en el marc de la discussió sobre el paper del rei arran de la crema de fotografies seves a Girona el passat 13 de setembre i de les successives cremes posteriors com a conseqüència de la repressió que ha patit l'Esquerra Independentista, així com també de diferents actes protagonitzats pel monarca espanyol com la seva actuació a l'última Cimera Iberoamericana.
L'acte tindrà lloc al Centre Cívic de Sant Roc situat al carrer Sant Joan Evangelista. L'acte, que començarà a les 9 del vespre, constarà d'un sopar amb un preu de 10€. Seguidament, hi haurà els parlaments, a càrrec d'una membre de la Candidatura d'Unitat Popular de Badalona, una membre del secretariat nacional de la CUP, en Jaume Roure (un dels dos joves jutjats per la crema de fotografies del rei a Girona) i l'Alba Marina, membre de l'Assemblea Bolivariana de Catalunya. Tot seguit, i per tal d'escalfar l'ambient d'aquests dies tant freds, els assistents podran gaudir d'una bona “crema catalana” que clourà l'acte.
Per tal de fer les reserves, podeu enviar un correu electrònic a l'adreça n info@cupbadalona.org Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la o bé trucar al número de telèfon 610558071.

Manifestació: Tanquem la Llibreria Europa

Un altre cop els nazis pretenen reunir-se a la Llibreria Europa de Gràcia. Aquest cop el ponent en la xerrada que organitzen és David Irving, un negacionista britànic.Per aquest motiu us convoquem a tots i totes a la manifestació que sortirà de Plaça Rius i Taulet a les 5 de la tarda del dissabte 15 de desembre.
Contra el feixisme, NI UN PAS ENRERRA!

"L´Oblidat gest dels rebels", DVD del Casal Turba de Valls

El Casal Popular La Turba de Valls ha llençat un DVD (del qual podeu veure aquest trailer) sobre la feina política i social que desenvolupa aquesta entitat, i en què els seus membres donen la cara públicament per explicar el seu projecte.
El treball porta el títol de "L´Oblidat gest dels rebels" (extret d’uns versos de M.Martí i Pol) i es va presentar amb molt d’èxit el dia 16 de novembre a les 20.00 hores, al Teatre Principal de Valls. També s’ha creat un bloc per referent a aquest documental, que recull les impressions de les persones que ja l’han visionat.
En el marc del 10è aniversari de l'entitat, l'assemblea del Casal va acordar realitzar un documental on s’expliqués a la gent qui el composen, quina tasca realitzen i amb quins objectius. Així, el documental es cuina des de dins de l'organització i pels seus propis membres. Aquesta proximitat personal i afectiva fa aflorar el component més humà i personal dels protagonistes durant el documental. El DVD té una durada de 70 mintus i s´ha realitzat a partir d´una cinquantena d´entrevistes a membres del Casal Popular La Turba i de mitja dotzena d´entrevistes a gent de diversos àmbits de la societat vallenca.
Des del Casal Popular la Turba s’ha demanat la difusió de les còpies que s’han fet d’aquest DVD, que té el preu de 10€, per poder distribuir-los entre els seus simpatitzants.

Regidora del PP posa una denúncia per injúries a un membre de l’Assemblea de Joves de Sant Cugat

Berta Rodríguez, regidora del Partit Popular i alcaldable del Partit Popular a les últimes eleccions municipals de Sant Cugat ha denunciat per injúries greus a un membre de l'Assemblea de Joves de Sant Cugat del Vallès, pel simple fet deser l'autor d'una carta publicada als mitjans de comunicació. Davant d'aquest fet, l'Assemblea de joves, en roda de premsa, han volgut deixar ben clar a la regidora que les seves denúncies no els faran callar.
La carta publicada el 23 de novembre als setmanaris Diari de Sant Cugat i Tot Sant Cugat es dóna una opinió sobre l'acusació de delicte ecològic que recau sobre la regidora des de fa unes setmanes.

Per aquest motiu l'Assemblea de Joves de Sant Cugat han dut a terme una roda de premsa per iniciar la difusió del cas i per mostrar el seu absolut rebuig al que consideren que és una greu agressió a la llibertat d'expressió.

A la roda de premsa, van assenyalar que "no ens estranya gens aquesta nova actuació de la senyora Rodríguez. Reflecteix, ni més ni menys, el tarannà habitual del partit al qual milita".

També van remarcar que l’esmentada regidora "estigui nerviosa pel judici que té entre mans, o què no estigui massa a gust en una secció local on hi ha gent que dimiteix per disconformitat amb que ella encapçali la llista del partit a les municipals, però ni la llibertat d’expressió ni nosaltres en tenim la culpa".

A la roda de premsa, van deixar ben clar "les seves denúncies no ens faran callar, i que seguirem dient el què pensem, tan si li agrada com si no. De la mateixa manera li exigim que, si té una mica de dignitat i respecte per la llibertat d’expressió, retiri aquesta denuncia ridícula i deixi de burlar-se dels i les santcugatenques".

Presentació del documental "Alerta Torà"

Aquest dissabte, a dos quarts de vuit del vespre i a la Sala d'actes de l'Ajuntament de Torà, es presenta l documental "Alerta Torà", realitzat per Dan Ortínez. Aquest treball filmogràfic narra els fets de l'anomenat "cas Torà", des de les detencions i tortures fins al judici a l'Audiencia Nacional espanyola d'un dels dos processos oberts arran d'aquella operació policíaca.
En aquest sentit el documental que ara es presenta pot ser una bona eina per a donar a conèixer uns fets, que alguns voldrien silenciar, en casals, ateneus i mitjans de comunicació independents entre altres.
L'abril de 2003 el terrorisme va colpejar Torà amb tanta brutalitat que el nom de la nostra vila va aparèixer en tots els mitjans de comunicació. Ara gairebé cinc anys després sembla que tot s'hagi oblidat, tot i que els culpables de que un jove acabés a l'UVI d'un hospital i de que el terror s'ensenyorís de la població no han assumit cap tipus de responsabilitat.

dimarts, 11 de desembre del 2007

Sopar solidari i concert a Vilatenim (Alt Empordà)

El proper dissabte 22 de desembre a les 21.30h a la Sala de Vilatenim, a l'Alt Empordà (carretera de Roses) el Grup de Suport als Encausats a l"Audiencia Nacional" de l'Alt Empordà i Alerta Solidària han organitzat un sopar solidari i un concert, els beneficis dels quals es destinaran a pagar les despeses pel cas dels antimonàrquics encausats.
El concert comptarà amb les actuacions de Jaume Arnella, 'Cor de la Carxofa' i Titot i, finalment, “Dr Liendre y la Placida Pachanga”. El bo d'ajut per l'acte serà de 10 eurus. Per reservar places per sopar o per més informació truqueu al 600 884 940

dilluns, 10 de desembre del 2007

El govern valencià tanca les emissions de TV3 a Alacant, de nit i sense avisar

Funcionaris de la Generalitat van entrar al repetidor i van precintar-lo ahir a les deu del vespre
Avui s'acabava el termini autoritzat pel jutge per a tancar el repetidor de TV3 que Acció Cultural té a la Carrasqueta. I els tècnics de la Generalitat Valenciana hi van entrar, sense avisar, ahir a les deu del vespre. En el moment de la clausura, no hi havia cap representant d'Acció Cultural. El govern valencià ha evitat, d'aquesta manera, una concentració que hauria provat d'impedir el tancament, com va passar el 27 d'abril. TV3 ha deixat de veure's a les comarques meridionals del país després de vint anys.
En saber-se la intenció de tallar les emissions el PSPV, el Bloc, EUPV i ERPV havien criticat durament la decisió de la Generalitat valenciana, afirmant que limita la llibertat d'expressió. L'oposició addueix, també, que en un món globalitzat prohibir les emissions d'una televisió com TV3 entre el Principat i el País Valencià és del tot anacrònic. La Generalitat Valenciana va demanar l'autorització judicial del tancament perquè ACPV s'havia negat a clausurar les emissions com li havia exigit el govern valencià a través d'un expedient sancionador (pdf). Segons ACPV, tancar els repetidors és 'un atac a la llibertat d'expressió, un atac a la pluralitat informativa sense precedents a l'Europa occidental i una agressió a la llengua'. Campanya per a recollir diners ACPV té oberta una campanya de recollida de diners per a pagar la multa de 300.000 euros que li ha imposat la Generalitat valenciana. A la campanya, s'hi han adherit alguns partits, com el Bloc, CDC i Esquerra, que animen els militants a comprar una litografia d'Antoni Tàpies feta expressament per a l'ocasió.