dilluns, 18 de febrer del 2008

Els Països Catalans no som Espanya: el 9 de març ABSTENCIÓ

[Països Catalans, 18/02/2008] El proper 9 de març et cridem a abstenir-te en les eleccions al Congrés i Senat espanyols. Els i les independentistes considerem que l’actitud correcta davant d’aquestes eleccions ha de ser de no participar-hi, i fer-ho denunciant les imposicions i el caràcter antidemocràtic d’aquesta contesa electoral:
- Des de la mort del dictador Franco, aquestes eleccions han permès que els Països Catalans apareguin com una part d’Espanya i que el marc jurídico-polític espanyol se’ns imposi als i les catalanes. Amb la particpació en aquestes eleccions, on no s’ha comptat fins al moment actual amb l’existència d’una opció clarament independentista i socialista, els i les treballadores hem afiançat, quan s’hi ha votat, un sistema que ha reforçat Espanya i el capitalisme, i ens ha debilitat com a classe i com a poble.
- Lluny de ser una conquesta democràtica, aquestes eleccions són per als i les qui creiem en la possibilitat d’un sistema econòmic al servei de les classes populars i en la llibertat dels Països Catalans, un obstacle en el camí de la nostra emancipació.
- L’abstenció activa serveix per a denunciar un sistema i un estat que ens condemen a patir unes condicions de vida cada dia més precàries: no podem oblidar que en el darrer any aquestes condicions s’han accentuat greument, amb la imposició de grans infraestructures (línies d’alta tensió i el TAV, entre d’altres), l’especulació i la destrucció del territori, la degradació dels transports i sanitat públiques, la pràctica impossibilitat d’accedir a un habitatge, els talls elèctrics, els acomiadaments massius, la privatització encoberta de la universitat pública, la terciarització i desindustrialització estructurals que ens imposen, la criminalització de les dones que avorten,... Per acabar-ho d’adobar, des de l’entrada en vigència de l’Euro els preus han pujat un 60%, i els sous només ho han fet un 20% de mitjana. En aquest context, alhora, la feixistització de l'espanyolisme és cada cop més evident, amb episodis com el tancament de repetidors de TV3, agressions ultradretanes als nostres carrers, els judicis i condemnes als antimonàrquics catalans,...
- L'articulació d'una forta campanya propagandística nacional per l'abstenció ens permet visualitzar arreu el territori el nostre rebuig a l'Estat capitalista espanyol i palesar, per damunt de fronteres autonòmiques, que som un únic poble i que mantenim com al 1640-1659, com al 1705-1715, com al 1936-1939,... viva la flama de la resistència.
En aquest context, optar per l'ABSTENCIÓ ACTIVA és una eina per a difondre els plantejaments de l’Esquerra Independentista i fer-nos avançar cap a la ruptura amb l'estat espanyol. Si ens abstenim podem assolir baixos nivells de participació que evidenciin el caràcter il•legítim d'aquestes eleccions. L'esquerra independentista optem per l'abstenció com a eina política no per passotisme, optem per l'abstenció per fer visible el nostre rebuig a continuar sotmesos/es al Regne d’Espanya.
És per això que l’Esquerra Independentista demana que el 9 de març no votis:
Els Països Catalans no som Espanya: ABSTENCIÓ!