dilluns, 18 de febrer del 2008

Judici contra dos militants de Maulets d’Alacant imputats per danys i coaccions

Aquest matí es fa un judici contra dos militants de Maulets d’Alacant imputats en un procediment judicial per danys i coaccions. A les 10’30 hores, hi ha convocada una concentració davant dels jutjats d’Alacant per mostrar la solidaritat amb els joves independentistes encausats i demanar la seua absolució.
Els acusen d'haver sabotejat els panys de nombroses immobiliàries a la ciutat d'Alacant, (de les quals hi ha 5-6 que van denunciar). Els fets ocorregueren la nit del 23 al 24 d'agost de 2006, quan aquests joves, sabotejaren el pany de dos immobiliàries i pintaren en la porta "Tancat per especulació".

Els dos joves foren identificats per una veïna de les immobiliàries. (Coincideix que la mateixa nit es feren accions semblants en moltes immobiliàries d'Alacant).

Recordem que pocs dies després, el 29 d'agost, foren citats per la Brigada de información d'Alacant. I al comparèixer voluntàriament foren immediatament detinguts. Reberen tot tipus d'amenaces i pressions per que confessaren els fets, fins que un dels dos joves decidí declarar. Després foren posats en llibertat. Posteriorment s’obrí un procediment penal en el Jutjat d'Instrucció 1 d'Alacant contra aquests per danys i coaccions i se'ls acusa d'haver sabotejat totes les immobiliàries que patiren danys aquella nit, pel que se’ls demanen 16.000 € de multa.