dissabte, 2 de febrer del 2008

Surt en llibertat el darrer empresonat pel 4-F

Ha sortit en llibertat el darrer empresonat pel cas 4-F, en què quatre ciutadans sudamericans van ser empresonats i processats acusats d'haver llançat un roc durant uns avalots contra la Guàrdia Urbana de Barcelona durant un desallotjament. Rodrigo L. ha sortit aquesta tarda de la presó Model de Barcelona un cop s'ha tramès la resolució judicial judicial que decretava la seva llibertat provisional. Rodrigo L. ha trucat a la seva mare des de la porta de la presó, ja que ni l'administració penitenciària ni la judicial no havien informat els seus familiars i companys del seu pròxim alliberament.
Després que la setmana passada quedessin en llibertat els altres dos encausats que restaven empresonats, a partir de la mateixa sentència que condemnava Rodrigo L. a quatre anys i mig de presó, el jove xilè ha obtingut la llibertat preventiva, situació en què també es troben els seus companys. Rodrigo ha complert el temps de presó necessari per obtenir la llibertat preventiva, ja que ha passat la meitat del temps que marcava la sentència que el condemnava.
D'altra banda, l'acusació de l'Ajuntament de Barcelona ha realitzat un recurs contra la sentència condemnatòria, en què demana penes molt més altes per als tres encausats, que per a tres dels quatre acusats pel 4-F arriba als d'11 anys de presó per a cadascú.
Els joves xilens procesats han estat objecte d'un linxament per part de l'Ajuntament de Barcelona i per part del corporatisme de la Guàrdia Urbana, que durant tot aquest temps han acusats sense proves els processats pel 4-F a manera de venjança.
Els fets pels quals van ser jutjats els quatre joves, i que van tenir com a resultat l'hospitalització d'un agent, que encara es troba en situació de coma, va desencadenar un situació en què l'Ajuntament de Barcelona i els responsables policials van cercar un "cap de turc" per resoldre un cas sense proves i amb voluntat de venjança corporativa. Durant el judici, basat en un procés sense garanties, els encausats van ser condemnats a partir dels testimonis policials, contrariats per proves gràfiques i altres testimonis que avalaven la hipòtesi que l'objecte que va ferir l'agent va ser llençat des d'un terrat.