dimarts, 12 de febrer del 2008

Les CUP veuen la nova llei d’educació com una agressió al sistema púbic d’educació

Les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) han fet púbic un comunicat a través del qual es posicionen davant la nova llei d’educació de Catalunya. Laformació independentista dóna suport a les mobilitzacions convocades peral proper 14 de febrer pel conjunt de forces sindicals de l’àmbit de l’ensenyament i pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). D'altra banda, la CUP de Terrassa organitza avui una conferència sota el títol "Per un ensenyament laic, popular i català no privatitzat, que tindrà lloc al local dels Minyons de Terrassa (Carrer del Teatre4-6) a les 19h. Hi intervindran un representant delssindicats USTEC-STEs i CGT.

En el seu comunicat, els independentistes fan també una “denúncia a les forces polítiques autoanomenades ‘d’esquerres’ (ICV-EUiA i ERC) com a còmplices d’un govern” que, segons les CUP, es disposa a perpetrar una “agressió sense precedents al sistema públic d’educació a Catalunya”. La CUP creu que aquesta llei ha estat redactada a partir de criteris mercantils i productius, i que aplicar-la suposaria un augment de les diferències entre centres que portarien, de facto, a una dualitat entre centres elitistes i d’altres de segona categoria. Podria, fins i tot, segons la CUP, derivar en el trencament del model lingüístic d’immersió.
La CUP demana que s’acabi amb la política segregadora dels concerts i s’estableixi una única xarxa pública d’escolarització, que es garanteixi un finançament del sistema educatiu equiparable al dels estats europeus, que es garanteixi el control públic de l’ensenyament i, finalment, que l’ensenyament públic tingui un model integrador i solidari basat en el laïcisme, la igualtat, la formació integral dels estudiants i la llengua catalana com a eina de cohesió.