dimarts, 29 d’abril del 2008

El Franki ha estat traslladat a la presó de Brians

Aproximadament a quarts de tres d'avui el pres polític Francesc Argemí, conegut per Franki, ha estat traslladat de la Model a Brians 2., a la població de Sant Esteve Ses Rovires (prop de Martorell). D'aquesta manera, el Franki passa a estar empresonat a un penal, i no a un centre per a presos preventius, com és el cas de la Model de Barcelona. Així i tot, el fet que l'hagin traslladat a una presó apartada del nucli urbà i de major seguretat també apunten a la incomoditat que han provocat les mobilitzacions d'ahir, així com les que es preveuen pròximament.

El canvi de presó, malgrat que l'acosta geogràficament al seu entorn social (el de Terrassa), podria implicar un greuge afegit a la seva situació d'empresonament. La presó de Brians és especialment coneguda pel tarannà militarista, dretà i coorporativiesta dels seus carcellers. Durant els darrers anys va sortir a la llum pública diverses denúncies de maltractament als presos, així com altres vulneracions dels seus dret i notícies sobre la corrupció del funcionariat d'aquest centre penitenciari.

D'altra banda, avui ha aparegut una nova web de suport al Franki: www.llibertatfranki.org, que tot i que encara no ha estat complementada amb continguts escrits inclou la fotografia que se li va realitzar dins de la presó . La web espera dinamitzar el suport a aquest respresaliat terrassenc, i s'afegeix a la suma de mostres de solidaritat que s'han realitzat des de la xarxa, un precedent de la qual ha estat el monogràfic realitzat des d'ahir a Kaosenlared sobre la detenció de veí de Terrassa.