dimecres, 30 d’abril del 2008

Finalitza la Marxa pel Decreixement: setanta sis dies difonen les idees i compartint propostes

Dissabte passat va finalitzar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, la Marxa pel Decreixement organitzada per Temps de re-volta. Han estat setanta sis dies superant xàfecs, caigudes i pedregades, amb més de 1500 kilómetres difonent les idees del decreixement econòmic i compartir propostes per aplicar-lo localment a cada comarca. En aquest recorregut han intercanviat idees i opinions amb unes tres mil persones, de totes les edats, i més de dues-centes entitats dels moviments socials a les que han entrevistat una per una.
Alhora han conegut i documentat les problemàtiques dels diversos territoris, molts d'ells agredits per les irresponsables polítiques de creixement urbanístic i econòmic del nostre país. No ens cansaran d'agraïr la gran acollida i bona resposta que han trobat arreu on ens hem aturat, segons han manifestat a la seva declaració final.

La marxa es va iniciar el passat 10 de febrer. En la seva primera etapa, Sant Feliu de Llobregat va acollir un centenar llarg de ciclistes que havien sortit de la plaça de Sant Jaume de Barcelona. D'ençà, han recorregut un total de 35 comarques catalanes.