dilluns, 21 d’abril del 2008

[jóvens de les Terres de l'Ebre] acció de protesta davant l'Agència Catalana de l'Aigua

El dijous 17 d'abril, el col·lectiu Jóvens de les Terres de l'Ebre ha realitzat una acció de protesta davant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), denunciant la represa del projecte de transvasament de l'Ebre amb la sequera com a excusa.

Durant l'acció s'ha denunciat l'especulació i la gestió mercantilista de l'aigua, mitjançant els tractes de venda d'aigua entre un "Rei Baltasar" i un empresari especulador. Així, s'evidenciava la hipocresia i el cinisme d'un govern que, malgrat la sequera, actua al servei dels interessos econòmics. Per finalitzar l'acció, s'ha abocat sal a la porta de l'ACA, simbolitzant la salinització i la mort de les Terres de l'Ebre, al mateix temps que es llegia un comunicat i es cridaven consignes en defensa del territori i contra els transvasaments.

Alhora, un grup d'activistes s'encadenaven a la Serra de Collserola denunciant un projecte de creixement urbanístic. Una mostra més de protesta davant la contradicció que suposa endegar projectes (com ara el pla CAUFEC, el quart cinturó...) que requereixen grans quantitats d'aigua i destrueixen el territori.