dilluns, 14 d’abril del 2008

Un desproporcionat desplegament policial per evitar una suposada okupació de Can Bosch a Vilassar

Divendres passat van ser detingudes quatre persones i posteriorment deixades en llibertat amb càrrecs a Vilassar de Mar quan es trobaven a l'interior de Can Bosch amb la intenció d'evitar el seu enderrocament. Els mossos d'Esquadra, segons Alerta Solidària, saltant-se la seva pròpia legislació, van rebentat la porta fent palanca i van entrar en la propietat privada sense cap ordre judicial que ho justifiqués. Mentrestant, la Policia Local, anava identificant una quinzena de persones que es trobaven al carrer del'edifici.
L'edifici, patrimoni històric del poble, havia de ser enderrocat en un futur proper, per asatisfer les ànsies especuladores del seu propietari, amb laconnivència de l'Ajuntament i els altres agents especuladors de la vila, segons indica Alerta Solidària.

El Punt publicava dissabte que Els joves no volen que el nou projecte urbanístic suposi l'enderroc d'aquesta nau, que està situada just al costat de Can Bisa. Els propietaris i l'Ajuntament negocien des de fa temps perquè l'illa de Can Bisa sigui del tot municipal. El projecte del govern local preveu tirar a terra Can Bosch i fer-hi un equipament cultural i divuit pisos de protecció pública. L'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer (CiU), va assegurar ahir que el projecte de Can Bosch «es tirarà endavant». L'alcalde se sorprèn de l'ocupació perquè «quan es va tirar a terra la impremta Garcia ningú no va dir res», hi afegeix