dilluns, 21 d’abril del 2008

L'AJT allibera un espai

El dia 4 d’abril l’Assemblea de Joves de Tarragona (AJT) va alliberar un espai a la Part Alta de la ciutat.
L’acte va constar d’una acció simbòlica a una immobiliària del barri, on una vintena de joves s’hi va concentrar.
Es desplegà una pancarta en contra del negoci especulador que exerceixen les immobiliàries, i dos membres de l’AJT amb un sac de dormir al terra, exigien un sostre digne.Posteriorment es va llegir un manifest.A les 19.00h del vespre ens mobilitzarem fins a l’espai alliberat, per tal de fer un acte de reeivindiació, on s’hi trobaven els esquàters.
Amb una pancarta i la lectura del manifest va concloure l’acció.Sobre les 20.00h la policia local es concentrà a la zona, on feren intent d’un desallotjament il·legal. Degut a això, una trentena de joves mobilitzats aleshores, donaren crits de suport a l’AJT, els quals la policia començà a identificar àrbitrariament, fins a obtenir uns 20 DNI; la majoria de joves, acusats suposadament de desordre públic.El carrer fou tallat i seguidament la policia pujà a la casa veïna per tal de penetrar a l’espai.
En el mateix moment un mediador es va dirigir a parlar amb els esquàters.
Poca estona després aparegué un camió de bombers, el conductor del qual es negà a entrar a la casa sense una ordre judicial, no obstant, aquest restà immòbil al mig del carrer.
Finalment tres esquàters van ésser identificats, tanmateix no es va realitzar cap desallotjament i l’AJT segueix amb el projecte.
PROU REPRESSIÓ AL JOVENT QUE LLUITA!