dilluns, 21 d’abril del 2008

La Diada de Cultura Popular de Vic es consolida com a una data a tenir en compte

El passat dissabte, 19 d'abril, va tenir lloc a Vic la II Diada de Cultura Popular, organitzada per l'Associació per la Cultura Popular Catalana de Vic, en col·laboració amb la CUP de Vic. La diada va començar a les quatre de la tarda al Parc Balmes, amb un espectacle d'animació infantil a càrrec de Pere Bargalló, que va fer ballar a cor què vols tots els geganters, bastoners i vigatans que anaven arribant. Simultàniament, va tenir lloc un torneig de bitlles catalanes entre barris de Vic.
El torneig va ser força renyit, i finalment s'endugueren els premis els veïns de dels barris del centre, del Patí Vic i del carrer de Gurb. A les cinc de la tarda, va començar la cercavila, amb dinou colles de cultura popular, entre les quals hi havia bestiari divers, colles de bastoners i més d'una vintena de gegants. La cercavila va recórrer el nucli antic de Vic, i va finalitzar a la plaça de la Catedral, on cada colla participant va fer un ball. Després d'un sopar popular, hi va haver un correfoc des del Parc Balmes fins a la plaça de la Catedral, on es va concloure la diada amb un concert de Salsa de Pastor i GR mans.

Des de l'Associació per la Cultura Popular Catalana de Vic, volen agrair l'ajuda de tothom que va participar a la Diada, tant les colles convidades com els diversos col·lectius i entitats. La Diada de Cultura Popular de Vic és ja una data que la cultura popular marca en el calendari festiu.