dijous, 24 d’abril del 2008

Festa, lluita i catalogació :: Un exemple de manipulació dels mitjans de comunicació | Laia Jurado :: Quin llibre has regalat i/o quin llibre t?han re


Unes sis-centes persones es van manifestar ahir, Diada de Sant Jordi, pel centre Barcelona per la Independència de la nació catalana. La marxa es va iniciar a la plaça Universitat, va transcorre per la Rambla i la Plaça de Sant Jaume i va finalitzar a la plaça del Rei, on es va fer un acte polític. Els manifestants també van rebutjar el transvasament i l'actitud dels partits polítics de l'arc parlamentari. La mobilització estava convocada per l'Esquerra Independentista del Barcelonès (EIB)
A la plaça del Rei, després d’una actuació bastonera va tenir lloc l’acte polític amb la intervenció dels dos portaveus de l'EIB. David Caño va exposar el rebuig de l’Esquerra independentista al procés de reformes estatutàries, recordant que l’EI ja es va oposar a aquests procesos, i va afirmar que el que cal és una ruptura amb el marc constitucional que ens permeti exercir el dret a l’autodeterminació. Per fer-ho, ha remarcat, que són necessàries eines organitzatives com l'EIB.
També va afirmar, que aquest projecte no és només local, sinó la plasmació a la comarca del projecte nacional de l’esquerra independentista, en el qual han de confluir les organitzacions polítiques, juvenils, estudiantils, els moviments socials i les Candidatures d’Unitat Popular, que ja estan treballant per assolir els mateixos objectius d’emancipació nacional i de transformació social.
Així mateix, també ha fet una crida a tots aquells sectors del moviment obrer, de les lluites en defensa del territori i de lluita antipatriarcal a afegir-se al projecte.
El segon representant de l’EI va llegir el manifest de la Diada, que exposava la situació del català arreu dels Països catalans, per defensar la lluita a favor de la llengua com a un dels elements centrals de la lluita de l’Esquerra independentista.
L’acte va acabar amb el cant dels Segadors i la internacional, a més d’una crida a participar en la jornada de lluita del proper 25 d’abril contra l’ocupació espanyola.