dimecres, 30 d’abril del 2008

En menys de quinze anys la superfície artificialitzada als Països Catalans ha augmentat vora un 30%

L’Institut del Territori acaba de presentar la primera monografia del seu Observatori estadístic. Aquest treball, coordinat pel geògraf valencià Jose Vicente Sánchez-Cabrera, se centra en l’avaluació dels canvis en els usos del sòl de les Illes Balears i Pitiüses, el País Valencià i el Principat. En el període 1997 - 2007 la superfície artificialitzada ha augmentat més d’un 28% especialment les zones industrials i logístiques (58%) i les infraestructures (55%). Aquestes transformacions han estat segons l’informe guiades “per la iniciativa privada” a causa de quatre dècades sense planejament més enllà de l’escala local. Uns instruments que actualment es desenvolupen però que “arriben tard”.
Article publicat a Sostenible [24.08.2008]
L’Observatori estadísticL’Observatori estadístic és una de les iniciatives de l’Institut del Territori. Aquest projecte sorgit recentment a l’empara de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València desenvolupa activitats diverses des de seminaris i conferències -la darrera el passat dia 22 amb el fiscal de Medi Ambient Antonio Vercher-, assessorament jurídic, publicacions o una llista de distribució centrada en les transformacions territorials i ambientals d’arreu dels Països Catalans. L’Observatori pretén, segons explicava el director de l’IdT Eliseu Climent en una entrevista a Sostenible, recollir dades i tendències d’aquestes transformacions. Cada trimestre es publicarà una monografia centrada en qüestions com els canvis i usos del sòl, infraestructures, construcció i habitatge i l’aigua. La diagnosi inicial la realitza una consultora estadística a partir de dades de les conselleries autonòmiques, ministeris estatals o institucions com l’Eurostat, l’INE o l’IDESCAT. Posteriorment, un especialista en la matèria les analitza i n’exposa les principals conclusions.
El canvi en els usos del sòl com a variable clanEncetar l’Observatori estadístic de l’IdT amb els canvis en els usos del sòl no és una elecció a l’atzar. Tal i com explica Sánchez-Cabrera en l’informe “l’ocupació del sòl és una de les variables clau per a mesurar amb rigor la dimensió econòmica, territorial i ambiental d’un model de desenvolupament”. En el cas dels Països Catalans, elements com els equipaments d’oci, el clima benigne i un paisatge de qualitat esdevenen atractius per a la inversió immobiliària. Per tal de quantificar els canvis de cobertures, s’utilitzen les dades del projecte Corine (Coordination of Information on the Environment) Land Cover desenvolupat per l’Agència Europea de Medi Ambient. Corine recull i interpreta imatges a escala 1:100.000 dels satèl·lits LandSat i SPOT. La unitat d’anàlisi mínima és de 25 ha i els canvis entre 1987 i 2000 han de ser d’almenys 5 ha per tal que el projecte els reculli. Es tracta per tant, d’un instrument d’anàlisi i de gestió per a grans àmbits territorials.
Les dades constaten una percepció: el territori ha sofert una transformació accelerada en un període de temps molt curt. Una transformació que a la pràctica és més acusada tant per la impossibilitat d’avaluar processos a escala molt local com per no incloure bona part del període del denominat tercer boom urbanístic (2000 - 2005). Al conjunt dels Països Catalans amb tan sols 14 anys la superfície artificialitzada ha crescut 66.785 ha -uns 13 camps de futbol al dia- fet que representa un creixement del 28%. D’aquesta manera, l’any 2000 un 5% del territori estava artificialitzat -xifra superada significativament en el cas de les Illes-. Si desagreguem aquest creixement de la superfície artificial -inclou indústria, residències, infraestructures i zones en construcció- destaca el cas del País Valencià. Allò que s’anomena el “miracle valencià” -el mateix Climent parla d’un nou el Dorado- s’ha basat en un creixement exponencial del consum de sòl, energia i aigua. Per exemple, l’informe de l’IdT exposa un increment del 52,1% de la superfície artificialitzada -només superada a l’Estat espanyol per Múrcia-. En destaquen les zones industrials i logístiques (+77%), les infraestructures (+82%) i les àrees en construcció (+164 %).
En el cas del Principat, les xifres no són tan espectaculars tot i que l’autor adverteix que la situació de partida ja era de gran ocupació territorial. No en va, malgrat créixer un 12% -molt per sota de la mitjana espanyola- continua sent un dels territoris de l’Estat amb un percentatge d’ocupació del sòl més elevat només superat per les Illes i el País Valencià i la Comunitat de Madrid -en aquest cas per tractar-se d’un territori administratiu molt reduït-. Sánchez-Cabrera també destaca en l’informe una paradoxa: malgrat que els incendis han castigat els boscos -especialment de comarques com el Bages, l’Anoia i la Segarra- la superfície forestal augmenta i és la dominant amb vora el 60%. Tot plegat es deu a l’abandonament d’activitats agràries i a la transformació d’aquest espai amb àrees de vegetació escleròfil·la. Així mateix assenyala dos elements com a principals causes d’artificialització: les segones residències en la franja litoral i la proliferació de polígons logístics en els corredors de comunicacions. De fet, tant el Principat com el País Valencià competeixen per esdevenir el pool logístic del sud d’Europa. A Catalunya, en un primer moment aquests equipaments se situaven ben aprop de Barcelona: el Parc Logístic de la Zona Franca (40 ha), la Zona d´Activitats Logístiques (ZAL) del Port (66 ha) i el Centre Integrat de Mercaderies (CIM) Vallès. Però cada vegada se situen més dispersos en el territori, tan sols l’empresa pública CIMALSA n’ha impulsat o projecta al Segrià, al Camp de Tarragona, a l´Empordà, la Selva, al Penedès i a les Terres de l´Ebre. Per Sánchez-Cabrera es tracta d’una activitat amb un gran consum de sòl i que no genera activitat econòmica derivada; una opinió contraposada a la de l’economista liberal Ramon Tremosa tal i com es recull en el seu llibre Catalunya serà logística o no serà.
Polítiques territorials que arriben tardEn els darrers anys es succeïxen l’aprovació d’instruments de planejament supramunicipal tant de caràcter territorial com urbanístic. Aquesta “febre” -especialment al Principat- arriba després de quatre dècades que Sánchez-Cabrera qualifica de “sequera”. Una gran llacuna que s’arrossega des del fracàs de les Lleis del sòl de 1956 i 1975 amb els fallits Plans provincials i Plans directors de coordinació. Posteriorment ja en l’etapa democràtica, el Pla territorial general de Catalunya (PTGC) -aprovat el 1995- ha tardat més d’una dècada en començar a desenvolupar els seus instruments derivats. En el cas valencià, l’instrument homòleg -l’Estratègia territorial valenciana (ETV)- ni tan sols ha vist la llum i en les darreres modificacions de la legislació urbanística s’ha deixat plena potestat d’actuació a les promotores, en forma d’agents urbanitzadors.
És evident per tant, que s’arriba tard per gestionar la gran transformació que ha viscut el territori en les dues darreres dècades i, per altra banda, encara és massa d’hora per avaluar-ne si estan resultant efectius. La manca d’aquests elements per marcar les grans directrius de desenvolupament d’àmbits supralocals ha suposat segons Sánchez-Cabrera que el territori hagi quedat a mercè de la iniciativa privada.
Arnau Urgell

Estudiants de la UAB tallen l’AP-7 en suport al Franki

Un centenar d’estudiants s’han concentrat aquest migdia a la plaça cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per a demanar la llibertat d’en Franki, seguint la convocatòria de l'Assemblea de Suport al Franki de la UAB. La concentració ha desfilat pacíficament pel campus en direcció a l’autopista. Un cop allà, s’ha tallat simbòlicament el trànsitdurant uns 20 minuts tot i la presència de nombrosos efectius dels Mossos d’Esquadra. A les 20h hi haurà una concentració a la subdelegació del govern espanyol a Girona

Al final, quan els estudiants es retiraven sense haver causat cap desperfecte, quatre dotacions d’antiavalots han aparegut preparats percarregar. En aquell moment hi ha hagut tensió, però evitant provocacions s’ha continuat el recorregut acabant a la plaça cívica on s’ha llegit un manifest demanant l’amnistia al company pres.

[Endavant]Comunicat de suport a Izquierda Castellana

Des d'Endavant (OSAN) volem donar tot el nostre suport i solidaritat a l'organització Izquierda Castellana davant l'admissió a tràmit per part de l' Audiència Nacional espanyola de la denúncia presentada pel sindicat ultradretà "Manos Limpias" per a il·legalitzar aquesta organització.

Un cop més podem veure com es vulneren els drets de les organitzacions que s'oposen a l'ordre polític i econòmic establert. Amb aquestes decisions l'estat espanyol i el seu sistema judicial tornen a demostrar la seva vertadera cara, la d'un estat antidemocràtic capaç de qualsevol cosa per emmordassar als sectors organitzats de les nacions oprimides. A l'empara de la seva lògica funció de perseguir presumptes delictes, l'estat espanyol criminalitza idees, iniciatives i activitats polítiques i socials legítimes.

Des d'Endavant (OSAN) volem manifestar una vegada més la nostra total solidaritat amb Izquierda Castellana. Si l'estat espanyol només entén la violència i la repressió com a resposta, nosaltres seguirem donant la nostra escalfor i la nostra solidaritat.

Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)
29 d'abril de 2008. Països Catalans


Solidaritat amb Izquierda Castellana
Països Catalans, 30/04/2008
El pes del sistema repressiu espanyol cau ara sobre els companys d’Izquierda Castellana. Emparant-se en la seua antidemocràtica (i qüestionada per instàncies internacionals de Drets Humans) Llei de Partits, l’Audiència Nacional, un tribunal d’excepció hereu del més negre franquisme ha admès a tràmit una denúncia del sindicat ultraconservador “Manos Limpias” per la seua relació amb Batasuna a través de la seua dirigent Doris Benegas.

comunicat de maulets a www.maulets.org

Finalitza la Marxa pel Decreixement: setanta sis dies difonen les idees i compartint propostes

Dissabte passat va finalitzar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, la Marxa pel Decreixement organitzada per Temps de re-volta. Han estat setanta sis dies superant xàfecs, caigudes i pedregades, amb més de 1500 kilómetres difonent les idees del decreixement econòmic i compartir propostes per aplicar-lo localment a cada comarca. En aquest recorregut han intercanviat idees i opinions amb unes tres mil persones, de totes les edats, i més de dues-centes entitats dels moviments socials a les que han entrevistat una per una.
Alhora han conegut i documentat les problemàtiques dels diversos territoris, molts d'ells agredits per les irresponsables polítiques de creixement urbanístic i econòmic del nostre país. No ens cansaran d'agraïr la gran acollida i bona resposta que han trobat arreu on ens hem aturat, segons han manifestat a la seva declaració final.

La marxa es va iniciar el passat 10 de febrer. En la seva primera etapa, Sant Feliu de Llobregat va acollir un centenar llarg de ciclistes que havien sortit de la plaça de Sant Jaume de Barcelona. D'ençà, han recorregut un total de 35 comarques catalanes.

Condemnen a pagar 60 euros els tres veïns d'Esplugues de Llobregat que es van penjar a les 3 torres

El jutjat núm.1 d’Esplugues de Llobregat ha condemnat a vint dies de pena-multa a tres euros als tres veïns del poble que l'any passat es van penjar de l’edifici de les 3 torres a 50 metres d’alçada durant tres dies denunciant als responsables del projecte urbanístic conegut com a pla Caufec i recolzant la setmana de lluita en defensa del territori ‘Està tot fatal’. La vista pública del judici l’1 d’abril no va ser en cap cas oberta al públic doncs agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra impedien l’entrada a l’edifici i ni tan sols familiars van poder presenciar el judici. (Encara hi ha més judicis pendents), segons informa la Platafaforma "No al pla Caufec"
A dins de la sala, la jutgessa no va voler veure documents que expliquen la il·legalitat del pla Caufec i la campanya de persecució policial que pateix el col·lectiu oposat. Tampoc va voler visionar un vídeo dels fets jutjats. Aquesta condemna significa una multa de 60 euros a cada una de les tres persones més les despeses judicials, l’impagament de la qual pot implicar l’ingrés a presó durant deu dies.

Altres judicis
Ahir s’havia de celebrar el judici contra 22 persones acusades de desobediència després d’una acció el novembre passat que va consistir en aturar les màquines excavadores que malmeten la muntanya de Sant Pere Màrtir per desenvolupar el pla Caufec-Porta BCN. L’acció s’emmarcava en la setmana de protestes contra la fira immobiliària BCN Meeting Point. El jutjat no ha citat a totes les persones encausades i la data es torna a ajornar per segon cop. Encara queden diversos judicis pendents per accions relacionades contra el pla Caufec.

El judici a sis persones acusades de manifestació il·legal, danys, desordres públics i delictes contra la seguretat del trànsit pels fets de la manifestació d’octubre de 2007 on centenars de persones van desmuntar les obres del projecte especulatiu. Quatre persones esperen data pel judici per l’acció de maig passat que va consistir en l’encadenament al balcó de l’ajuntament d’Esplugues. Aquell dia, els Mossos d’Esquadra van serrar la barana del consistori i l’alcaldessa va ser regada amb aigua. Els càrrecs imputats per la policia són de desobediència, desordres públics i atemptat a l’autoritat. També queda pendent de resolució una sentència que implicaria l’ingrés a presó d’un veí d’Esplugues per no mostrar la documentació a la policia durant un acte al carrer.

dimarts, 29 d’abril del 2008

El Franki ha estat traslladat a la presó de Brians

Aproximadament a quarts de tres d'avui el pres polític Francesc Argemí, conegut per Franki, ha estat traslladat de la Model a Brians 2., a la població de Sant Esteve Ses Rovires (prop de Martorell). D'aquesta manera, el Franki passa a estar empresonat a un penal, i no a un centre per a presos preventius, com és el cas de la Model de Barcelona. Així i tot, el fet que l'hagin traslladat a una presó apartada del nucli urbà i de major seguretat també apunten a la incomoditat que han provocat les mobilitzacions d'ahir, així com les que es preveuen pròximament.

El canvi de presó, malgrat que l'acosta geogràficament al seu entorn social (el de Terrassa), podria implicar un greuge afegit a la seva situació d'empresonament. La presó de Brians és especialment coneguda pel tarannà militarista, dretà i coorporativiesta dels seus carcellers. Durant els darrers anys va sortir a la llum pública diverses denúncies de maltractament als presos, així com altres vulneracions dels seus dret i notícies sobre la corrupció del funcionariat d'aquest centre penitenciari.

D'altra banda, avui ha aparegut una nova web de suport al Franki: www.llibertatfranki.org, que tot i que encara no ha estat complementada amb continguts escrits inclou la fotografia que se li va realitzar dins de la presó . La web espera dinamitzar el suport a aquest respresaliat terrassenc, i s'afegeix a la suma de mostres de solidaritat que s'han realitzat des de la xarxa, un precedent de la qual ha estat el monogràfic realitzat des d'ahir a Kaosenlared sobre la detenció de veí de Terrassa.

La CUP rebutja la detenció d’en Franki i dóna suport a les accions de protesta

Francesc Argemí, Franki, ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra, condemnat el 2005 a dos anys i set mesos de presó d’haver ultratjat la bandera espanyola i haver atemptat contra l’autoritat el 2002. La CUP vol mostrar el seu rebutg a aquesta detenció, en demana la seva absolució i expressa públicament el seu suport als actes que s’han convocat en solidaritat al jove terrassenc.

En concret, avui a les 6 de la tarda hi ha convocada una concentració davant la presó Model que és on l’han traslladat. Els col·lectius Alerta Solidària i Solidaritat Antirepressiva de Terrassa preparen diferents mobilitzacions entre les quals una manifestació pel proper 10 de maig, a les 6 de la tarda, a la plaça Universitat de Barcelona. Demà dimarts dia 29 hi ha convocada una concentració davant l’ajuntament de Terrassa.

El Tribunal Suprem espanyol va denegar fa 15 dies que s’admetés a tràmit del recurs interposat el 2005 per la seva advocadessa, Montserrat Salvadó. Està previst presentar un recurs al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg.

Les protestes contra l'empresonament d'en Franki s'acaben amb una concentració a la seu del PSC


Ha de complir presó per haver ultratjat la bandera espanyola
Tres centenars de manifestants es van concentrar ahir a la tarda davant la presó Model de Barcelona per reclamar la llibertat de Francesc Argemí (Franki). Després, van fer cap a la seu del PSC al carrer de Nicaragua, on hi va haver aldarulls. Alguns manifestants van plantar cara a la policia, que acordonava el local, i van trencar el detector de metalls. En acabat, els manifestants van tornar a la Model, on van tancar la manifestació.

A migdia la policia ja havia escomès dues vegades els manifestants que s'havien congregat espontàniament a la Model després de saber que hi havien tancat en Franki. Aquest fou condemnat el 2005 a dos anys i set mesos de presó per haver ultratjat la bandera espanyola i haver atemptat contra l'autoritat (vegeu-ne el reportatge de VilaWeb TV), i avui la policia l'ha empresonat.

Denucien que un individu apuntà amb una pistola la manifestació d'Alacant

Segons informa Alerta Solidària, el passat dissabte 26 d’abril, mentre la manifestació transcorria per davant del Mercat d’Alacant i girava cap a la plaça de Bous, en la cantonada, des d’un primer pis on onejava la bandera espanyola, un home d’uns seixanta anys apuntava amb una pistola cap als manifestants. A la fotografia s’observa com aquest individu apunta cap a la manifestació.


Redacció

Davant aquests fets, des d'Alerta Solidària, l'organització antirepressiva de l'esquerra independentista, volen fer arribar les seus consideracions. En primer lloc, denuncien l'actitud d'aquest personatge, apuntant de manera indiscriminada cap als milers de persones que es manifestaven pacíficament el passat dissabte a Alacant. Consideren aquest fet especialment greu, ja que les
conseqüències haurien podut ser tràgiques.

Des d'aquesta organització s'estudia la possibilitat d’interposar una denúncia contra aquest individu. Denuncien també la passivitat policial davant d'aquest fet. Tot i la forta presència policial, tant d’agents uniformats com de paisà, durant tot el transcurs de la manifestació, i amb l’habitual actitud xulesca i prepotent especialment respecte dels blocs de l'esquerra independentista, la reacció davant l’amenaça fou: "Iros rápido y así no estaréis en la línia de fuego".

Per a Alerta Solidària resulta indignant que aquest personatge no fos immediatament identificat i detingut per la policia, més preocupada per assetjar les manifestants que per garantir la seua seguretat. Una vegada més, es demostra la impunitat amb la qual els feixistes poden actuar arreu del País Valencià i com s'amedrentra i s'intenta aturar aquelles veus dissidents, com la independentista.

I finalment, denuncíen també la nombrosa presència policial durant tota la manifestació. Un gran dispositiu d’antiavalots, amb amb cascos i preparats per carregar tancava en tot moment la manifestació, i a cada cantonada dos furgons d’antiavalots vigilaven atentament les manifestants. A més de la gran quantitat de policies de paisà. Tot plegat donava una imatge de perillositat a la manifestació que pacíficament es desenvolupava pels carrers d’Alacant, en un intent de
criminalitzar les que s'oposem al sistema

[Vilafranca] Solidaritat amb en Franki de Terrassa

La Coordinadora Antirrepresiva del Penedès mostra la seva solidaritat amb en Franki de Terrassa i aprofitant la mobilització unitària pel 1er de maig de demà, dimarts 29 d'abril, convoca una concentració a les 20h a la plaça de la Vila per exigir la llibertat d'en Franki.

LA REPRESSIÓ NO ENS ATURARÀ!
NO ENS FARAN CREURE!

dilluns, 28 d’abril del 2008

La policia carrega contra un centenar de manifestants que reclamava la llibertat d'en Franki

El jove egarenc, condemnat per ultratjar la bandera espanyola, l'han detingut avui per portar-lo a la presó de la Model
La policia ha carregat avui al migdia dos cops contra un centenar de manifestants que s'han concentrat espontàniament al davant de la presó Model de Barcelona, per reclamar la llibertat de Francesc Argemí, en Franki. El jove egarenc va ser condemnat el 2005 a dos anys i set mesos de presó per haver ultratjat la bandera espanyola i haver atemptat contra l'autoritat (vegeu-ne el reportatge de VilaWeb TV), i avui la policia l'ha detingut per portar-lo a la presó.
Els manifestants pretenen quedar-se davant de la Model fins les sis de la tarda, hora en què el col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa Comunicat">hi ha convocat< (pdf) una concentració.

Detenen l'egarenc Franki, condemnat per haver ultratjat la bandera

Alerta Solidària preveu que l'ingressaran a la presó d'aquí a pocs minuts · El Tribunal Suprem espanyol va desestimar la setmana passada el recurs que el 2005 va presentar l'advocadessa
Els Mossos d'Esquadra han detingut el jove egarenc Francesc Argemí, Franki, condemnat el 2005 a dos anys i set mesos de presó per haver ultratjat la bandera espanyola i haver atemptat contra l'autoritat el 2002 (vegeu-ne un reportatge <http://www.vilaweb.tv/?video=4349> de VilaWeb TV), segons explica el col·lectiu Alerta Solidària <http://www.alertasolidaria.org/>. El Tribunal Suprem espanyol va denegar la setmana passada que s'admetés a tràmit el recurs interposat el 2005 per la seva advocadessa, Montserrat Salvadó, i ara estava a l'expectativa de rebre la notificació oficial d'ingrés a presó. Alerta Solidària critica que no s'ha seguit el procediment ordinari per a detenir-lo.

Actes per commemorar el 1r de maig






Homenatge a Francesc Layret
Divendres passat, La Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i l'Espai Jove de la Intersindical-CSC van fer un homenatge a Francesc layret, ferm defensor del moviment obrer català, fins al seu assassinat, l'any 1920. Aquest acte serví, uns dies abans de la Diada dels Treballadors i les Treballadores, per tal de reivindicar les idees d'una persona que se situà sempre al costat de la gent humil i la nació catalana.
A l'inici de l'homenatge, el secretari d'Organització de l'Espai Jove, Roger Bujons, va recordar la figura de Francesc Layret, del qual en destacà la tenacitat amb la que defensà la classe obrera i treballadora, tant de la Unió de Rabassaires com de la CNT de llavors, així com denuncià que la seva mort fou causada per uns pistoleristes a sou de la patronal i del govern civil, els qual van quedar impunes, segons informa la CAJEI
El segon en intervenir fou Oriol Sánchez, portaveu de la CAJEI , el qual destacà que els joves són un dels col·lectius més afectats per la precarietat, més explotats i més indefensos davant el capitalisme. Per tal de donar la volta a aquesta situació, Oriol Sánchez advocà per la construcció d'un sindicalisme nacional i de classe que lluiti per la independència i el socialisme dels Països Catalans i, citant Francesc Layret, va apostar perquè els obrers i les obreres lluitin també per aconseguir el poder polític, com a únic camí per tal de canviar la situació actual del món laboral.
Finalment, David Soriano, portaveu de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC , va coincidir en la necessitat d'un fort i majoritari sindicat nacional i de classe i en una major col·laboració entre els agents socials, polítics i sindicals independentistes d'aquest país. David Soriano, que va qualificar CCOO i UGT com a “els bufons neoliberals del sistema”, va apostar per l'exercici d'un sindicalisme sociopolític que pretengui alterar la correlació de forces capital-treball, amb clara filosofia de crear un contrapoder al sistema establert.
L'acte va acabar amb el cant dels Segadors i la Internacional i amb una ofrena floral a l'estàtua en honor a Francesc Layret.

Sueca: Mig miler de persones aplega l'homenatge a Joan Fuster

Ahir a migdia, mig miler de persones es va congregar a Sueca (Ribera Baixa) per homenatjar l’escriptor i pensador local Joan Fuster. Davant el monument situat a la Plaça de l’Ajuntament, es va lliurar un ram de flors amb la inscripció “La CAJEI a Joan Fuster” i es va interpretar un emotiu toc de la Muixeranga. L'acte havia estat convocat per la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI).
Sota el lema “El futur a les nostres mans. El jovent per la Independència i el Socialisme”, i a la vesprada es van manifestar als carrers d’Alacant (l’Alacantí).
Homenatge a FusterA Sueca, després de l'homenatge a Joan Fuster, va començar la manifestació, darrere d’una estelada de grans proporcions i de la pancarta inicial de la diada, que va recórrer el centre la població amb consignes cridades a favor de la independència, el socialisme, l’amnistia dels presos polítics catalans i un model de creixement lluny de l’especulació i la destrucció del territori i el patrimoni. Durant el trajecte, es van realitzar diferents accions, com murals en algunes parets del poble o la crema d’una foto de proporcions destacades de l’actual president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps.
L’acte va cloure al Passeig de l’Estació, on va tindre lloc un acte polític amb les intervencions dels portaveus de l’Assemblea de Joves de la Ribera Baixa i de la CAJEI. Tot plegat, va tancar-se amb la interpretació de La Muixeranga per part dels dolçainers congregats, i la interpretació de La Internacional per part de la violinista Laura Navarro, peça que va ser enganxada pel cantautor Pau Alabajos per deleitar al públic amb una versió de la mítica cançó de Raimon “Al vent”.
Nombrós bloc a AlacantLa manifestació nacional convocada enguany a Alacant va comptar amb un bloc força participatiu de la CAJEI. Més d’un miler de persones va corejar les proclames que hores abans ja s’havien escoltat a Sueca. Un any més, la CAJEI no va voler perdre’s la diada del 25 d’abril, Dia de les Llibertats Nacionals del País Valencià. Per això, la presència de la CAJEI a Alacant va evidenciar la lluita permanent de la coordinadora a qualsevol indret dels Països Catalans.
La nota negativa de la jornada va arribar quan es va conèixer que una seixantena de persones, la seua gran majoria militants de la CAJEI, va quedar-se tirada a Sueca i no va poder desplaçar-se fins a Alacant degut a què l’autobús d’ACPV no va aparèixer al lloc on estava previst. Tot i els intents d’aquests militants per solucionar aquest problema d’última hora, va estar impossible canviar res. Aquest fet justifica l’absència de material expansiu i agitatiu a Alacant, ja que estava previst que arribara en aquest bus. Les accions previstes van quedar cancel·lades. La CAJEI reclamarà els diners a ACPV.

Vint mil persones commemoren el 25 d’Abril a Alacant

Milers de persones van omplir ahir els carrers d’Alacant en una diada històrica. La manifestació va tenir clarament dues vessants reivindicatives molt diferenciades. Així doncs, obria el seguici Acció Cultural del País Valencià (ACPV) amb una pancarta que duia per lema “Volem TV3 Per la Llibertat d’Expressió”, seguida per diverses pancartes de casals i entitats d’arreu el país i de partits. Reportatge fotogràfic Llibertat.cat (1, 2, album)
com ara el BNV, Esquerra, PSAN o PCPE. Tanmateix, la segona part de la manifestació, molt majoritària, es trobava representada per l’Esquerra Independentista amb una forta presència d’estelades i banderes roges.

El primer bloc de l’Esquerra Independentista estava representat per la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) que comptava amb una presència molt nombrosa i destacable al llarg de la mobilització. Aquest bloc anava encapçalat per una pancarta que duia el lema “El futur a les nostres mans, el jovent per la indepèndencia i el socialisme” i es caracteritzà pels continus i massivament corejats crits per l’alliberament nacional, contra el capitalisme i en favor dels presos polítics catalans.

A continuació marxava el bloc format per les organitzacions independentistes d’Alacant: Endavant, Maulets i SEPC. Aquest segon bloc, també molt nombrós, duia per lema “D’Alacant a Perpinyà, foc a l’estat al capital i al patriarcat” i es caracteritzà per les nombroses accions protagonitzades per l’organització juvenil Maulets.

Portanveus d’Endavant, Maulets i SEPC participaren en un acte polític independentista en el qual es congratularen de la massiva mobilització durant la diada “Per a l'EI aquest ha de ser un acte de clara reafirmació nacional i de reivindicació de la territorialitat dels PPCC. Aquesta vesprada, les independentistes hem volgut deixar clar el nostre missatge: Que Alacant forma part dels PPCC!. Que els Països Catalans no són possibles sense Alacant!”.

També es va denunciar el tancament de les emissions de TV3, es rebutjà la política de trasvassaments i la demagògia amb la que es reivindiquen aquests en nom dels i les alacantines, es denuncià la violència de gènere en les seues múltiples formes, i es fixaren els objectius d’uns Països Catalans no patriarcals, independents i socialistes.

Es va remarcar la necessitat d’avançar cap a la unitat d’acció i l’estructuració del moviment per fer de l’Esquerra Independentista “un puny... un puny fort i tancat, per colpejar juntes al patriarcat, el capitalisme i l'espanyolisme”. Durant tot el míting les paraules dels representants independentistes foren constantment aplaudides per centenars de persones.

Després d’aquest acte polític començà un molt animat concert que comptà amb l’actuació de
Betagarri, Antònia Font, la Troba Kung-fu, la Gossa Sorda i Mugroman.

divendres, 25 d’abril del 2008

Comença la campanya contra l'empresonament imminent per la bandera espanyola



Més d’un centenar de persones es van concentrar ahir davant del ple de l’Ajuntament de Terrassa per a protestar contra l’empresonament d’en Franki. Durant l’acte hi va haver mostres de suport cap al jove terrassenc, de crítica a les institucions polítiques i judicials i diverses accions fent patent que lla lluita continua malgrat la repressió. La concentració d’ahir dijous va suposar el tret de sortida de la campanya de mobilitzacions que nombrosos col•lectius i moviments socials dels Països Catalans han iniciat per a rebutjar un nou cas de repressió política. En aquesta ocasió es tracta del nou intent d’empresonament d’en Franki, un actiu militant de diversos moviments socials de Terrassa que corre el risc d’entrar a la presó per una condenmna de dos anys, set mesos i quinze dies per ultratge a Espanya i atemptat. Durant la concentració la gent assistent va rebutjar el paper hipòcrita de les institucions polítiques, amb l’Ajuntament tripartit de terrassa al capdavant, i judicials que han promogut aquest nou acte de repressió política. Al llarg de l’acte tres espantaocells van simbolitzar la plantada de la societat terrassenca crítica contra la mesura i la seva aposta per a la resistència davant de la repressió. En acabar la concentració tres persones van desplegar una gran bandera espanyola i la van omplir de fems. Recordem que els fets es remunten a la Festa Major de Terrassa a l'estiu del 2002, quan una cercavila festiva que demanava la retirada de les banderes espanyola i europea del balcó de l'ajuntament va ser reprimit per agents de la policia municipal. Aquests agents mesos més tard van denunciar a dues persones com a responsables d'haver intentat despenjar la bandera i d'haver-los agredit. Aquesta denuncia va provocar que la fiscalia fes una acusació inicial pels delictes d'ultratge a espanya, atemptat a l'autoritat, lesions i desordres i demanés 3 anys i 6 mesos de presó. Cal denunciar també el paper de l'Ajuntament per la complicitat i passivitat en els fets: permetent que la Policia Municipal redactés una denúncia desproporcionada com a resposta a la cercavila, assistint al judici com a part afectada per reclamar els diners que costava la bandera espanyola, i deixant que el procediment judicial es consolidés en una condemna ferma d'ingrés a presó. Tant el judici, com la sentència, com l'execució de la mateixa tenen una finalitat política, el que pretenen és donar un “càstig exemplar”, tant a en Franki com a la resta de persones actives, solidàries i compromeses amb les diverses lluites de Terrassa i d'arreu. Volen fer creure que a totes ens pot passar el mateix per tal de desactivar-nos políticament i desmotivar-nos personalment. Però del que no se n'adonen és que amb la repressió contra la dissidència no fan res més que augmentar les ganes de continuar lluitant i de denunciar les agressions que patim per part d'un estat capitalista i imperialista, i de la seva maquinària(policia,institucions,jutges,premsa,....) Perquè el govern i les institucions subordinades han optat per la via de la força i la repressió a l'hora de resoldre els conflictes polítics i socials, fem una crida a la RESISTÈNCIA i a la DESOBEDIÈNCIA CIVIL. No podem permetre que cap company més sigui fet presoner per dir el que pensa i actuar en conseqüència.

Judici a 23 persones per parar les màquines excavadores del pla Caufec

Durant la setmana d'actes en contra del Barcelona Meeting Point diverses persones que van participar en una acció on es van aturar les màquines excavadores del pla Caufec-Porta BCN (Esplugues de Llobregat) han estat citades a judici per una falta de desobediència.En l’expedient hi ha incloses 23 persones encaraque no totes han rebut encara la citació judicial pel 29 d'abril als jutjats d’Esplugues.APUNTA!29 d'abril-07:15 Davant de la Nestlé (Avd. Països Catalans) per a defensar els arbres de finestrelles.(Esplugues de Llobregat)- 09:00 Concentració davant dels jutjats d’Esplugues de Llobregat
Mira també:http://www.noalplacaufec.net/

dijous, 24 d’abril del 2008

Siliconades, empaperades i precintades algunes seus del PP i del PSOE a l'Horta Sud


Aquesta matinada, diverses seus del PP i del PSOE d'Alaquàs, Torrent, Paiporta, Aldaia, Alcàsser i Picanya, han aparegut siliconades, empaperades i precintades. A més a més, s'han realitzat diferents murals reivindicatius, on la consigna més repetida ha estat "Països Catalans, ocupats però no vençuts". Fins i tot, a certes seus polítiques, el jovent ha recordat a la classe política espanyola alguns fragments del Decret de Nova Planta i de la Constitució espanyola, denunciant així la presència militar espanyola a casa nostra.
Les accions emmarcades en la campanya nacional "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència" han estat realitzades pels joves independentistes de l'Horta Sud per "expressar amb contundència i claredat la seua ferma oposició al domini borbònic i espanyolista sobre el nostre país"
També remarquen que aquestes accions "són només algunes de les mostres de rebuig a Espanya i França que durant aquests dies es visualitzaran arreu dels Països Catalans. Les reivindicacions prendran el seu punt àlgid en la manifestació del proper divendres 25 d'abril a València, on la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència" ha convocat sota el lema "Els Països Catalans decidim independència".

Concentració de suport al Franki, condemnat per haver ultratjat la bandera espanyola

Concentració de suport al Franki, condemnat per haver ultratjat la bandera espanyola
El Tribunal Suprem espanyol va desestimar divendres el recurs que el 2005 va presentar l'advocadessa
El col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa farà avui a les set del vespre una concentració de suport a Francesc Argemí, Franki, condemnat a dos anys i set mesos de presó per haver ultratjat la bandera espanyola i haver atemptat contra l'autoritat el 2002 (vegeu-ne un reportatge de VilaWeb TV). El Tribunal Suprem espanyol va denegar divendres que s'admetés a tràmit el recurs interposat el 2005 per la seva advocadessa, Montserrat Salvadó, que en presentarà un altre al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg.
Salvadó explica que el jutjat número 2 de Terrassa pot executar la sentència de seguida que rebi la notificació del Suprem, d'ací a pocs dies. Si encara no s'havia fet efectiva, era perquè hi havia un recurs, però ara, amb la desestimació del Suprem, la justícia espanyola té via lliure per notificar a Franki la data d'entrada a la presó, encara que la defensa apel·li a Estrasburg. La concentració d'avui vol fer arribar la protesta dels moviments socials terrassencs al ple municipal, però Solidaritat Antirepressiva en prepara una altra a Barcelona, que es farà el 10 de maig, amb el suport de força entitats del país.

"La repressió no és cultura. Contra el Dia de les Esquadres" KUBOTANS A LES VITRINES? NO GRÀCIES!

Ahir 22 d’abril va celebrar-se el Dia de les Esquadres que el DECRET 64/2005 estipula clarament com el dia de la policia de la Generalitat. A Sant Cugat va fer-se un espectacle d’uniformes i entrega de medalletes al Claustre del Monestir. Si avui toca parlar de roses i llibres, ahir tocava parlar de porres i pistoles; i ja sabem que les armes només serveixen per intimidar, reprimir o matar. Sembla que de tot se’n pot fer cultura, que tot s’hi val i que qualsevol col·lecció d’objectes és potencialment mostrable a museus o centres cívics.
Doncs NO! Amb la repressió no s’hi juga! El bel·licisme no es un valor cultural, és una lacra social. Nosaltres defensem un món sense injustícies socials, una manera de viure on cadascú tingui les sense necessitats bàsiques cobertes, una societat on hi hagi llibertat d’expressió en la que no et reprimeixin, controlin, identifiquin, segrestin pel fet d’anar a una manifestació.

Nosaltres volem una societat o no hi hagi forces de seguretat armades al nostre voltant, on cada cinc passos no haguem de topar amb persones uniformades i armades que es creuen amb el dret de fer el que vulguin quan vulguin, per únic fet de portar un uniforme (policia municipal, mossos d’esquadra o segurates) com va quedar prou demostrat fa pocs dies al nostre poble amb el trist espectacle d’un policia perseguint a un venedor ambulant i arribant a treure la seva pistola al mig d’un carrer de vianants.

Ens sembla totalment vergonyós que es faci una exposició d’objectes, uniformes, plaques i medalletes de cossos armats i repressors, i més sabent que la mateixa col·lecció també esta formada per armament -tot i que aquest no hagi vingut a Sant Cugat per l’elevat preu de les assegurances.

Si aquesta exposició ha estat finançada amb diners públics, si aquesta exposició ha estat autoritzada pels responsables del Museu de Sant Cugat, si això és el que s’entén per cultura; a l’Ajuntament del nostre poble li exigim explicacions i esperem no torni a repetir un trist espectacle com aquest.

Estem obertes a que més col·lectius s’hi afegeixin.

PRIMERES ADHESIONS: Casal Popular La Guitza, Assemblea de Joves de Sant Cugat, Assemblea Popular per l’habitatge i Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès, 23 d'Abril 2008

Celebració de 10 anys de La Burxa de Sants

Ahir es va celebrar al Centre Social de Sants el 10è aniversari de La Burxa, un periòdic dels moviments populars de la Vila de Sants, que durant aquests darrers anys ha dinamitzat aquest barri en la defensa de les lluites populars i en la construcció del teixit veïnal, especialment en la lluita contra l'especulació urbanística. Fa dos anys, el 2006, La Burxa ja va celebrar amb un vídeo i unes jornades festives amb motiu del número 100 d'aquest periòdic dissident, que ha esdevingut un exemple de continuïtat i tenacitat en la defensa dels drets col.lectius i personals.
La web barrisants.org explica com es va desenvolupar aquest sopar d'aniversari: En nom de les persones que fundàrem La Burxa, vull felicitar l’equip actual per fer-la arribar més enllà del que nosaltres imaginàvem, declarava Roger Sánchez Amat en un moment del sopar d’aniversari. Volíem fer un projecte de llarga durada, afegia, però no pensàvem que arribaria a complir 10 anys. Al parlament d’en Roger li seguiren els aplaudiments i els pastissos d’aniversari –ja que n’hi havia més d’un–, i les membres de La Burxaque es trobaven presents bufaren les 10 espelmes i demanaren 10 anys més de comunicació popular per al barri de Sants.

Festa, lluita i catalogació :: Un exemple de manipulació dels mitjans de comunicació | Laia Jurado :: Quin llibre has regalat i/o quin llibre t?han re


Unes sis-centes persones es van manifestar ahir, Diada de Sant Jordi, pel centre Barcelona per la Independència de la nació catalana. La marxa es va iniciar a la plaça Universitat, va transcorre per la Rambla i la Plaça de Sant Jaume i va finalitzar a la plaça del Rei, on es va fer un acte polític. Els manifestants també van rebutjar el transvasament i l'actitud dels partits polítics de l'arc parlamentari. La mobilització estava convocada per l'Esquerra Independentista del Barcelonès (EIB)
A la plaça del Rei, després d’una actuació bastonera va tenir lloc l’acte polític amb la intervenció dels dos portaveus de l'EIB. David Caño va exposar el rebuig de l’Esquerra independentista al procés de reformes estatutàries, recordant que l’EI ja es va oposar a aquests procesos, i va afirmar que el que cal és una ruptura amb el marc constitucional que ens permeti exercir el dret a l’autodeterminació. Per fer-ho, ha remarcat, que són necessàries eines organitzatives com l'EIB.
També va afirmar, que aquest projecte no és només local, sinó la plasmació a la comarca del projecte nacional de l’esquerra independentista, en el qual han de confluir les organitzacions polítiques, juvenils, estudiantils, els moviments socials i les Candidatures d’Unitat Popular, que ja estan treballant per assolir els mateixos objectius d’emancipació nacional i de transformació social.
Així mateix, també ha fet una crida a tots aquells sectors del moviment obrer, de les lluites en defensa del territori i de lluita antipatriarcal a afegir-se al projecte.
El segon representant de l’EI va llegir el manifest de la Diada, que exposava la situació del català arreu dels Països catalans, per defensar la lluita a favor de la llengua com a un dels elements centrals de la lluita de l’Esquerra independentista.
L’acte va acabar amb el cant dels Segadors i la internacional, a més d’una crida a participar en la jornada de lluita del proper 25 d’abril contra l’ocupació espanyola.

dimecres, 23 d’abril del 2008

Calfred


Per Xavi Sarrià. Publicat a la secció d'Opinió "La Rematada" de l'Accent núm. 128

Els anys passen i ens pesen a tots. Aquest dies durant els actes que hem celebrat en record del nostre company Guillem Agulló no he pogut evitar pensar-ho. Encara recorde exactament aquella trista telefonada i aquella sensació com un calfred que em va recórrer el cos de dalt a baix.
Aquells eren uns temps difícils per a tots nosaltres. L´independentisme acabava d´enfrontar el fatídic 92 i tot just es recuperava de les ferides que va rebre. Els ànims estaven baixos. Però nosaltres érem joves i teníem ganes de menjar-nos el món. Als nostres 16 anys ja corríem pels carrers del barri del Carme i freqüentàvem la seu del carrer Estrella on conspiràvem en l´Assemblea d´Estudiants Nacionalistes. Organitzàvem, construíem, lluitàvem. I en divertíem. Sobretot ens divertíem. I ho fèiem amb aquella diversió que només sap assaborir un adolescent.
Però aleshores va arribar aquell dia. Aquell 11 d´abril del 1993 va caure com una roca sobre les nostres il·lusions. Havien mort un dels nostres. Havien assassinat un company. Al Guillem, aquell amb qui compartíem cerveses al Vito Lumbaghi. Aquell que havíem vist a la seu de Maulets. Aquell que també anava pel Kasal Popular del carrer Flora, just al costat del nostre institut. El Guillem havia estat apunyalat a Montanejos en una excursió de Setmana Santa. L´acompanyaven amigues nostres. Elles ens ho explicaren tot. Dos nazis l´agafaren pels braços i un altre li clavà una ganivet al pit. Així de cru. Així de trist. S´acomiadaren fent una salutació hitleriana i desaparegueren durant dies.
Allò ens va encendre. A nosaltres i a milers de joves d´aquest país. I ens va encendre de tal manera que vam multiplicar les protestes, les manifestacions, les concentracions, els murals i els concerts arreu del territori. Ens vam esforçar a fer visible el nostre rebuig davant les difamacions de la premsa i el silenci còmplice de les institucions. Perquè ens temíem el que acabaria passant. Uns mesos més tard es va fer el judici a Castelló. Nosaltres hi vam anar i ens vam manifestar pacíficament a la porta. La policia nacional va carregar, ens va colpejar i ens va dissoldre. De tornada a casa també va retenir el nostre autobús i ens va enviar a tots a comissaria. A les poques hores, i sense cap acusació concreta, ens va deixar anar. Malauradament no vam ser els únics en ser alliberats sense càrrecs. Només un dels assassins de Guillem fou condemnat en aquell judici farsa. Li caigueren 14 anys. Només en complí 4.
Aquest és el calfred que he sentit aquest dies. El calfred de la ràbia. El calfred de la impotència. El calfred de l´emoció. El calfred d´aquesta història que, malgrat els anys que han passat, ens cal de mantenir viva entre tots.

Bon Sant Jordi.




dilluns, 21 d’abril del 2008

REBOTA'T PER LA LLIBERTAT


Des de Maulets tenim ben clar que les coses han de canviar. Però el que no volem és que el canvi sigui una simple passada de pintura a la façana, ans al contrari, ha de ser profund. Si no és així tot allò realment important seguirà igual. Sabem que els joves hem de ser els subjectes del canvi en qualsevol dels aspectes que ens afecten: serem nosaltres els que, amb la nostra lluita diària, aconseguim que la nostra realitat millori. Per això lluitam. Per això te demanam que t'afegeixis a la lluita... ...que te rebotis per la llibertat! Volem sortir del cotxe, creem alternatives Maulets Ciutat engegam una campanya amb la intenció de canviar el model de transport que hi ha a Palma. Volem un transport realment públic, de qualitat i ecològic. La idea és ben senzilla: volem poder anar amb bicicleta per als desplaçaments curts i mitjans i amb transport públic per als llargs. Sabem que això és possible, no una utopia. Però per a fer-ho possible cal abans fer una sèrie de canvis.

[jóvens de les Terres de l'Ebre] acció de protesta davant l'Agència Catalana de l'Aigua

El dijous 17 d'abril, el col·lectiu Jóvens de les Terres de l'Ebre ha realitzat una acció de protesta davant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), denunciant la represa del projecte de transvasament de l'Ebre amb la sequera com a excusa.

Durant l'acció s'ha denunciat l'especulació i la gestió mercantilista de l'aigua, mitjançant els tractes de venda d'aigua entre un "Rei Baltasar" i un empresari especulador. Així, s'evidenciava la hipocresia i el cinisme d'un govern que, malgrat la sequera, actua al servei dels interessos econòmics. Per finalitzar l'acció, s'ha abocat sal a la porta de l'ACA, simbolitzant la salinització i la mort de les Terres de l'Ebre, al mateix temps que es llegia un comunicat i es cridaven consignes en defensa del territori i contra els transvasaments.

Alhora, un grup d'activistes s'encadenaven a la Serra de Collserola denunciant un projecte de creixement urbanístic. Una mostra més de protesta davant la contradicció que suposa endegar projectes (com ara el pla CAUFEC, el quart cinturó...) que requereixen grans quantitats d'aigua i destrueixen el territori.

Els Països Catalans decidim independència!


[SEPC] 23 d'abril a la UB!


Presentació campanya "Per l’augment de l’ús social del Català a les aules"[Data de l'acte: 2008-04-23]Barcelona -UB-, Barcelonès
Dimecres 23 d'abril:
Presentació de la campanya "Per l'augment de l'ús social del Català a les aules" a l'Edifici del Raval de la Universitat de Barcelona.
12 hores: Mostra de cultura popular, amb els Bastoners de Gràcia
13.30 hores: Parlaments polítics
- Presentació de la campanya, a càrrec d'un membre del SEPC.
- Presentació de l'Esquerra Independentista del Barcelonès (EIB) .
- Lectura d'un manifest, a càrrec d'un membre de la Campanya 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència

14 hores: Dinar popular, i després actuació del cantautor Pau Alabajos.

I a les 18.30 hores: Manifestació Als Països Catalans decidim INDEPENDÈNCIA!.Inici a la plaça Universitat de Barcelona.

CAJEI-LESCORTS : Repressió policial en un acte de Sant Jordi

Des de l’Assemblea de joves de les Corts volem denunciar públicament que l’Ajuntament ens està prohibint tots els actes i denegant els permisos per realitzar activitats al barri.Mai ens han concedit un permís de tots els que hem demanat i, quan hem fet algun, les forces policials ens l’han prohibit fer. Avui mateix, fent un acte per la diada de Sant Jordi, hi ha hagut un desplegament dels UPA’s de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d’Esquadra i de la policia secreta que han acordonat tota la plaça de Les Corts, impedint accedir-hi per fer-hi qualsevol activitat, i han procedit a identificar tots els assistents que es trobaven presents en aquell moment.
Aquest acte només pretenia celebrar la diada de Sant Jordi al barri fent un torneig de bitlles catalanes i de bàsquet 3x3, i un concurs de truites.

L'AJT allibera un espai

El dia 4 d’abril l’Assemblea de Joves de Tarragona (AJT) va alliberar un espai a la Part Alta de la ciutat.
L’acte va constar d’una acció simbòlica a una immobiliària del barri, on una vintena de joves s’hi va concentrar.
Es desplegà una pancarta en contra del negoci especulador que exerceixen les immobiliàries, i dos membres de l’AJT amb un sac de dormir al terra, exigien un sostre digne.Posteriorment es va llegir un manifest.A les 19.00h del vespre ens mobilitzarem fins a l’espai alliberat, per tal de fer un acte de reeivindiació, on s’hi trobaven els esquàters.
Amb una pancarta i la lectura del manifest va concloure l’acció.Sobre les 20.00h la policia local es concentrà a la zona, on feren intent d’un desallotjament il·legal. Degut a això, una trentena de joves mobilitzats aleshores, donaren crits de suport a l’AJT, els quals la policia començà a identificar àrbitrariament, fins a obtenir uns 20 DNI; la majoria de joves, acusats suposadament de desordre públic.El carrer fou tallat i seguidament la policia pujà a la casa veïna per tal de penetrar a l’espai.
En el mateix moment un mediador es va dirigir a parlar amb els esquàters.
Poca estona després aparegué un camió de bombers, el conductor del qual es negà a entrar a la casa sense una ordre judicial, no obstant, aquest restà immòbil al mig del carrer.
Finalment tres esquàters van ésser identificats, tanmateix no es va realitzar cap desallotjament i l’AJT segueix amb el projecte.
PROU REPRESSIÓ AL JOVENT QUE LLUITA!

Els Maulets d'Amposta acusen de «caciquista» l'Ajuntament

El passat dissabte 19 d'abril l'assemblea de Maulets d'Amposta va realitzar una roda de premsa a la Plaça de l'Ajuntament.
La finalitat de la roda de premsa era denunciar la persecució i censura que està patint l'assemblea, ja que des que hem començat a fer activitats no hem rebut més que problemes i traves per part de l'Ajuntament.

Des de l'assemblea denunciem:
Que l'Ajuntament no accepta cap tipus de crítica, com ha quedat demostrat amb les pancartes en protesta pel model urbanístic descontrolat que ens han robat i amb les identificacions policials que han patit membres de l'assemblea.
Que se'ns acusa i pretén multar, sense cap tenir cap prova, d'embrutar el mobiliari urbà.
Que esta acusació ve per motius polítics, ja que d'entre totes les entitats i negocis privats de les quals podem veure cartells i enganxines pel poble, l'única que ha estat denunciada -i insistim, sense proves- ha estat la nostra assemblea.
Que basant-se en esta acusació falsa se'ns ha prohibit l'ús d'espais públics com el Casal d'Amposta, condicionant la cessió de l'espai a la signatura d'un document autoinculpatori.
Que hem estat amenaçats i insultats repetidament per part de membres electes de l'Ajuntament, arribant a trucar a casa una persona de l'assemblea (major d'edat) per tal d'espantar als pares i intentar així frenar les activitats.

La lectura que fem des de l'assemblea és que l'Ajuntament no accepta un moviment juvenil que sigue crític, que molestem i que esta és la causa de la persecució i censura que estem patint.

Assemblea de Maulets d'Amposta

Breu història americana.

Per a riure una estoneta

Actes 25 d' abril.






La Plataforma en Defensa de l'Ebre anuncia una gran manifestació el 18 de maig a Amposta

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha aconseguit reunir aquest dissabte més d'un miler de persones en l'assemblea més multitudinària de la seva història. Les principals crítiques han anat dirigides al Govern per 'enganyar' i 'trair' el territori quan asseguraven que mai farien un transvasament de l'Ebre. Per aquest motiu, s'han declarat 'en confrontació' amb el Govern i han anunciat que 'rebran' els seus representants quan visitin l'Ebre. A més, creuen que les accions previstes obriran les portes a nous transvasaments cap a d'altres territoris. L'assemblea de la PDE ha acabat amb una manifestació per Tortosa, prèvia a la gran mobilització que han previst per al 18 de maig a Amposta.

Centenars de persones protesten contra de les curses de braus davant la Monumental

Centenars de persones, un miler segons l'organització, s'han concentrat davant la plaça de la Monumental per protestar en contra de les curses de braus aquest diumenge a la tarda, dia en què s'inicia la temporada. Els manifestants antitaurins, acordonats pels Mossos d'Esquadra, han rebut els assistents a la plaça amb insults d'assassins i càntics com 'la tortura no és art ni és cultura'. La presidenta del Partit Antitaurí en Contra del Maltractament Animal (PACMA), Conchi Reyero, ha demanat 'valentia' a les autoritats per tal de prohibir les curses de braus i ha denunciat que a Barcelona, 'símbol de la cultura i el progrés', 'es continuen cometent barbaritats com la d'aquesta tarda'.Barcelona va ser proclamada ciutat antitaurina l'any 2004, però la decisió del consistori no és vinculant ja que les corregudes de braus són competència de la Generalitat de Catalunya. Les pèrdues econòmiques havien de tancar la Monumental ja aquest 2008, però sembla que l'afluència de turistes a la plaça ha aconseguit mantenir l'activitat almenys durant aquesta temporada.

La campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència convoca una jonada de lluita pel 25 d’abril


La campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència convoca una jonada de lluita pel 25 d’abril Aquest matí s’ha celebrat al Saló de Graus de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València, la roda de premsa de la campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència”. Durant l’acte han intervingut diferents portaveus de l’Esquerra Independentista en nom de les organitzacions nacionals que impulsen la campanya i de les desenes de Candidadutes d'Unitat Popular (CUP) i més de 150 col·lectius locals, casals, centres socials, etc d’arreu el país que s’hi han adherit a la iniciativa.La primera part de l’acte ha volgut recordar les arrels d’aquesta campanya i la seua trajectòria amb especial esment a l’Aplec d’Almansa, la jornada de lluita del 25 d’abril passat (amb més d’un centenar d’accions arreu les comarques), i les manifestacions nacionals de Xàtiva i Lleida, a més d’altres de tarannà local com la que recorregué Castelló de la Plana. Tot seguit, un portaveu del SEPC remarcà la importància que té la implicació dels estudiants en la campanya i recordà que el sindicat ha convocat unes jornades pel 25 d’abril amb el títol “La memòria històrica viu en el nostre poble: mai oblidarem la foscor de les vostres nits". Així mateix convocà a tots i totes les estudiants a participar en la cercavila de la campanya que recorrerà el campus de Blasco Ibàñez el proper 24 d’Abril.Després prengueren la paraula els portantveus de les organitzacions juvenils Maulets i CAJEI. Així, convocaren en nom de la campanya 300 anys d’ocupació 300 anys de resistència una manifestació el proper 25 d’Abril a les Torres de Quart que recorrerà el centre de València fins arribar a la Plaça Manises on es farà l’acte polític. Aquests portanveus han recordat la importància que té continuar eixint al carrer el 25 d’abril a una ciutat com València, sent aquest l’únic acte convocat al cap i casal en aquesta diada. Segons els portantveus de la campanya aquesta manifestació s’inclourà dins la jornada de lluita que la campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència han convocat arreu dels Països Catalans per al proper 25 d’abril. Així com l’any passat la jornada de lluita fou una plataforma per difondre la pròpia campanya, enguany aquesta iniciativa té dos objectius clars:* Denunciar la simbologia feixista o espanyolista i francesa per “evidenciar les carències democràtiques dels estats opressors i la patètica gestió que es fa per part de les institucions de la memòria històrica del nostre poble”.* Denunciar la campanya repressiva de l’Estat Espanyol arran la creixent unitat d’acció i les mobilitzacions impulsades per la campanya 300 anys d’ocupació 300 anys de resistència. D'aquesta manera es recordarà els dos companys de Montjuic acusats d'ultratge a la bandera espanyola per treure la bandera espanyola del castell i substituir-la per la bandera independentista. Al mateix temps es recordarà als 19 militants independentistes de Girona acusats de cremar fotos dels reis espanyols i que ara mateix tenen pendents un judici al tribunal d'excepció espanyol: l'Audiència Nacional.La roda de premsa ha conclós fent una crida a l’acció i la mobilització arreu del país durant la propera setmana a les diferents convocatòries plantejades per tal de denunciar l’opressió nacional i social que pateixen els Països Catalans.

Presentació de la coordinadora de col·lectius de l'Esquerra Independentista del Barcelonès

A les 17:30h a la plaça del Rei de Barcelona es presenta, es presenta en roda de premsa, l'Esquerra Independentista del Barcelonès (EIB), que coordina les organitzacions i casals independentistes de la comarca. A més a més, es donaran detalls dels actes previstos per la Diada de Sant Jordi i per la jornada de "lluita" del 25 d'abril.


A través de la web que ja és operativa es pot saber que l'EIB organitzarà la manifestació de la Diada de Sant Jordi. La marxa sortirà a les 18:30 de la plaça Universitat de Barcelona i finalizarà a la plaça del Rei a les 19:30, on es farà un acte polítc, on es visualitzarà públicament aquesta nova coordinadora. Els actes es desenvoluparan sota el lema: 23 d'abril: Als Països Catalans, decidim Independència

La Diada de Cultura Popular de Vic es consolida com a una data a tenir en compte

El passat dissabte, 19 d'abril, va tenir lloc a Vic la II Diada de Cultura Popular, organitzada per l'Associació per la Cultura Popular Catalana de Vic, en col·laboració amb la CUP de Vic. La diada va començar a les quatre de la tarda al Parc Balmes, amb un espectacle d'animació infantil a càrrec de Pere Bargalló, que va fer ballar a cor què vols tots els geganters, bastoners i vigatans que anaven arribant. Simultàniament, va tenir lloc un torneig de bitlles catalanes entre barris de Vic.
El torneig va ser força renyit, i finalment s'endugueren els premis els veïns de dels barris del centre, del Patí Vic i del carrer de Gurb. A les cinc de la tarda, va començar la cercavila, amb dinou colles de cultura popular, entre les quals hi havia bestiari divers, colles de bastoners i més d'una vintena de gegants. La cercavila va recórrer el nucli antic de Vic, i va finalitzar a la plaça de la Catedral, on cada colla participant va fer un ball. Després d'un sopar popular, hi va haver un correfoc des del Parc Balmes fins a la plaça de la Catedral, on es va concloure la diada amb un concert de Salsa de Pastor i GR mans.

Des de l'Associació per la Cultura Popular Catalana de Vic, volen agrair l'ajuda de tothom que va participar a la Diada, tant les colles convidades com els diversos col·lectius i entitats. La Diada de Cultura Popular de Vic és ja una data que la cultura popular marca en el calendari festiu.

Policies de paisà disparen a Errenteria contra persones desarmades

La policia autonòmica basca va carregar ahir a Errenteria contra desenes de persones que pertenien realitzar una roda de premsa. Segons informa el diari Gara, poc abans havien retingut tres persones que havien engaxar un cartell en un lloc pròxim. En l’atac contra les persones que es trobaven reunides hi van participar policies de paisà, un dels quals va realitzar dos trets de pistola. Els responsables del govern autonòmic han legitimat els trets contra persones desarmades, en una versió inversemblant, com la resposta “a una esboscada” originada a partir de l’enganxada d’un cartell.

L'Ajuntament d'Amposta truca als pares de Maulets: "els seus fills estan ficats en problemes"

Hi ha joves de l'Assemblea de Maulets d'Amposta que han rebut trucades de l'Ajuntament a casa per parlar amb els seus pares. En les trucades es diu que els fills "estan ficats en problemes i que poden acabar malament", segons informa el Punt digital. Per als joves, amb les trucades només volen crear mal ambient a casa ja que la majoria són menors i així es podria evitar que continuessen amb els seus actes.
A més a més, Maulets tenen prohibida l'entrada al Casal Municipal, segons se'ls ha informat, per haver embrutat els carrers del municipi, però ells ho neguen i diuen que és per haver enganxat pancartes al carrer.

És per aquests motius que l'Assemblea de Maulets d'Amposta van titllar ahir l'Ajuntament "caciquistes", ja que consideren que no accepta les crítiques "i i tot el que no els agrada volen que desaparegui."

Maulets va anunciar que continuarien amb les seves activitats i, a més, van repartir 300 fullets per informar la gent del poble de tot el que està passant. Les previsions dels joves és que es tardarà a resoldre el conflicte, encara que ahir van mostrar el seu desig de dialogar amb l'Ajuntament.

Mig centenar persones participen a la marxa de Torxes en homenatge a Guillem Agulló a Badalona

Tot i la prohibició de la marxa de torxes per part de l'Ajuntament de Badalona, i, posteriorment, del cercavila, presentat com a alternativa a la marxa de torxes, unes cinquanta persones van homenatjar al nostre company Guillem Agulló, assassinat ara fa 15 anys per uns feixistes. Finalment, i en vista de l'actitut que mantenia l'Ajuntament de la ciutat de prohibir qualsevol format de l'acte, s'ha decidit mantingut el format original en forma de marxa de torxes.
La merxa va començar a la Plaça de la Vila, baixant pel Carrer del Mar i tombant per la Rambla fins al monument a Roca i Pi. Un cop allà, una militant de Maulets ha llegit el comunicat nacional i el comunicat que l'assemblea local i la CUP de Badalona realitzaren en contra de la prohibició. L'acte s'ha desenvolupat sense incidents.
Des de l'Assemblea de Maulets Badalona van denunciar de nou l'actitut de l'Ajuntament, intentant prohibir un acte de contingut antifeixista, mentre a d'altres ciutats del nostre país es realitzen actes feixistes amb total impunitat. Un feixisme que avança si no se'l denúncia i se'l combat.