dijous, 6 de març del 2008

340 col·legis recolliran de signatures pel 'dret a decidir' el 9-M

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) conjuntament amb Sobirania i Progrés aprofitaran les eleccions generals del 9 de març per fer una 'gran recollida' de signatures a favor de la convocatòria de referèndums a Catalunya. L'acte s'emmarca dins de la campanya 'Decideixo Decidir' i comptarà amb 340 punts de recollida escampats a 142 municipis de Catalunya. Aquestes dades representen un augment del 2% al 15% d'implicació ciutadana en passar de les 30 taules en 18 municipis els mesos previs a la campanya electoral.
Tot i la importància de l'acte de diumenge, Decideixo Decidir 'no és una campanya específica del 9-M', sinó que l'objectiu es continuar agrupant suports a la iniciativa més enllà de la campanya electoral, segons afirma la impulsora de Sobirania i Progrés, Elisenda Paluzie.
En tot cas acabarà quan s'adrecin a la comissió de peticions del Parlament amb l'objectiu què s'iniciï el procés d'elaboració d'una llei en què es sol·liciti al Congrés dels diputats la transferència de la matèria de convocatòria de referèndums.
La campanya s'ha plantejat de manera que es pugui autofinançar amb petites o grans donacions de ciutadans, a més de amb la venda del 'Kit9M', encarregat per la PDD, que es ven per 100 euros. Aquest kit conté 200 butlletes i una senyera, entre d'altres elements per a completar l'acte de diumenge.
La iniciativa a més de l'obtenció de signatures als municipis catalans, comptarà amb taules a les illes balears, el País Valencià i la Franja. També alguns casals catalans d'arreu del món recolzaran la campanya recollint adhesions.
font : directe.cat