dimarts, 4 de març del 2008

Les CUP de les comarques nord-orientals fan una crida a votar contra la MAT el 9-M

Critiquen obertament a Joan Puigcercós i convoquen a manifestar-se el proper 30 de març a Girona. Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) de les comarques nord-orientals han fet una crida a votar contra la MAT en les properes eleccions espanyoles del 9 de març fent servir el vot nul com a eina representativa d'aquesta oposició a la MAT.
Creuen que aquesta covocatòria electoral s'ha de convertir en una jornada de lluita contra aquells partits polítics que a dia d'avui impulsen per activa o per passiva la construcció de la MAT i, per tant, la destrucció de les nostres comarques.

I és que consideren que es trobem en un moment clau en la mobilització popular contra la línia. Els estats espanyols i francès, legitimats pels partits polítics que actuen conscientment dins dels seus marcs pseudodemocràtics sense qüestionar-los i sense plantar cara a l'opressió del nostre poble, han de saber que les classes populars catalanes diem prou.

La CUP recorda que aquest estiu a Manlleu, Joan Puigcercós va manifestar està favor de la MAT, per això no s'entèn que dissabte passat estiguès a la manifestació ni molt menys les declaracions que va realitzar en nom del govern. (remarquem que Puigcercós va dir que el govern no està a favor de la MAT, tot i que hi ha un document, el pla d'infrastructures que parla de la necssitat de la MAT, malgrat estigui considerat com a eina de debat del tripartit per arribar a un pacte sobre infrastructures. D'altra banda, no s'ha vist cap convocatòria en ferm d'ERC als seus militants per manifestar-se contra la MAT).

La CUP també anima a la societat gironina a participar en la propera manifestació del dia 30 de març a Girona. La CUP ja anuncia que farà un bloc propi representant de l'esquerra independentista -igual que vam fer a la darrera manifestació organitzada a Girona amb motiu de la cel·lebració de la Cimera franco-espanyola.

Pel que fa a la manifestació de dissabte a Perpinyà, considera que va ser un èxit. "Amb uns 15.000 assistents, és possiblement una de les convocatòries contra la línia d'alta tensió amb més seguiment i assistència". La CUP ha felicitat a les plataformes convocants, NON THT i No a la MAT, per l'èxit de convocatòria.