dimecres, 5 de març del 2008

Girona: Els Mossos d'Esquadra agredeixen la llibertat d'expressió avui, a Girona

Prop d'un centenar de persones han estat avui impedides de manifestar-se contra la presència de Mariano Rajoy a Girona. El candidat del PP ha estat a l'hotel Carlemany aquest migdia, i els manifestants volien fer una concentració pacífica a la plaça Miquel Santaló per protestar contra la visita de Rajoy. Aquesta concentració ha estat impedida brutalment pel cos d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra (controlats per la conselleria catalana d'interior, en mans d'ICV-EUiA), que s'han desplegat per impedir-ho.
Els manifestants han estat tots identificats, i retinguts pels Mossos durant més d'una hora en un racó de la Plaça Miquel Santaló, sense poder acostar-se a la porta de l'hotel, i fins que no han marxat tots els autobusos de militants que el PP ha dut des de barcelona per engruixir l'assitència a l'acte, no els han deixat marxar. A més a més, l'únic lloc per on els manifestants han pogut marxar ha estat pel carrer Joan Maragall, en direcció al carrer de la Creu, d'aquesta manera els Mossos han ignorat el dret a circular lliurement pels carrers de la ciutat.
Durant l'estona que han estat tancats per la policia els manifestants han desplegat la pancarta que duien, amb el lema “Idees clares, això no és Espanya”, i han cridat consignes contra la presència de Rajoy en aquell lloc.
Aquesta és una nova mostra de la repressió que pateix el moviment organitzat gironí, després de la vergonyosa actuació dels Mossos el passat 15 de setembre a la Plaça del Vi, les continues detencions en col·laboració amb l'Audiencia Nacional espanyola (antic Tribunal de Orden Público) i la repressió que practiquen per sistema en qualsevol acte, concentració o manifestació de les organitzacions que conformen l'esquerra independentista gironina.
Esquerra Independentista de Girona
Girona, 5 de març de 2008
font : cup.cat