dissabte, 15 de març del 2008

Falles Populars i Combatives a València




Al llarg d'aquests dies tenen lloc diferents activitats a València en motiu de les falles. Enguany, les activitats organitzades des de l'Esquerra Independentista es troben coordinades sota el nom de Falles Populars i Combatives 08 i es desenvoluparan en diferents barris de la capital de l'Horta.

Les Falles Populars i Combatives es vénen realitzant des de fa 6 anys. Són un punt de trobada per a totes les persones i col·lectius de la ciutat de València que treballen per unes festes falleres on es recupere el sentit popular i crític original.
Des de finals del segle XIX, però sobretot durant el franquisme, la burgesia local s'ha anat apoderant d'unes festes tradicionalment vinculades als barris i crítiques amb el poder, esdevenint una ferramenta de control de l'elit valenciana.

Segons informa la comissió organitzadora en el seu bloc, es fa la festa des dels barris per al barris, combinant i recuperant l'esperit crític i festiu. Enguany a l'organització s'han afegit multitud de noves associacions, permetent arribar a més barris que mai, des de Velluters fins el Botànic, des d'El Carme fins a Benimaclet.
Per la seva part, la organització juvenil Maulets, conjuntament amb l'Assemblea del Terra, abordarà les falles d'enguany tractant el tema de l'oci alternatiu i el consumisme. Així, hi haurà tot tipus d'activitats que tindran el seu plat fort el proper dimarts 18, amb la Falla del Terra, àpats populars, música, excursions i pilota valenciana.
font : llibertat.cat