dimarts, 15 de gener del 2008

Compareixen Pere Habet i Yann Dubois davant del jutge a Montpeller

Avui, Yann Dubois i Pere Habet, han comparegut davant del jutge a Montpeller (Occitània), després del recurs que els seus advocats van presentar al control judicial que se'ls aplica des de que van ser detinguts el passat més de desembre. Aquest control judicial, els prohibeix sortir del territori de Catalunya Nord, comunicar-se entre ells i entrar en el recinte de la Universitat de Perpinyà així com posar-se en contacte amb qualsevol membre del personal universitari.
Durant l'entrevista, a porta tancada amb el jutge, els seus advocats, nan denunciar les mesures que impedeixen als dos joves fer una vida normal i exercir el seu dret a estudiar. Mesures que segons ells no s'hauria de permetre que s'allarguessin fins a la data del judici ja que són extremadament dures fet al qual cal afegir que l'enquesta policial oberta després de les detencions es pot allargar fins a un any.
Dimarts de la setmana que ve es farà pública la decisió del jutge que de moment només ha donat un permís especial per a poder entrar a la universitat a Yann Dubois, perquè es pugui presentar a un examen aquest dijous.
Des de les pàgines del Catnord.cat s'està duent una campanya de recollida de signatures en solidaritat amb els estudiants detinguts el passat 19 de desembre a Perpinyà i que el jutge els va posar en llibertat sota control judicial qualificat de desmesurat.