dimarts, 29 de gener del 2008

a esplugues (i altres llocs) ...a jutjats per manifestar-se

dimecres 30, a les 10 del matí, han de declarar als jutjats d´esplugues, les 6 persones identificades arran de la manifestació contra el Pla Caufec.

ESMORZAR A PARTIR DE LES 9:30...vine a saber com està la situació repressiva a esplugues.

...6 persones, més altres sense identificar per la policia, són acusades pels mossos de ser les autores de 5 delictes i una falta: desordres públics, contra la seguretat del trànsit, danys, atemptat a l’autoritat i de manifestació il·legal, així com el furt d’una boina de policia.El dia 6 d’octubre de 2007, durant la manifestació contra el pla caufec, centenars de persones van desmuntar part de les obres del pla urbanístic. Durant el actes, la policia autonòmica i la local (tant uniformats com de paisà) van estar seguint els manifestants. Es va entrar als mateixos terrenys de les obres.A la part de la muntanya es va fer un berenar i es va aprofitar per explicar a tothom les trampes del projecte. Els Mossos d’Esquadra tenien ordres molt clares: només es preocuparien de que aquesta no aturés el tramvia, la Ronda de Dalt i l’autopista. Però pel camí van carregar contra la gent per impedir la penjada d’una pancarta al pont entre La Plana i Can Clota i van enfrontar-se puntualment a manifestants.
És doncs, un pas més en el desenvolupament d´una estratègia repressiva que pretén ofegar a base de multes administratives o penals aquelles persones que no callen. Que en el cas d´esplugues es tradureix en un total de 28 persones amb causes pendents fruit d’11 accions relacionades contra el pla Caufec. Quatre persones estan implicades en 45 de les 75 causes.Una d´elles pot ingressar a presó properament en virtut d´una sentència en que per no identificar-se se li imposa una pena de 500 euros o un mes a la presó.I no ens preocuparia tant si només fos a esplugues...però es repeteix a d´altres llocs (Mataró, Cornellà, Berga...).Seguirem preocupant-nos fins que no sigui un delicte sortir al carrer.