dimecres, 2 de gener del 2008

Militar en l’independentisme desarmat, més castigat que matar i esquarterar o violar

A cap dels imputats en el macrosumari 18/98 se l’acusa de cap acte de violència. Tanmateix, les penes a les quals han estat condemnats per l’Audiència Nacional superen les imposades pels tribunals espanyols a acusats d’homicidis i violacions. Això ho reflecteix Iñaki Iriondo a Gara amb alguns exemples reals tots ells de casos reals, extrets de l’hemeroteca sense necessitat de fer un estudi detallat ni primmirat.
Matar i esquarterar la parella, 12 anys i mig L’Audiència Provincial de València va condemnar ahir a dotze anys i mig de presó a R.J.M. per matar i esquarterar la seva parella després d’una discussió. Va dipositar part dels membres a les escombraries i la resta, en una habitació.
Acusat de militar a Ekin, 14 anys Acusen Ruben Nieto de militar a Ekin. Els actes que se li imputen són participar en tasques comunicatives d’aquesta organització. El condemnen a 14 anys per pertinença a organització terrorista com a dirigent.

Violar i intentar estrangular, 9 anys L’audiència de Barcelona va condemnar a Bruno Emilio Tenorio a 9 anys de presó per violar i intentar estrangular la companya d’un amic amb la col·laboració d’aquest, a qui va condemnar a 6 anys.
Ésser responsable territorial d’Ekin, 11 anys Condemnen a Natale Landa a 11 anys de presó, per pertinença a organització terrorista, acusada d’ocupar “puesto de alta responsabilidad en la comarca de Leniz”. Fet: recaptar quotes.

Cops i homicidi imprudent, 4 anys L’audiència de Madrid va condemnar José Diego a 4 anys de presó per colpejar un company de pis, treure’l arrossegat de l’habitatge i llençar-lo per les escales, on morí.
Ésser director d’Egin, 12 anys Per ser director d’Egin, Jabier Salutregi ha estat condemnat a 12 anys perquè “dada la relevancia de la actividad del periódico para ETA”, de segur que és membre d’ETA.
Estafa i apropiació de 42 milions, 10 anys L’Ex-banquer Mario Conde va ser condemnat per l’Audiència Nacional a 10 anys i 2 mesos de presó per un delicte d’estafa i un altre d’apropiació indeguda de 42 milions d’euros comesos quan es trobava al capdavant de Banesto.
Impagament de 1,7 milions, 12 anys D’entre les condemnes que suma José Luis Elkoro figuren 12 anys de presó per delictes econòmics, no en endur-se diners, sinó en que Orain SA no va pagar 1,7 milions d’euros a la Seguretat Social i va ocultar béns.