
Precisament, Mario Monti va comunicar després d'arribar a Girona que el traçat definitiu no s'havia aprovat encara i que no seria així fins el proper mes de juny. El mediador europeu per a la línia de molt alta tensió va anunciar aleshores que "encara no sabria com se soterraria la MAT" tot i assegurar que almenys una part de la línia aniria per sota terra. Monti es va mostrar "satisfet" pel desenvolupament de la reunió que va mantenir amb administracions, entitats i agents locals.
Els municipis que s'oposen a la construcció d'aquesta infraestructura consideren que el soterrament és una opció que no els convenç malgrat que tingui un impacte ambiental menor. Abans de donar a conèixer els llocs i les dates exactes de les dues convocatòries que volen organitzar, les plataformes han decidit fer diversos actes públics per mobilitzar les poblacions dels dos costats de la frontera.
En aquest sentit, el president de l'Associació de Municipis contra la Molta Alta Tensió (AMMAT) i alcalde de Crespià, Francesc Xavier Quer, va fer una crida a la ciutadania perquè, segons ell, "si la gent no es queixa, no protesta o no dóna suport al plantejament dels alcaldes que considerem que la MAT és una infraestructura innecessària i agressiva pel territori, evidentment que es farà". Quer considera que l'única cosa que ha quedat clara desprès de la cimera francoespanyola de París i de la segona visita del coordinador europeu de la MAT, Mario Monti, és la voluntat dels dos estats de fer la interconexió elèctrica i la MAT sigui com sigui.
"Des del mateix moment en què el mateix Monti diu que cal que la gent es mobilitzi perquè hi hagi més o menys soterrament, constata la voluntat dels dos estats de fer la línia i de fer la interconexió. Això vol dir que si la gent, tant a la Catalunya Nord com a la Catalunya Sud, no es mobilitza, l'acabaran fent, això està claríssim", va afirmar el president de l'AMMAT.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada