dijous, 17 de gener del 2008

El SEPC s'afegeix a la vaga i les manifestacions del professorat principatí en contra de la LEC

El SEPC s’afegeix a les protestes del professorat en contra de la proposta de Llei d’Educació de Catalunya (LEC) del conseller Maragall i convocarà també a la vaga i a les mobilitzacions previstes per al proper dijous dia 14 de febrer a diferents ciutats principatines.

Segons informa el sindicat d’estudiants, la proposta de LEC de Maragall és un “atac” al model d’escola pública ja que permet i promou que actors privats, entre d’altres empreses lucratives, entrin a decidir sobre el funcionament dels centres d’ensenyament. La LEC també atorga més poders a les direccions dels centres debilitant així la ja minsa democràcia dels centres i creant models jerarquitzats i presidencialistes, allunyats de la necessitat de buscar espais educatius realment participatius.
Alhora, des del SEPC apunten que aquesta proposta vol conduir el sistema educatiu cap a la gestió privada i l’externalització dels serveis, esdevenint també un perill tant per la regulació laboral dels professors com per determinats drets estudiantils.
Així doncs, el SEPC, la principal organització estudiantil a les aules catalanes, s’afegirà a les convocatòries que el professorat ultima per Barcelona, Tarragona, Tortosa Lleida i Girona.