dimarts, 8 de gener del 2008

esplugues ens preocupa: Més de 20 persones, reunió il·legal

El passat 8 de novembre una persona va ser detinguda per la policia local d'Esplugues en funció d'una ordre de cerca i captura que tenia per no anar a recollir una sentència del Jutjat nº2 que la condemnava a pagar més de 480 euros de multa més els costos processals per no mostrar la documentació durant la realització d'una reunió pública al carrer. Els mossos afirmaven que allò era una reunó il.legal, ja que no estava notificada i una acumulació de més de 20 persones ha d´estar-ho i ser autoritzada .(http://www.entrebastidors.info/?p=249).Ara l'organització armada Mossos d'Esquadra (MdE) està pressionant a la seva família per saber on està o tenir un numero de telefon.
Aquesta lletja estratègia els hi ha donat resultat en altres casos ja que avorreixen a la família per a que la persona afectada acabi anant a buscar els seus papers,denuncies, citacions i multes. Ahir van anar tres cops a casa, l'últim a les 22h i li va prendre les dades a la seva mare. Avui han tornat i un dels armats pretenia entrar a dins de casa quan una de les seves germanes petites de 14 anys li ha obert

Aquell dia es feia la presentació de la campanya “Les majories fan mal, el consens és salut” per promoure una reflexió al voltant de l'ús de les majories absolutistes en la gestió municipal. Una parella de MdE van voler identificar a un veí present a l'acte per responsabilitzar-lo de tot el que estava passant allà. El sentit comú de les persones de la trobada va fer evident que allò no era lògic i es van aixecar indignades, algunes d'elles mostrant la seva documentació si així ho necessitaven. L'argument d'aquesta identificació era clar: “Totes les reunions de més de 20 persones han d'estar autoritzades” i fou la frase que va fer riure a tothom i que ens va traslladar a èpoques grises amb grisos mercenaris.

El judici va ser un mal acudit on la jutgessa no només es va creure sense problemes la versió policial, com ens acostumen perillosament, sinó que va obviar les paraules dels testimonis de la defensa i va deixar clar que l'acusat tenia una actitud provocadora i burlesca. El ministeri fiscal demanava una pena-multa de 12 dies a 3 euros. La jutgessa ho va multiplicar i la va condemnar a 2 mesos a 8 euros diaris. Això implica que si no es paga la multa,el perjudicat es podria veure un mes a la presó. No està malament per qüestionar una identificació policial. Aquesta persona no té intenció de pagar la multa i és possible que qualsevol dia estigui en "cerca i captura" per ingressar a presó un mes.

més de 20 persones és una reunió il·legal

més de 3 neurones funcionant al teu cap, un perillós criminal