dimecres, 10 d’octubre del 2007

Acte de suport als acusats d'ultratge a la bandera a Monjtuïc

El proper dijous 11 d'octubre Alerta Solidària i la campanya 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència, organitzen un acte de suport als "represaliats de Montjuïc" en el marc de les festes del barceloní barri de les Corts. L'acte comptarà amb la presència d'Arcadi Oliveras, Montserrat Salvador i David Caño i acabarà amb un sopar per a recollir fons.
El passat 25 d'abril dos joves independentistes foren detinguts després de retirar la bandera espanyola que presidia l'entrada al barceloní Castell de Montjuïc, un dels símbols de la repressió espanyola contra la població barcelonina. Ambdós militants són a l'espera de judici per Ultraje a la bandera.
El traspàs del Castell de Montjuïc, com ha estat habitual en la història d’aquest edifici militar, ha generat molta polèmica. Un cop més, essent un símbol de la dominació per les armes d’un regne hostil contra el nostre poble, l’acció insubmisa i digna d’unes persones va comportar que, el passat 25 d’abril, fos substituïda la bandera espanyola que en presideix l’entrada per una estelada.
La resposta no es va esperar: Els Mossos d’Esquadra detingueren dos militants independentistes que són a l’espera d’un judici per “Ultraje a la bandera”
Aquest dijous, vine a l’acte de solidaritat. Parlaments, amb Arcadi Oliveras i sopar enmig de les festes populars de Les Corts.