diumenge, 7 d’octubre del 2007

Vora un centenar de persones es manifesten en contra la monarquia i en solidaritat amb els 14 independentistes encausats






Ripoll ha viscut aquest vespre un dels actes més multitudinaris dels darrers anys. Vora un centenar de persones d'arreu de la comarca s'han concentrat a la Plaça Sant Eudald. Aquesta concentració s'ha repetit al llarg del cap de setmana a una trentena de poblacions dels Països Catalans seguint la crida de l'organització antirepressiva Alerta Solidària. El col·lectiu "Al Ripollès no tenim rei" ha llegit un manifest en el qual es feia un breu resum de l'estat del cas i de les darreres notícies com la citació d'un dotzè independentista el proper dilluns. Cal recordar que ja són 12 els militants independentistes citats a l'Audiència Nacional espanyola mentre que dos joves de Figueres esperen l'evolució del seu cas. Així mateix es feia una crida a la solidaritat a partir de continuar el procés de recollida d'adhesions a la campanya.
Posteriorment, els concentrats s'han desplaçat en manifestació fins a la Plaça de l'Ajuntament a través del carrer de Sant Pere amb crits com "els catalans no tenim rei!" o "Independència". Ja a davant de l'Ajuntament s'ha cremat un retrat d'un imitador del rei i s'ha cantat els Segadors.
En els propers dies es farà pública una moció per tal de que sigui aprovada als diversos ajuntaments de la comarca. En l'acte s'ha fet públic el suport a la campanya d'unes 70 persones a títol individual i del Casal independentista i popular L'Espurna, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Ripoll, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Joan i les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de Ripoll. Així mateix, s'ha repartit el darrer número del periòdic L'Accent, que en aquesta ocasió ha inclòs un suplement sobre el cas (es pot descarregar aquí).
Contra la monarquia i a favor de la llibertat d'expressió!
SOLIDARITZA'T · AUTOINCULPA'T · ADHEREIX-TE