diumenge, 14 d’octubre del 2007

Les 9 persones que declararan dilluns a Madrid formen part del teixit associatiu gironí


La pressió judicial s'accentua i segueixen les mobilitzacions

La Generalitat del Principat és responsable d'haver enviat ja la identitat de 22 persones a l'Audiència Nacional espanyola perquè siguin processades per injúries a la Corona. Així, el Tripartit català es posiciona amb els sectors més durs de l'Estat. Tots plegats pretenen desgastar l'independentisme català a cop de condemna judicial. Els Mossos d'Esquadra han mostrat una gran diligència en les identificacions, fet que demostra la voluntat de prosseguir actiu aquest procés polític. Per altra banda, però, ja fa dies que ni un sol responsable del Departament d'Interior fa cap tipus de declaració pública assumint la responsabilitat de les identificacions. Identificacions, cal recordar-ho, que es produeixen en el marc de concentracions no només de rebuig a l'ocupació espanyola, sinó també de solidaritat amb els encausats anteriorment. A més, l'administració autonòmica tampoc ha tingut cap voluntat d'aturar les acusacions d'injúries a la Corona que pesen sobre els 2 militants de Maulets figuerencs.Com ja va explicar Alerta Solidària, i a l'espera de citacions en d'altres indrets dels Països Catalans, l'estratègia de la Generalitat s'està demostrant fallida. Un moviment polític de la importància de l'Esquerra Independentista no s'atura a cops. La manifestació del 12 d'octubre a Lleida, amb l'assistència de 2.000 persones, és prou il·lustrativa de la voluntat dels i les independentistes de no cedir ni un pam davant de la repressió.Les identitats de les persones que han estat citades com a imputades són prou reconegudes. Totes elles són actives en l'àmbit polític, sindical o cultural de les comarques gironines. La majoria marxaran cap a Madrid demà diumenge a les 10’00 del vespre, des de l’estació d’autobusos de Girona.


Miquel Serrals i Sau, ex militant d’Eskamot Inespeerath Baix Ter. Bordils.

Pere Cortada, redactor del setmanari La Directa. Gironès.

Xevi Rabaseda, 29 anys. Militant de la CUP de Bescanó.

Jordi Casa i Mas, exmilitant d’Eskamot Inespeerath Baix Ter i de Puny Enlaire. Membre de l’Ateneu Popular La Pioixa de Bordils.

Xevi Navarro, 30 anys. Militant de la CUP de Girona i del Casal el Forn.

Pau Costa i Cunill, 19 anys. Militant d’Endavant (OSAN).

Lluís Sales i Favà, militant d'Alerta Solidària i de la CUP de Girona. Becari de recerca en Història Medieval a la UdG.

Lluc Salellas Vilar, 22 anys. Portaveu del SEPC, membre del setmanari La Directa, cap de l’Agrupament Escolta Sant Narcís. Estudiant de periodisme.

Joan Pujolàs i Vilar, 24 anys. Militant de Maulets i del JAG. Educador social i cantant d’Antiherois.