dijous, 4 d’octubre del 2007

Llibertat amb càrrecs pels nou encausats


La Fiscalia no ha sol·licitat cap mesura cautelar. Vuit d'ells han estat imputats per cremar les fotos, mentre que l'altre ha estat imputat per induir a l'acció perquè va llegir el manifest. Set dels acusat han admès que van cremar les fotos dels reis durant la concentració del 22 de setembre a Girona, un ha dit que va participar-hi però que no va cremar res i l'acusat de promoure la crema de fotos amb la lectura del manifest ha reconegut que ho va fer, però nega que volgués provocar els incidents. A més, hi ha un nou identificat, que declararà dilluns a l'Audiencia Nacional acusat del mateix.


Han estat citats a Madrid:
- Dani Xavier, 22 anys, veí de Sant Feliu de Guíxols, estudiant de Filologia Catalana a la UdG i militant de la CUP i dels SEPC.- Biel de Montserrat, veí de Girona, militant de Maulets i membre actiu de l'associacionisme de la ciutat.
- Aleix Jiménez, estudiant d'Història a la UdG. Havia militat a les JERC. Ha col·laborat amb Salvem l'Empordà, amb la Volta de Figueres i amb el SEPC.
- Nuri Brugada i Arnau, 32 anys, de Banyoles. Autònoma de tècnica informàtica. Membre fundadora de la Taverna de Smaug (Rol Banyoles), presidenta de la Coordinadora de Barraques durant 5 anys, militant del Col·lectiu la Falç i membre fundadora de l’associació de dansa PLE DE 8TS.
- Miquel Pòrtulas, 30 anys. Empresari de la construcció. Membre de diferents col·lectius, moviments socials i de suport a les persones preses.
- Pere Bosch, veí de Figueres. Militant de La Volta. Treballa en una empresa familiar de serralleria.
- Sònia Carbó, veïna de Salt i militant de Maulets. Estudia Ciències Polítiques a la UAB.
- Jordi Tomàs, 46 anys. Militant de l'MDT des de la seva fundació. Col·labora amb la CUP de Girona. Treballador d'ACESA i membre del comitè d'empresa de CCOO.
- Mostafà Shaimi, militant del centre social La Màquia de Girona. Membre de la Plataforma Aturem la Guerra. Treballa en l'àmbit de la mediació comunitària.