dijous, 11 d’octubre del 2007

L'esquerra independentista es manifestarà el 12 d'octubre a Lleida en defensa del Roser


Divendres, a les 19h a la plaça de la Sardana, a la Seu Vella de Lleida, està prevista l'inici d'una gran manifestació nacional convocada per l'Esquerra Independentista, en defensa del Roser, dins de la campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència. La marxa recorrerà el casc antic de la ciutat recordant la caiguda i la desfeta del Roser, "un espai popular de defensa de les nostres llibertats i la nostra memòria que volen convertir en parador nacional de Turismo". Demà, la CUP de Lleida presentarà la petició d'agermanament de la ciutat de Lleida amb la de Xàtiva. Tots els actes
A la finalització de la marxa, sobre les 21 hores, tindrà lloc un concert a la Plaça de Sant Joan, amb la participació de Feliu Ventura, Aramateix, Vilafranca HxCi Skalivada.
El Roser, és un antic convent dominic que fou acabat definitivament en la restauració dels anys 1735 i 1752. Hi destaca el claustre, bastit amb maó en un estil barroc auster. Aquest edifici, mostra barroca del pas del segle XVII al segle XVIII, ha mantingut, des de la seva desamortització durant el segle XIX, una llarga tradició com a seu de diversos centres docents i culturals de la ciutat de Lleida. L'any 1835 va ser desamortitzat i l'Estat en va assumir la titularitat i en va cedir l'ús a la ciutat.L'any 1841 allotjà l'Institut de Segon Ensenyament, i el 1842 l'Escola Normal de Lleida. Més tard es convertí en el Museu Arqueològic, en la seu del Cercle de Belles Arts de Lleida, de l'Orfeó Lleidatà, de l'Estudi General de Lleida (estudis universitaris), i l'Arxiu-Biblioteca Pública Provincial successivament. Actualment conté l'Escola Municipal de Belles Arts (des de l'any 1986) i el Museu Morera. El Roser ha estat i és encara doncs, un indret tradicionalment al servei de la cultura de la ciutat.