divendres, 5 d’octubre del 2007

Policia registra a joves en el centre de Palma cercant fotos del rei


La Policia Nacional féu ahir una llarga ronda de registres pel centre de Ciutat després que l’organització juvenil Maulets desconvocàs la concentració antimonàrquica i de solidaritat amb els encausats per cremar fotos del monarca Joan Carles I.Diversos grups de policies antiavalots es dispersaren pel centre de Ciutat i almenys una parella i un grup de set joves foren escorcollats pels agents, que cercaren sense èxit fotografies del rei i material per a la concentració.Una delegació de joves de Maulets romangué a la plaça de Cort advertint als manifestants que arribaven a l’acte que aquest havia quedat desconvocat, fins que un policia els obligà a disoldre’s.
Els joves Maulets recordaren que legalment tenien «tot el dret a romandre a la plaça si no superaven les 20 persones» però la vintena d’agents que custodiaren l’acte els feren marxar després de registrar totes les bosses. Quan només quedaven dos reduïts grups de persones, els policies es col·locaren els cascs antiavalots i els joves marxaren cridant consignes com «aquesta és la vostra democràcia».
La policia inicià un llarg registre pel centre, dividint-se en grups i cercant joves que duguessin material i fotografies que, suposadament, es volien cremar durant l’acte.Mentre escorcollaven els joves, es sentiren crits contra la monarquia i denúnciescontra l’abús de l’autoritat. Alguns veïns d’edat més avançada també es queixaren que aquella situació els recordava «altres temps més obscurs».
Una hora i mitja més tard la policia seguia custodiant la plaça de Cort.